Samsung Galaxy Note 20 lijn is officieel, dit moet je weten

Samsung Galaxy Note 20 lancering

Vandaag heeft Samsung de lang verwacht Galaxy Note 20 lijn gepresenteerd. Net zoals vorig jaar bestaat de lijn uit twee krachtige vlaggenschepen, de Samsung Galaxy Note 20 en Galaxy Note 20 Ultra. Het topmodel heeft verschillende voordelen ten opzichte van het basis model. Check de belangrijkste kenmerken hier.

Jaarlijks presenteert Samsung twee belangrijkste premium telefoons. De Galaxy S lijn verschijnt altijd in het eerste kwartaal en de Note modellen verschijnen in derde kwartaal. De Galaxy Note telefoons zijn uitgerust met de bekende S Pen en gericht op de zakelijke markt. Vandaag is de opvolger van de populaire Samsung Galaxy Note 10 gepresenteerd. De Samsung Galaxy Note 20 combineert het rechthoekige ontwerp van de Galaxy Note 10 met de razend snelle specificaties van de Samsung Galaxy S20 lijn. Het toestel is op alle fronten verbeterd.

De nieuwe Samsung Galaxy Note20 en Note20 Ultra

Samsung heeft vandaag de Samsung Galaxy Note 20 lijn officieel gepresenteerd tijdens een online evenement. De zakelijke premium telefoon is beter dan ooit. Het scherm is groter en nog sneller, de processor is krachtiger, de camera’s zijn groter en de accu’s zijn flink verbeterd. Je leest hier alles over de Note 20 en het topmodel de Samsung Galaxy Note 20 Ultra.

Note 20 en Note 20 Ultra kopen

Alles over de Samsung Galaxy Note 20

De goedkopere Samsung Galaxy Note 20 is een volwaardig premium vlaggenschip. Het basis model heeft echter iets lichtere specificaties. Zo krijgt het grote 6,7 inch AMOLED beeldscherm een traditionele 60 Hz ververs snelheid. Het scherm is plat en midden bovenin is een gaatje gemaakt voor de 10 megapixel front camera. De vingerafdrukscanner ligt onder het beeldscherm. De scanner is ten opzichte van de Samsung Galaxy S20 flink verbeterd. De behuizing is gemaakt van sterk kunststof, gorilla glass en een metalen frame. Onder in het vlaggenschip vind je de beruchte S Pen. Je kunt gerust een duik in het water nemen. De Note is waterdicht tot 1,5 meter voor 30 minuten.

De krachtbron van de Samsung Galaxy Note 20 is een verbeterde Exynos 990 processor. Er is maar één model beschikbaar met 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslagruimte. Daarmee is de zakelijke telefoon snel genoeg voor alle taken. Een flinke 4.300 mAh accu zorgt voor een uitstekende accuduur.

Samsung Galaxy Note 20 camera’s

De premium Samsung telefoons vind je altijd in de top van de camera telefoons. Daar behoort de Note ook. Het nieuwe vlaggenschip is rijk uitgerust met drie krachtige hoofdcamera’s. Je schiet schitterende foto’s met de primaire 12 megapixel hoofdcamera met extra grote lens. De camera is voorzien van luxe camera technieken zoals een groot diafragma, optische beeldstabilisatie en razend snelle autofocus. Er is een 64 megapixel telelens met 3x optische zoom. Hiermee zoom je probleemloos tot 30 keer in. Koop je dit vlaggenschip dan kun je de compact camera wel thuis laten tijdens je vakantie. Als derde camera beschikt de Note over een 12 megapixel breedhoek lens.

Topmodel: Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Naast de grootte zijn er dit jaar wel wat meer verschillen tussen de basis Note 20 en het topmodel. De Samsung Galaxy Note 20 Ultra heeft een nog scherper en sneller beeldscherm. Het premium Dynamic AMOLED beeldscherm meet 6,9 inch en heeft een edge aan de zijkanten. Het scherm heeft een hogere 3.200 x 1.440 resolutie en sneller 120 Hz ververs snelheid. Dit scherm wordt beschermd door de nieuwste versie Gorilla Glass 7. Onder de motorkap vind je ook de vernieuwde Exynos 990 processor. Het topmodel heeft 12 GB en 512 GB aan opslagruimte. Het vlaggenschip beschikt over een 4.500 mAh accu met fast charge. Er is ondersteuning voor Qi draadloos en Qi reverse draadloos opladen. De snelle processor, grote hoeveelheid aan geheugen en snelle beeldscherm maken de Samsung Galaxy Note 20 Ultra de ultieme gaming telefoon. Samsung benadrukt dit feit met de samenwerking met Microsoft.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra camera specs

Camera’s van de Samsung Galaxy Note 20 Ultra

De camera setup van de Note 20 Ultra heeft veel overeenkomsten met die van de Samsung Galaxy S20 Ultra. Je krijgt de beschikking over de indrukwekkende 108 megapixel ISOCELL sensor met 0,8 µm pixels. Dit is een van de grootste sensoren in de smartphone markt. De camera wordt optisch gestabiliseerd en beschikt over de nieuwste autofocus technieken. Daarnaast ligt een periscoop-telelens van 12 megapixels met 5x optische zoom. Hiermee is 50x hybride zoom mogelijk. Als derde camera vind je de Super Steady 12 megapixel breedhoek camera. Een time of flight sensor zorgt er voor dat je gave 3D effecten kunt maken en verzorgt bokeh diepte effecten in je foto’s.

Verbeteringen S Pen

De S Pen is nog nauwkeuriger geworden. De pen verbindt via Bluetooth met je telefoon. Je kunt vervolgens op ieder moment op het beeldscherm van de Note 20 schrijven. De pen van de Note 20 ultra is zelfs nog nauwkeuriger, 9ms. Hierdoor komt het schrijven op je smartphone steeds dichter bij schrijven op een papiertje.

Goedkoopste Samsung Galaxy Note 20 abonnement

Wil je de Samsung Galaxy Note 20 of Note 20 Ultra kopen? De premium telefoons hebben een flink prijskaartje en dan loont het om te vergelijken. Vaak krijg je in het begin de beste deal bij premium provider zoals KPN, Vodafone of T-Mobile. Je hoeft tegenwoordig echt niet meer het hele internet af te zoeken. Via onze vergelijker vind je elke dag de laagste prijs voor je nieuwe Galaxy Note 20 abonnement.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner