Wiko

Wiko telefoons vergelijken

Wiko is een naam die waarschijnlijk weinig belletjes doet rinkelen. Onterecht, zo vinden wij. De van oorsprong Franse fabrikant maakt namelijk leuke telefoons voor weinig geld. Onderscheidend voordeel is dat deze telefoons gericht zijn op een jong publiek. Dit kun je aflezen aan de kleurrijke ontwerpen en variaties waarin de toestellen op de markt komen. Ook introduceert Wiko met regelmaat unieke toestellen, zoals de Wiko View uit 2017. Dit toestel luidde ook een nieuw tijdperk voor de Franse fabrikant in. Daar waar het bedrijf eerst enkel toestellen in het goedkope segment uitbracht met redelijk rechttoe rechtaan specificaties, nu brengt men ook unieke toestellen uit. De prijs-kwaliteitsverhouding blijft echter altijd leidend.

Welke Wiko telefoon kan ik het beste kopen?

Wiko is sinds 2011 bezig met het produceren van telefoons. Vanaf meet af aan profileerde het bedrijf zich direct als een fabrikant voor jongeren. De telefoons zijn hip en trendy vormgegeven, bieden een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en zijn daarnaast natuurlijk scherp geprijsd. Als jongere heb je immers geen fors budget tot je beschikking dus je telefoon moet hier wel inpassen. Wiko is sindsdien bezig aan een opmars en vooral 2016 was een cruciaal jaar voor de fabrikant. In dit jaar blies men vijf kaarsjes uit en bracht het een evenredig aantal telefoons op de markt. Sindsdien vordert de verkoop gestaag en liggen de telefoons in steeds meer landen in de schappen. Naast Frankrijk worden de toestellen nu in vrijwel geheel Europa verkocht en ook Noord-Afrika wordt langzaamaan aangedaan. Mocht je overigens benieuwd zijn naar waar de naam vandaan komt, dat is wel een grappig verhaal. Wiko is namelijk een verbastering van de zin "We and the community". Wiko draait dus om communicatie met de achterban. Dit blijkt uit het feit dat de fabrikant bijvoorbeeld actief vragen beantwoordt op diens officiële forum. Ook kunnen gebruikers met enige regelmaat stemmen op functies die ze graag zouden willen zien in een nieuwe telefoon.

Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Genoeg over de geschiedenis van de fabrikant. Veel belangrijker is de vraag waarom je een Wiko telefoon zou aanschaffen. Het simpele antwoord op deze vraag is een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Wiko telefoons zijn in de regel zeer goedkoop en bieden prima specificaties voor wat je betaald. Daarnaast zijn de toestellen interessant voor wanneer je graag wilt opvallen met je toestel. De Wiko telefoons zijn altijd voorzien van een trendy en hip design. Hierdoor spreekt het natuurlijk ook een relatief jonge doelgroep aan. Daarnaast haakt de fabrikant snel in op nieuwe trends zoals met de Wiko View uit 2017. Wanneer je op zoek bent naar een goedkoop toestel waarmee je nog enkele jaren vooruit kunt dan is Wiko dé fabrikant voor jou.

Hip imago

We stipten het al eventjes aan: het hippe imago van de fabrikant. Voornamelijk in thuisland Frankrijk wordt dit duidelijk. In het land van de croissants en stokbroden heeft maar liefst één op de zes smartphonegebruikers een Wiko. Een razendknappe prestatie wanneer je bedenkt dat het pas sinds 2011 bestaat. Dit is midden in de opkomsttijd van smartphones waarbij merken als HTC, LG en Samsung en Sony de markt domineerden, naast de aanwezigheid van Apple natuurlijk. Wiko heeft deze razendsnelle groei te danken aan slimme marketing. Onder meer de bekende dj Laurent Garnier en wereldberoemde dj-collectief Daft Punk zijn ambassadeurs van het merk.

Easy & Fun, Useful & Trendy of Performance & Design?

Wiko heeft drie collecties waarin het zijn telefoons uitbrengt: Easy & Fun; Useful & Trendy en Performance& Design. In de eerste categorie vallen goedkope telefoons voor een jong publiek. Voor slechts een paar tientjes tik je zodoende al een prima smartphone op de kop. De tweede categorie richt zich met name op de meer stilistisch vormgegeven toestellen. Deze telefoons zijn bijvoorbeeld van aluminium gemaakt en hebben aflopende schermranden. De laatste categorie bestaat uit de absolute toppers van de fabrikant. Deze toestellen zijn snel, voorzien van uitstekende specificaties, prima camerakwaliteit en zijn ook nog eens fraai vormgegeven. Een voorbeeld van een dergelijk toestel is de Wiko View. Dit toestel beschikt over een vrijwel randloos scherm waardoor je veel ruimte over hebt voor al je apps, films en games.

Nog even verder kijken? Wij helpen je met je keuze!

Vergelijk alle telefoon abonnementen
Vergelijk alle populaire telefoons

Besparen op de kosten van je telefoon

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoudig telefoons vergelijken

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Alle telefoon aanbiedingen

Vergelijk 3.556.829 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk vergelijken

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.