Asus

Asus telefoons vergelijken

Als we het over Asus hebben denken veel mensen niet meteen aan een fabrikant voor smartphones. Asus staat in ons land vooral bekend als computermerk. De kans is groot dat je ooit in je leven al eens een computer of laptop van deze bekende fabrikant hebt gehad en dan zal je waarschijnlijk ook te spreken zijn over de kwaliteit. Dezelfde kwaliteit heeft Asus enige tijd geleden ook doorgevoerd in de ontwikkeling van telefoons. Hoewel Asus al enkele jaren actief is op de smartphone markt, kennen wij het merk in Nederland nog niet zo lang. Sinds 2016 is Asus (opnieuw) gestart met het uitbrengen van hun telefoons in ons land. Je herkent de producten aan een mooi, verfrissend ontwerp, hoogstaande kwaliteit en een zeer voordelige prijs. Interesse in een Asus smartphone? Bekijk alle populaire toestellen van dit moment op deze pagina.

Welke Asus telefoon kan ik het beste kopen?

Asus wordt in de volksmond ook wel ASUSTEK genoemd en is een fabrikant voor computers en computeronderdelen. Echter zijn ze al lang niet meer alleen met computeronderdelen bezig en hebben ze sinds enkele jaren ook een behoorlijk portfolio van smartphones opgebouwd. De Taiwanese fabrikant is sinds 2016 steeds bekender geworden in Nederland doordat ze in dat jaar zijn begonnen met het uitbrengen van hun nieuwste smartphones in ons land. Ongetwijfeld ken je het merk van populaire laptops en computers, maar je zal ze ook steeds vaker tegenkomen als je op zoek bent naar een nieuwe smartphone.

asus

Asus heeft ook dit jaar een interessant assortiment van smartphones op de markt gebracht. Daarbij moet je denken aan toestellen in de low-budget en mid-range prijsklassen. Wat Asus onderscheid van andere prijsvechters is hun kwaliteit en verbluffende looks. Vrijwel alle smartphones van de fabrikant zijn gemaakt van bijzondere materialen en zien er strak en modern uit. De behuizing is gemaakt van de hoogste kwaliteit en de toestellen beschikken allen over uitstekende prestaties in hun prijsklasse. Veel kenners vergelijken de fabrikant met de opkomst van Huawei en het zou ons dan ook niets verbazen als Asus binnen no time één van de beste en populairste fabrikanten van dit moment kan worden.

Asus telefoons voor ieder budget

Asus mag dan niet zo bekend zijn, aan de kwaliteit van de telefoons zal dit zeker niet liggen. Zoals wel meerdere kleine fabrikanten (zoals bijvoorbeeld ook Acer) levert het bedrijf immers prima producten af. In Nederland behoort Asus echter nog tot de kleinere fabrikanten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld thuismarkt Taiwan of groeimarkt India. Asus-telefoons zijn sinds ongeveer 2016 beschikbaar en sindsdien is de naamsbekendheid rijzende. De eerste smartphones van het merk dateren echter inmiddels alweer uit 2008. Hierdoor is Asus één van de oudste producenten van smartphones ter wereld. Ter vergelijking: Apple kondigde in 2007 de iPhone aan dus je kunt stellen dat de Taiwanezen er als de kippen bij waren. Asus levert telefoons voor ieder budget. Vanaf ongeveer 100 euro ben je al in het bezit van een degelijk toestel dat prima prestaties biedt voor wat je betaald. Mocht je op zoek zijn naar een alleskunner in het middensegment kun je echter ook bij de Taiwanezen terecht. Voor een euro of 300 haal je al een zeer stabiel toestel in huis welke snelle prestaties levert, over een goede camera beschikt en zodoende nog een geruime tijd mee kan. Voor de echte telefoonenthousiastelingen onder ons is er echter ook genoeg te smullen. Onder de iconische Zenfone-collectie brengt het bedrijf immers ieder jaar ook een waardig vlaggenschip uit. Qua prestaties en functies kunnen deze blikvangers gemakkelijk de concurrentie aan met vlaggenschepen van onder meer HTC en Samsung. Het ontbeert de Taiwanese fabrikant vooralsnog echter aan naamsbekendheid. Spijtig: de prijs-kwaliteitsverhouding is immers van de bovenste plank.

Asus Zenfone: toppers tegen een zachte prijs

Dit geldt ook voor de in 2014 gestarte Asus Zenfone-collectie. Sinds dit jaar brengt Asus ieder jaar diverse telefoons op de markt: voor ieder budget en iedere behoefte is er wel één te vinden. De meest recente collectie is de Zenfone 4. Deze line-up bestaat uit maar liefst vier toestellen. Het topmodel draagt de naam Zenfone 4 en wordt aangedreven door een snelle Snapdragon 630-processor. Dit topmodel kost 499 euro en dat is relatief weinig ten opzichte van zijn concurrenten. Hierbij is hij standaard voorzien van Android 7 Nougat, een volledig Full-HD 5.5 inch scherm én twee camera’s aan de achterkant. Met twee camera’s maak je betere foto’s dankzij de onderlinge taakverdeling. De ene sensor neemt immers de omgeving in zich op, terwijl de andere sensor zich focust op het daadwerkelijke onderwerp van de foto. Zodoende is het eindresultaat scherper, voorzien van meer details en is de kleurenverzadiging excellent. Verder verschenen in 2017 ook de Asus Zenfone 4 Selfie en Selfie 4 Pro. Zoals de namen al doen vermoeden kun je met deze telefoons de beste zelfportretten ooit maken. Daar waar steeds meer telefoons tegenwoordig aan de achterkant over twee camera’s beschikken, hebben deze telefoons een dual-camera opstelling aan de voorkant. Zodoende maak je de beste selfies uit je leven in adembenemende 4K-kwaliteit! Het laatste toestel uit de nieuwe collectie draagt de naam Asus Zenfone 4 Max. Als uniek kenmerk heeft deze telefoon een accu met een capaciteit van maar liefst 5000 mAh. Hierdoor haal je gemakkelijk drie dagen telefoonplezier uit één batterijlading. De meeste telefoons in zijn prijsklasse zijn uitgerust met accu’s van ongeveer 2500 mAh, ter vergelijking. Hierbij kost dit toestel slechts 199 euro en dit is een relatief scherpe prijs.

Ook beschikbaar in Nederland

Zoals gezegd zijn de telefoons sinds enkele jaren ook in Nederland verkrijgbaar: gelukkig maar! Asus-telefoons zijn verkrijgbaar bij vrijwel alle (web)winkels en providers die ons land rijk is. Wanneer je liever eerst eventjes je telefoon wenst uit te proberen voordat je tot aanschaf overgaat is dat dus geen enkel probleem. Je kunt je nieuwe Asus telefoon zowel los, als in combinatie met een abonnement aanschaffen. De eerste optie heeft als voordeel dat je direct eigenaar van je toestel bent. De tweede optie is echter aan te raden voor wanneer je liever maandelijks de aanschafprijs evenredig afbetaald, dan in één keer de volle mep te moeten betalen. Welke optie je ook prefereert, via onze website vind je gemakkelijk en snel de beste deal voor jou!

Nog even verder kijken? Wij helpen je met je keuze!

Alle telefoon abonnementen vergelijken
Alle telefoons vergelijken
Alle sim only abonnementen vergelijken
Alle onbeperkte telefoon abonnementen

Besparen op de kosten van je telefoon

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoudig telefoons vergelijken

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Alle telefoon aanbiedingen

Vergelijk 2.863.685 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk vergelijken

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner