Google reviews: 4.5 uit 5 sterren
Thuiswinkel Business Partner

Breng de Samsung Galaxy S9 Stereo luidsprekers tot leven

Samsung Galaxy S9 Stereo speakers

Je zal niet snel de luidsprekers van je smartphone associëren met hoogwaardige audiobeleving. Daar kan in de nabije toekomst zomaar verandering in komen met de komst van de stereoluidsprekers van de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9+.

De Samsung Galaxy S9 is niet alleen één van de beste camera smartphones van dit moment. Het toestel beschikt ook nog eens over uitstekende audio dankzij de audiodeskundigen van AKG. AKG is een grote fabrikant van audio oplossingen die bekend is geworden met uitstekende oordopjes en speakers. De onderneming is door Samsung gekocht en daarna is de samenwerking geïntensiveerd. Dankzij de nieuwe ervaring in audio en Dolby Atmos surroundsound is de Galaxy S9+ nu nog beter en Samsung zelf legt graag uit waarom. Het geluid van je smartphone is meeslepender dan ooit en brengt actie dichtbij.

Stereo geluid

Volgens Samsung is het voornaamste probleem bij smartphones dat je het geluid vaak vanuit een bron onderin de smartphone hoort. Geluidsgolven kunnen slechts één kant op en hierdoor is de luisterervaring beperkt. Daarnaast willen we natuurlijk dat een mobiele telefoon in onze zak past. De ruimte voor een speaker is dan ook beperkt en ze zijn vaak klein. Dit beperkt het vermogen om een vol basgeluiden te produceren.

Samsung Galaxy S9 Plus

Samsung heeft de Samsung Galaxy S9 daarom ontwikkelt met dynamische luidsprekers die in je hand. Geluid moet volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant vanuit verschillende richtingen uitstralen. Wanneer geluid vanuit verschillende richtingen komt beleef je een film veel meer. Het kijken van films op je smartphone wordt zo een veel meeslependere ervaring dan voorheen. Om dit dynamische geluid tot stand te brengen moet de fabrikant natuurlijk meer speakers plaatsen. Een logische plaats is boven het beeldscherm. Daar heeft Samsung ruimte gemaakt tussen de bestaande componenten, zoals de selfie camera en irisscanner. Die hebben ruimte moeten maken voor een nieuwe speaker. Een speaker die krachtige moest zijn, maar tegelijkertijd dun genoeg om de slanke bezels rond het prachtige Super AMOLED beeldscherm te behouden.

Dolby Atmos stereo speakers Samsung Samsung Galaxy S9

Uiteindelijk zijn de ingenieurs van verschillende afdelingen samen tot een speaker gekomen die 1,5 keer groter is dan de bestaande luidspreker. Samsung heeft er daarnaast voor gezorgd dat andere onderdelen die magneten gebruiken niet voor storing zorgen. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat het geluidssysteem van de Galaxy S9 / Galaxy S9 Plus meer geluid produceert dan dat van de Galaxy S8. De nieuwste generatie produceert geluid dat 1,4 keer ( 3 tot 4 dB) luider is.

Daarnaast heeft Samsung samengewerkt met Dolby Atmos en Virtual Surround Sound Effect opgenomen in de smartphone. Je krijgt hierdoor meer mogelijkheden om het geluid uit de stereoluidsprekers te maximaliseren. Dolby Atmos plaatst geluiden in een driedimensionale omgeving en hierdoor krijgt je als luisteraar de indruk dat het geluid overal vandaan komt. Kortom samenwerking tussen Samsung, AKG en Dolby Atmos brengt een unieke audio ervaring mee voor de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+.

Dolby Atmos staat niet altijd aan. Je kunt de optie eenvoudig aan- of uitzetten via het notificatie scherm van de telefoon.

Samsung Galaxy S9 Dolby Atmos instellen

Samsung Galaxy S10 Plus
Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner