Design Huawei P50 en Huawei P50 Pro

Huawei P50 Pro abonnement

Tegen het einde van deze maand verwachten we de nieuwe Huawei P50 lijn. De twee belangrijkste vlaggenschepen zijn inmiddels gelekt, de Huawei P50 en Huawei P50 Pro. De bekende twitteraar @OnLeaks deelde beide telefoons afgelopen week.

Met de Huawei P50 lijn presenteert het geplaagde merk uit China weer twee krachtige camera telefoons. Helaas voor ons Nederlanders, het lijkt er op dat beide telefoons vooral bestemd zijn voor China. De fabrikant heeft namelijk nog steeds problemen door de handelsoorlog tussen China en Amerika. Daardoor kan Google niet leveren aan Huawei en draaien de laatste Huawei telefoons zonder Google Services. Een overkomelijk gemis, maar met zoveel goede alternatieven in de markt wel een dodelijke.

Huawei P50 design

De afbeeldingen van de Huawei P50 onthullen een mega cameraheuvel met twee grote gaten. Hoe dat er precies uit komt te zien weten we niet. Een hint krijgen we via de onderstaande render van de P50 Pro. De nieuwe P50 afbeeldingen van Voice laten een vlak beeldscherm zien met enkel gaatje voor de front camera’s. Huawei stapt af van de dual selfie camera setup van de Huawei P40 en P40 Pro. De achterzijde laat een gigantische cameraheuvel zien die ook behoorlijk ver uit het de behuizing naar boven komt. De dikte van het vlaggenschip is dan ook relatief flink.

Huawei P50 pro abonement kopen

Het scherm meet 6,3 inch en vermoedelijk ondersteunt het OLED scherm 90 Hz of meer. De telefoon is hiermee groter dan zijn voorganger de Huawei P40. De smartphone is 8,3 mm dik tot 10,6 mm bij de enorme cameraheuvel. We gaan er vanuit dat Huawei weer samenwerkt met Leica voor de camera’s.

Huawei P50 kopen

Huawei P50 camera’s

De geruchten suggereren dat Huawei een grote camerasensor gebruiken, men noemt de Sony IMX800. Het besturingssysteem is vermoedelijk niet langer Android, maar de eigen HarmonyOS.

Ontwerp van de Huawei P50 Pro

Het ontwerp van het topmodel in de P50 lijn, de Huawei P50 Pro, is ook bekend. We weten inmiddels al meer over dit vlaggenschip. Het topmodel, afhankelijk van de aanwezigheid van een Plus model, kan zich meten met de Samsung Galaxy S21 Ultra als het gaat om rekenkracht, ontwerp en vooral camera capaciteiten. De P50 Pro krijgt een groot 6,6 inch OLED beeldscherm dat zich rond de behuizing vouwt. Er is een klein gaatje voor de front camera en achterop vind je een gigantische cameraheuvel voor de vermoedelijk viervoudige tot vijfvoudige Leica camera setup. Ook hier vinden we de krachtige IMX800 van Sony met Leica camera technieken.

Is het slim om een Huawei telefoon te kopen?

Helaas is het niet aan te raden om een Huawei telefoon te kopen op dit moment. De krachtige camera telefoons hebben uitstekende specificaties waarmee ze volwaardige alternatieven zijn voor Samsung of Apple telefoons. Echter door het gebrek aan Google Services werken sommige apps niet en veel bekende apps zoals je bankieren app moet je via een omweg downloaden. De telefoons maken ook gebruik van een iets minder veilige versie van Android. Je bent dan ook net iets langer bezig om het toestel helemaal naar je eigen smaak te installeren. Er is nog een reden waarom wij de Huawei P50 niet adviseren. Er zijn namelijk erg veel goede alternatieven.

Huawei P50 Pro alternatieven

Ongeveer tegelijkertijd met de Huawei P50 Pro lanceert OnePlus de nieuwe OnePlus 9 Pro. Dit vlaggenschip is vermoedelijk even goed zo niet beter als de Huawei P50 Pro. In de winkels liggen al twee uitstekende alternatieven. Namelijk de Samsung Galaxy S21 Plus en Galaxy S21 Plus Ultra. Een andere Chinese fabrikant met een uitmuntende camera telefoon is Xiaomi met de nieuwe Xiaomi Mi 11. Je kunt zelfs kiezen voor de iPhone 12 Pro.

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner