Huawei Mate 40 Pro kun je ook in Nederland kopen

Huawei Mate 40 Pro kopen

Huawei heeft de Huawei Mate 40 lijn uit de doeken gedaan. Het topmodel de Huawei Mate 40 Pro wordt ook naar Nederland verscheept. De nieuwe vlaggenschepen zijn razend snel en voorzien van uitstekende Leica camera’s.

Huawei is één van de grootste smartphone merken en op gebied van camera’s de absolute top. Met de Huawei Mate 40 Pro staat het merk weer bovenaan de lijst van camera telefoons van DxO Mark. DxO Mark test al jaren camera’s en tegenwoordig ook de camera’s van telefoons. Huawei telefoons staan steevast bovenaan.

Huawei Mate 40 Pro kopen

Wat moet weten over de Huawei Mate 40 Pro

De Huawei Mate 40 lijn bestaat uit een viertal telefoons. Je hebt de Mate 40, Mate 40 Pro, Mate 40 Pro+ en de Porsche Design Edition Huawei Mate 40 RS. In Nederland kun je vanaf nu de Huawei Mate 40 Pro kopen.

Aan de voorkant lijkt de Huawei Mate 40 Pro veel op de Huawei P40 Pro. Het scherm is een stuk groter en meet 6,76 inch. Het scherm ondersteunt 90 Hz ververs snelheid en HDR10. In het pilvormige gaatje vind je een nieuwe 13 megapixel front camera met diepte sensor. Je kunt hiermee schitterende selfie foto’s maken. De achterzijde valt direct op door de cirkel met Leica en het wielvormige zwarte deel met de drievoudige camera’s. Dit drietal bestaat uit krachtige Leica camera’s. De belangrijkste heeft 50 megapixels en een extra grote sensor. Daarnaast vind je een 13 megapixel 5x telelens en een 20 megapixel breedhoek camera. Het drietal verzorgt prachtige foto’s. Ook in het donker kun je de mooiste foto’s maken.

Nieuwste technieken

De Huawei Mate 40 Pro beschikt over de laatste technieken. Het vlaggenschip wordt aangedreven door de Kirin 9000 processor van Huawei zelf. Daar krijg je 8 GB aan werkgeheugen bij met 256 GB aan opslagruimte. De flinke 4.400 mAh accu levert een uitstekende accuduur. Dankzij de 65W fast charge is de accu weer razend snel gevuld. De Huawei Mate 40 Pro heeft ook 50W Qi draadloos opladen en Reverse Draadloos opladen. Je kunt met de snelste snelheden je bestanden downloaden. Er is 5G ondersteuning en de Huawei telefoon heeft Wifi 6 en Bluetooth 5.2.

Hoe zit het met Huawei en Android ondersteuning

Helaas worden de Huawei telefoons tegenwoordig niet volledig ondersteunt door Google. De Android versie is vanwege de een handelsoorlog tussen Amerika en China beperkter. Belangrijke apps zoals Google Maps missen en je Gmail moet je via de browser of de eigen mail van je telefoon benaderen. Hier moet je rekening mee houden als je de Huawei Mate 40 Pro gaat kopen.

Er zijn veel apps die nog niet direct te downloaden zijn in de Huawei App Gallery. Veel kun je via Peta search via een omweg downloaden. De meeste apps die je dagelijks gebruikt zoals Whatsapp, Instagram en je bankieren app doen het gewoon. Kijk voor bankieren apps altijd eventjes of die wordt ondersteunt.

De Huawei Mate 40 Pro kun je nu al kopen voor 1.199,99 euro. Een Huawei Mate 40 Pro abonnement kan je flink wat voordeel opleveren.

Bron 1

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner