Huawei P40 met flinke cameraheuvel op komst

Huawei P40 abonnement kopen

De lancering van de Huawei P40 lijn is op 26 maart. In Parijs laat Richard Yu de nieuwe vlaggenschepen zien. Ook dit jaar verwachten we krachtige Leica camera’s en een veel zoom. Want de nieuwe smartphone lijn gaat verder waar de Huawei P30 Pro mee begon.

Na de lancering van de Samsung Galaxy S20 Ultra met 100x zoom is het natuurlijk wachten op antwoord van Huawei. De Chinese fabrikant lanceerde vorig jaar de Huawei P30 Pro waarmee je je buren tot 50x dichterbij kunt halen. Met de Galaxy S20 Ultra is dat al 100x. We verwachten dat de Huawei P40 Premium Edition je buren ook zo’n 100x dichterbij gaat halen.

Officiële Huawei P40 lancering op 26 maart

Via de officiële website van Huawei laat de Chinese fabrikant ons weten dat de Huawei P40 lijn op 26 maart wordt gepresenteerd. Wij verwachten die dag drie krachtige P40 modellen met een flinke cameraheuvel. Die cameraheuvel wordt door de fabrikant prominent in beeld gebracht. Zowel de P40 als de P40 Pro en het topmodel krijgen een vierhoekige cameraheuvel. De opvolger van de Huawei P30 krijgt drie camera’s terwijl het Pro model er vier heeft. In de cameraheuvel van de Huawei P40 Premium Edition vind je vijf Leica camera’s.

P40 en P40 Pro vlaggenschepen

De basis P40 en de Huawei P40 Pro zijn dit jaar niet de duurste modellen. We verwachten namelijk een Premium Edition. Het basis model is uitgerust met een groot OLED beeldscherm met slanke randen. In het scherm vind je de selfie camera of camera’s. Huawei gebruikt de snelle Kirin 990 processor als krachtbron. Naar gelang de markt is er 5G ondersteuning. We verwachten minstens 8 GB aan werkgeheugen en 256 GB opslagruimte. Aan de achterkant vind je drie krachtige Leica camera’s. Het drietal bestaat uit een 52 megapixel camera in combinatie met 40 megapixel breedhoek lens en 8 megapixel telelens. Men verwacht een flinke 3.800 mAh accu.

De Huawei P40 Pro heeft vrijwel dezelfde specificaties. De achterzijde is voorzien van vier Leica camera’s. De Pro heeft naast de bovengenoemde drie camera’s ook een time of flight sensor.

Huawei P40 Premium Edition

Het topmodel in de P40 lijn is de Huawei P40 Premium Edition. Deze krachtige smartphone is uitgerust met een groot OLED beeldscherm voorzien van een hoge resolutie. De randen rondom het scherm zijn nauwelijks zichtbaar meer. Het lijkt daardoor alsof je alleen nog maar scherm ziet aan de voorkant. In het scherm is een pilvormige uitsparing voor de dubbele selfie camera’s. De achterzijde heeft dezelfde cameraheuvel als de andere P40 modellen. In deze cameraheuvel zitten echter vijf Leica camera’s verwerkt. Het vijftal bestaat uit een krachtige primaire camera in combinatie met 10x telelens, ultra breedhoek camera, time of flight sensor en macro camera. Je kunt met deze Huawei telefoon in elke situatie de mooiste foto’s maken.

Huawei P40 Premium edition

Huawei P40 kopen

Het is nog niet duidelijk of je de Huawei P40 in Nederland kunt kopen. De krachtige smartphone is vermoedelijk niet beschikbaar met Google Services. Daardoor is het toestel in Nederland minder aantrekkelijke. Via een omweg kun je Google wel installeren, maar dat is minder veilig. Wordt de P40 beschikbaar in Nederland? Dan kun je hier het voordeligste Huawei P40 abonnement vergelijken.

Bron: Huawei

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner