Huawei P50 Pro met Snapdragon 888 en verbeterde camera’s

Huawei P50 Pro abonnement

Eindelijk heeft Huawei de nieuwe vlaggenschepen gepresenteerd. De Huawei P50 lijn is krachtiger en beschikt over betere camera’s dan ooit. Er is dit jaar geen ruimte voor de Pro+. De Huawei P50 en Huawei P50 Pro zijn te herkennen aan twee enorme camerarondingen en een hippe behuizing. Het blijft echter de vraag of ze naar Nederland verscheept worden.

Zoals je mag verwachten van een Huawei P vlaggenschip beschikken de beide P50 telefoons over uitstekende Leica camera’s. In tegenstelling tot de Huawei P40 heeft inmiddels het basis model ook een telelens gekregen. Een tele camera waarmee je haarscherpe foto’s kan maken van objecten op grote afstand. De belangrijkste hoofdcamera is bij beiden een nieuwe 50 megapixel Leica camera met 23 mm lens, f/1.8-diafragma voorzien van optische beeldstabilisatie (OIS).

Huawei P50 Pro kopen

Huawei P50 Pro cameradetails

Huawei blinkt al jaren uit in camera telefoons en ook dit jaar is het merk weer leidend. De Huawei P50 Pro staat weer fier bovenaan in de lijst van beste camera telefoons van de onafhankelijke camera testsite DxO Mark.

In de opvallend vormgegeven cameraheuvel van de Huawei P50 Pro tref je vier premium Leica camera’s. Het viertal bestaat uit de 50 megapixel camera primaire camera met een 40 MP zwart-wit camera voorzien van een f/1.6 diafragma. Daarnaast ligt een 13 megapixel ultragroothoekcamera. Alle camera’s stellen in rap tempo scherm dankzij de Laser autofocus. Je kunt erg ver inzoomen met de 64 megapixel periscooplens. De camera heeft een f/3.5 diafragma en OIS voor haarscherpe foto’s ook vanuit de hand. Nieuw in de P50 Pro is de XD Fusion Pro technologie. Deze nieuwe technologie zorgt er voor dat beelden beter worden samengevoegd. Dit levert twee keer zoveel licht op en een 28% groter dynamisch bereik. Je kunt filmen op 4K video en maakt slow motion video’s van 1080p bij 960 fps.

Voor het eerst heeft de basis versie, de Huawei P50, een eigen periscoop camera. Het is een meer bescheiden 12 megapixel telelens met OIS. Het budget vlaggenschip heeft daarnaast een 13 megapixel ultragroothoeklens. Beide telefoons hebben een gloednieuwe 13 megapixel selfie camera.

Specificaties van de Huawei P50 en P50 Pro

Zowel het basis model als de Huawei P50 Pro verschijnen net zoals de Samsung Galaxy S21 Ultra in twee versies. Er is een Kirin 9000 aangedreven en Snapdragon 888 model. Beide vlaggenschepen ondersteunen alleen 4G connectiviteit terwijl deze processors tot 5G in staat zijn. De Huawei P50 en P50 Pro draaien op Huawei’s eigen HarmonyOS 2.0. Je kunt dit vergelijken met iOS op de Apple iPhones. Al worden niet alle apps ondersteunt door HarmonyOS 2.0.

Beide telefoons zijn in formaat vrijwel gelijk. De meer premium Huawei P50 Pro is voorzien van een gebogen 6,6 inch OLED scherm. Dit scherm heeft een resolutie van 1.225 x 2.700 pixels, is HDR compatibel en je krijgt een verversingssnelheid van 120 Hz. Het basismodel is een fractie kleiner en krijgt een 6,5 inch 90 Hz scherm. Het OLED paneel is vlak en ondersteunt ook HDR. De accu van de Pro is met 4.360 mAh net iets groter dan de 4.100 mAh accu in de basis Huawei P50. Beiden ondersteunen 66W fast charge via USB-C en super snel 50W draadloos. Het verschil in basis versie en topmodel is dit jaar op meer fronten kleiner. Ze hebben beide stereoluidsprekers en zijn IP68 geclassificeerd voor stof- en waterbestendigheid.

De Huawei P50 Pro gaat deze week al in de pre-order en wordt vanaf 12 augustus verzonden. Je kunt de Pro kopen vanaf 780 euro. De Huawei P50 komt in september en de prijs begint bij 590 euro. Helaas is het onzeker of de nieuwe vlaggenschepen überhaupt naar Nederland worden verscheept. Op de website van Huawei Nederland hebben we nog geen vermelding van de vlaggenschepen gevonden.

Uitstekende Huawei P50 Pro alternatieven

De premium Huawei telefoons zijn afgelopen jaren aan een gigantische opmars begonnen. De handelsoorlog tussen Amerika en China heeft deze opmars vrijwel volledig gestopt. In Nederland is het bijna niet mogelijk meer om een Huawei vlaggenschip inclusief abonnement af te sluiten. Gelukkig zijn er inmiddels veel alternatieven. De belangrijkste zijn; OnePlus 9 Pro, Samsung Galaxy S21 Ultra, Xiaomi Mi 11, Sony Xperia 1 III of Realme GT.

In het premium segment is de OnePlus 9 Pro misschien wel het beste alternatief. Dit is een razend snel premium toestel met vergelijkbare specificaties. Sterker nog OnePlus heeft net zoals Huawei een fabrikant van peperdure camera’s in de arm genomen, Hasselblad, om de quad camera setup te perfectioneren. Het gevolg is dat de OnePlus 9 Pro tot de beste camera telefoons behoord. Een groot voordeel ten opzichte van de Huawei P50 Pro is de volledige Google Services ondersteuning.

OnePlus 9 Pro Hasselblad camera

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner