iPhone 14 Pro vs iPhone 14 Pro Max: wat zijn de verschillen?

iphone 14 pro vs 14 pro max

De meest innovatieve telefoons van de nieuwste Apple iPhone 14 serie zijn de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max. Wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze modellen? In deze blog vergelijken wij de specificaties met elkaar, maar ook de overeenkomsten. Zo kun je gemakkelijker bepalen welke telefoon het beste bij jou past.

De specificaties

In onderstaande tabel vergelijk je de belangrijkste specificaties tussen de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max

 
Eigenschappen
Afmetingen
Gewicht
Simkaart
Waterdicht
Introductiedatum
Camera
Aantal camera's
Cameraresolutie
Tweede camera
Resolutie frontcamera
Software
Besturingssysteem
Versie
Scherm
Schermtype
Schermafmetingen
Resolutie
Randloos
Hardware
Processor
Werkgeheugen (RAM)
Opslaggeheugen
Geheugenuitbreiding
Batterij
Capaciteit
Draadloos opladen
Netwerken
5G
Wifi
NFC
iPhone 14 Pro abonnement
Vergelijk prijzen 
147.5 x 71.5 x 7.9 mm
206 g
nano sim
IP68  
september 2022
 
4 (quad camera)
48MP + 12MP + 12MP
12 MP
 
iOS
16
 
Super Retina XDR OLED
6.1 inch (15.494 cm)
1179 x 2556
 
Hexa Core
6 GB
128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB
 
Li-Ion
 
iPhone 14 Pro Max abonnement
Vergelijk prijzen 
160.7 x 77.6 x 7.9 mm
240 g
nano sim
IP68  
september 2022
 
4 (quad camera)
48MP + 12MP + 12MP
12 MP
 
iOS
16
 
Super Retina XDR OLED
6.7 inch (17.018 cm)
1290 x 2796
 
Hexa Core
6 GB
128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB
 
Li-Ion
 

Het design

Het design is sinds de iPhone 12 eigenlijk onveranderd gebleven: strak en stijlvol. Je kunt bij beide modellen toffe kleuren krijgen namelijk: paars, goud, zilver en zwart.

Wel ziet de notch er anders uit, bij zowel de iPhone 14 Pro als de Pro Max is deze nóg kleiner gemaakt dan bij de andere iPhone 14 modellen. Dit zorgt ervoor dat je minder notch ziet en dus automatisch meer scherm. Dankzij het ceramic shield glas zijn beide schermen krachtig en bestand tegen stootjes en krasjes door het dagelijks gebruik.

Het beeldscherm

Qua display kun je direct het verschil in formaat zien tussen de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. De Max is een stuk groter met zijn formaat van 6,7 inch, toch is de Pro geen kleintje met zijn 6,1 inch. Dit is omgerekend een verschil van ongeveer 1,52 centimeter. De Pro heeft dezelfde schermgrootte als de standaard iPhone 14, wat een mooi formaat is.

Deze grote formaten beloven een fijne kijkervaring op je telefoon. Apple zou Apple niet zijn als deze niet perfect zouden zijn. De telefoons hebben namelijk een verversingssnelheid van 120 Hz. En beide modellen beschikken over nog meer soepelere beelden tijdens het gamen dan de andere modellen. Zo kun je optimaal genieten van het gamen op je iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max.

Daarnaast zorgt het OLED display voor intensieve kleuren en prachtig contrast. Dus het lange film en serie kijken is puur genieten. Beide toestellen beschikken over een always-on-display, dus ook als je je telefoon niet gebruikt kun je op je iPhone verschillende informatie tonen, zoals de tijd, meldingen of widgets.

Beide modellen zijn voorzien van een nieuwe gave feature, namelijk het dynamische eiland. De basis van dit eiland is de notch bovenaan het scherm, deze toont verschillende informaties uit diverse applicaties op je telefoon. Zoals muziek die je aan het afspelen bent, een timer of een inkomende telefoongesprek. Het dynamische eiland verandert van grootte om zo nog meer informatie te kunnen tonen.

De camera’s

Tussen de camera’s van de Apple iPhone 14 Pro en de Apple iPhone 14 Pro Max zit er geen verschil. Beide toestellen zijn voorzien van de beste iPhone camera die er te krijgen is. Dit is namelijk de hoofdcamera van wel 48 megapixel. Maar ook over drie camera’s van 12 megapixel: de selfiecamera aan de voorzijde en de telelens en de ultragroothoekcamera aan de achterzijde.

Op alle iPhone 14 modellen zijn er nieuwe camera opties te vinden zoals de Photonic Engine. Dit zorgt ervoor dat zelfs bij weinig of slecht licht je toch veel betere beelden kunt afleggen. Daarnaast is de beeldstabilisatie verbeterd bij beide telefoons. Je maakt dus altijd scherpe fotos, ook als je weinig licht hebt of (per ongeluk) beweegt.

Oftewel met deze telefoons heb je de allerbeste telefooncamera die je op dit moment kunt krijgen.

Dankzij de Cinematic mode die op beide modellen zit kun je video’s maken als de beste. Deze mode ondersteunt namelijk het filmen in 4K. De actiemodus gebruik je zodat je het beeld verbeterd als het wat schokkerig is. Zo kun je actie-video’s maken, Tiktoks of gewoon simpele selfies in de beste kwaliteit!

Batterij en opslag

De iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max lijken qua specificaties vrij veel op elkaar. Bij de batterijcapaciteit zit er wel degelijk een flink verschil. Je kunt namelijk op de iPhone 14 Pro tot 23 uur video’s bekijken tot je het toestel weer moet opladen en bij de Pro Max is dit wel 29 uur.

Audio kun je bij de iPhone 14 Pro tot 75 uur doen en bij de Pro Max is dit weer 20 uur langer. De Max heeft dan ook veruit de krachtigste batterij uit de iPhone 14 serie en dus van alle iPhone modellen. Erg geschikt dus als je een sterke batterij moet hebben vanwege je werk of je series gaat bingewatchen.

De iPhone 14 Pro beschikt over een minder krachtigere batterij, alhoewel deze nog steeds van een erg goede kwaliteit is en een lange batterijduur heeft. Bij beide modellen zal je flink je best moeten doen om deze binnen één dag leeg te krijgen.

Bij de andere telefoons uit de iPhone 14 serie kun je kiezen uit 128, 256 en 512 GB aan opslaggeheugen, bij de Pro en de Pro Max kun je zelfs kiezen voor 1 TB (1000 GB). Je hebt dus altijd genoeg ruimte over op je telefoon voor allerlei apps of bestanden.

De normale gebruiker heeft altijd genoeg aan 256 of 512 GB en sla je weinig op je telefoon op dan is 128 GB aan opslaggeheugen meer dan genoeg. Sla je veel grote video’s of bestanden op, dan is een telefoon met 1 TB echt iets voor jou.

De Pro en Pro Max draaien allebei op de kersverse A16 Bionic chip die de telefoons nog een stuk sneller en efficiënter maken dan de iPhone 14 en iPhone 14 Plus, die op de A15 Bionic chip draaien. Alhoewel deze chip ook zeer snel is.

Welke is beter, de iPhone 14 Pro of de iPhone 14 Pro Max?

iPhone 14 Pro vs iPhone 14 Pro Max, voor welk model kies jij? Degene die het beste bij jou past natuurlijk. Dit hangt er weer vanaf hoe jij je telefoon gebruikt. Wil je een telefoon met extra groot scherm, van alle luxe is voorzien, de beste camera en extra grote batterij? Dan moet je voor de Pro Max gaan.

Vind je een iets minder groot formaat en luxe voldoende,  maar wil je nog steeds een toptoestel? Dan is de Pro een goede match. De voornamelijkste verschillen tussen de twee modellen zitten in de batterijcapaciteit en de schermgrootte.

Vergelijk je de andere specificaties, dan zul je zien dat er meer overeenkomsten zijn dan verschillen. Beide toestellen zijn voorzien van de laatste technische snufjes van de maker Apple. Daarom zijn ze de innovatiefste telefoons van de iPhone 14 serie.

Kies je voor de iPhone 14 Pro of toch voor iets luxer met de iPhone 14 Pro Max?

iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro Max
Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner