iPhone 12 Pro vs iPhone 12 Pro Max: de verschillen

iPhone 12 Pro Max kopen verschillen met iPhone 12 Pro

Je wilt de iPhone 12 Pro Max kopen en bent nieuwsgierig waarin de grootste Apple telefoon ooit anders is dan zijn kleinere broertje? De verschillen tussen de iPhone 12 Pro Max en iPhone 12 Pro zijn groter dan je denkt. In tegenstelling tot de iPhone 11 Pro en zijn grotere broer. Want de voorgangers verschillen alleen in grootte. Hier vind je alle verschillen tussen de nieuwe Pro en Pro Max.

Dit jaar is een uitstekend jaar voor iPhone fans. Het jaar begon met de ultieme prijsvechter, de iPhone SE 2020. Een krachtig budget vlaggenschip met de looks van een iPhone 8 en de binnenwerk van de iPhone 11. Iets later dan normaal volgde nog vier krachtpatsers, de nieuwe iPhone 12 lijn. Een zeer uitgebreide lijn, met compacte iPhone 12 Mini en de grootste Apple telefoon ooit, de iPhone 12 Pro Max. Waarom zou je juist de iPhone 12 Pro Max moeten kopen in plaats van de iPhone 12 Pro? Hier vind je de verschillen.

iPhone 12 Pro Max IP68

Verschillen iPhone 12 Pro Max versus iPhone 12 Pro opsomming

  • iPhone 12 Pro Max heeft een groter 6,7 inch scherm
  • Omvang en gewicht van Max zijn groter
  • Pro Max heeft een betere accuduur dan iPhone 12 Pro
  • Primaire camera lens van iPhone 12 Pro Max is groter
  • Tele lens van het topmodel heeft een groter bereik

Naast de verschillen tussen de iPhone 12 Pro Max en 12 Pro vind je hier ook alles over de verschillen tussen de iPhone 12 en iPhone 11 of de verschillen tussen de iPhone 12 Pro en iPhone 12.

Belangrijkste verschillen iPhone 12 Pro Max en iPhone 12 Pro

Het verschil tussen de twee topmodellen van Apple is dit jaar groter dan alleen grootte. De iPhone 12 Pro is voorzien van een prachtige 6,1 inch beeldscherm en ook de iPhone 12 Pro Max is wat groter geworden ten opzichte van de iPhone 11 Pro Max. De nieuwe Max is voorzien van een schitterend 6,7 inch beeldscherm. Helaas voor gamers introduceert Apple geen 120 Hz beeldscherm. Je krijgt wel 5G en de allersnelste smartphone processor, dus reken maar dat je het andere gamers lastiger gaat maken als je met de nieuwe iPhone 12 gamed. Bij een grotere behuizing hoort natuurlijk een grotere accu. De accuduur van de Max is ook iets beter dan het standaard Pro model. De grootste verschillen vinden we echter achterop. Op het oog zijn de beide Apple vlaggenschepen hier exact hetzelfde.

Camera verschillen iPhone 12 Pro Max versus iPhone 12 Pro

De iPhone telefoons behoren al jaren tot de absolute top van de camera telefoons. Voor veel expert zijn ze zelfs het beste. Dit jaar brengt Apple weer een flink aantal verbeteringen naar die camera’s. Zo kun je op iedere iPhone 12 de nacht modus gebruiken bij alle camera’s. Een selfie maken in de avond is nu nog leuker en je kunt zelfs breedhoek foto’s maken bij weinig licht. De topmodellen van dit jaar hebben daarnaast een flink voordeel ten opzichte van de basis iPhone 12 modellen. Het Pro tweetal is voorzien van LiDAR. Dat is een speciaal systeem dat nauwkeurig de omgeving in 3D kan omzetten en ook helpt bij het scherpstellen van de camera’s.

Het absolute topmodel dit jaar is de iPhone 12 Pro Max. Het vlaggenschip heeft een paar verbeteringen ten opzichte van de iPhone 12 Pro. De primaire 12 megapixel van de Max heeft een grotere lens. Het toestel is daarmee in staat om nog meer licht te vangen en dat resulteert in nog mooiere foto’s. Er is nog een verschil tussen de 12 Pro Max en Pro. Want de iPhone 12 Pro Max heeft een andere telelens die 2,5x optische zoom biedt tot 12x digitale zoom. De basis pro versie heeft een 2x telelens en levert 10x optische zoom.

Een ander verschil is de prijs. Je kunt de iPhone 12 Pro kopen vanaf 1.159 euro. De  12 Pro Max kun je kopen vanaf 1.259 euro. Je vindt hier eenvoudig het voordeligste iPhone 12 Pro Max abonnement.

 

iPhone 12 Pro
iPhone 13 Pro Max
Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner