iPhone XR verkoop net zoveel als XS en XS Max samen

iPhone XR abonnement voordelig

Afgelopen maand was de iPhone XR de best verkopende iPhone in de belangrijkste markt van Apple. Analisten hadden al verwacht dat de goedkope iPhone 2018 de duurdere iPhone XS zou overstijgen.

Consumer Intelligence Research Partners onderzocht de iPhone verkopen in Amerika van afgelopen maand. In de maand november blijkt dat de iPhone XR het best verkoopt. In zijn eentje verkoopt de voordelige iPhone bijna net zoveel als de XS en XS Max samen. De XR heeft een groter aandeel in de verkopen dan de iPhone X had in dezelfde maand van 2017. De goedkoopste iPhone uit de 2018 lichting verkoopt echter minder goed dan verwacht.

iPhone XR veruit de best verkopende iPhone 2018

Onderzoek van Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) heeft uitgewezen dat de iPhone XR veruit de best verkopende iPhone uit 2018 is. De budget iPhone is goed voor 32 procent van alle iPhone verkopen in de maand november. Diezelfde maand namen de iPhone XS en iPhone XS Max bij elkaar 35 procent voor hun rekening. De goedkope iPhone verkoopt net zo goed als de iPhone X tijdens de eerste maand van beschikbaarheid in november 2017. Het toestel verkoopt echter niet zo goed als de iPhone 7 verkocht in 2016.

cirp iphone sales

iPhone 2018 lichting

In 2018 lanceerde Apple de duurdere iPhone modellen eerder. De iPhone XS en iPhone XS Max waren vlak na de lancering in september al beschikbaar voor de verkoop. Het duurde nog tot ver in oktober tot de iPhone XR ook beschikbaar werd.

Volgens CIRP zijn 82 procent van de nieuwe iPhone eigenaren mensen die hun oude iPhone hebben vervangen. Slechts 16 procent van de iPhone verkopen in november 2018 komt van oud Android telefoon eigenaren. Daarmee is het aandeel dat vanaf Android overstapt hoger dan in 2017. Toen was het aandeel overstappers vanaf Android 11 procent.

iPhone XR

De iPhone XR is de goedkope iPhone uit 2018. De krachtige telefoon kost honderden euro’s minder dan de iPhone XS. Het toestel heeft een groot 6,1 inch Retina beeldscherm in een premium behuizing. In tegenstelling tot zijn dure broers heeft de XR een enkele 12 megapixel hoofdcamera. Je maakt hiermee schitterende foto’s ook bij weinig licht. De krachtbron van de iPhone XR is de A12 processor van Apple met 3 GB aan werkgeheugen. Je sluit al een iPhone XR abonnement af vanaf 40 euro in de maand.

Bron: MacRumors

iPhone XR
iPhone XR

Bekijk alle informatie over de iPhone XR

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner