Google reviews: 4.5 uit 5 sterren
Thuiswinkel Business Partner

Nokia is telefoonfabrikant van het jaar

Volgens de auteurs en lezers van Android Authority is Nokia dé beste Android-fabrikant van het afgelopen jaar. Met name de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en stabiele update-beleid gelden als grote publiekstrekkers. Achter de Finnen volgen Huawei en Samsung.

Het jaar loopt op zijn einde. Niet alleen staat de kerstperiode in het teken van oliebollen eten, familie, gezelligheid en het uitdelen van cadeau’s. Ook is het tijd voor bezinning: hoe verging het afgelopen jaar? Ook de website Android Authority neemt zijn tijd van evaluatie en komt steevast met een jaaroverzicht op de proppen. Hierbij wagen zowel de auteurs van de website, als het publiek, aan het doen van enkele uitspraken. De meest opmerkelijke, naar onze mening, is het gegeven dat Nokia de beste Android-fabrikant van 2017 is geworden. Zodoende troeven de Finnen onder meer Samsung en Huawei af, niet de minsten. Wie had op voorhand kunnen voorspellen dat Nokia de beste fabrikant van 2017 zou worden? Wij niet in ieder geval.

Nokia: beste Android-fabrikant van 2017

Nokia, of liever gezegd HMD Global, gaat er met de prijs voor beste Android-fabrikant van 2017 vandoor. Nog geen twee jaar geleden leek de Nokia-merknaam een stille dood te zwerven. Totdat begin dit jaar HMD Global een exclusieve licentie op de illustere fabrikant van weleer afnam. Hierbij is HMD, dat eveneens uit Finland komt, verantwoordelijk voor de gehele telefoonproductie: Nokia stelt enkel zijn naam beschikbaar. HMD heeft zich als een betrouwbare partij in de markt gezet en introduceerde een scala aan telefoons. Onder meer de Nokia 2, 3, 5, 6 en vlaggenschip Nokia 8 passeerden de revue. Stuk voor stuk toestellen met een indrukwekkende prijs-kwaliteitsverhouding. Als bovenop komend voordeel is het update-beleid van Nokia zeer stabiel te noemen. Tot nog toe ontvangen de toestellen iedere maand een veiligheidsupdate.

Ook Samsung en Huawei vallen in de prijzen

Nokia is niet de enige fabrikant die de lezers en auteurs van Android Authority heeft weten te bekoren. Ook concurrenten Huawei en Samsung vallen in de prijzen. Voor deze eerstgenoemde begon het jaar sterk met de introductie van de Huawei P10 line-up. Men bleef het hele jaar stabiel en sloot sterk af met de Huawei Mate 10 Pro. Dit is één van de eerste telefoons met AI-ondersteuning. Het Zuid-Koreaanse Samsung kende juist een turbulente start en begon met het opruimen van de ‘rommel’ die de Galaxy Note 7 had achtergelaten. De in maart geïntroduceerde Samsung Galaxy S8 deed de nare nasmaak echter snel doen vergeten en ook de afronding van het jaar is sterk te noemen. Twee maanden geleden werd immers de nu al succesvolle Samsung Galaxy Note 8 geïntroduceerd.

Nokia XR20
Nokia XR20

Bekijk alle informatie over de Nokia XR20

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner