Nokia en Motorola vullen camerarijke middensegment

Een van de belangrijkste beurzen voor de smartphonemarkt is in volle gang, IFA2019. Tijdens dit evenement zien we iedere dag wel een paar nieuwe smartphone lanceringen. Motorola en Nokia hebben deze week het camerarijke middensegment verrijkt met nog meer camera’s.

De nieuwe Motorola One Zoom en Nokia 7.2 zijn gepresenteerd. Beide toestellen zijn voorzien van een schitterend ontwerp met groot beeldscherm dat vrijwel de volledige voorkant inneemt. Het aantal camera’s is ook flink toegenomen. De Nokia 7.2 heeft drie krachtige Carl Zeiss lenzen en de Zoom krijgt zelfs vier hoofdcamera’s. Dit moet je weten over het tweetal. Eén ding hebben beide telefoons gemeen, Android One! Het gebruiksvriendelijk Android besturingssysteem zorgt voor een up-to-date telefoon.

Motorola One Zoom

De mooie Motorola One Zoom is een van de snelste telefoons in de huidige Moto line-up. Het toestel heeft een schitterend 6,4 inch OLED beeldscherm met een Full HD+ resolutie. In de druppelvormige notch vind je een krachtige 25 megapixel selfie camera. De behuizing herbergt de snelle Snapdragon 675. Het is een rappe processor die bestaat uit acht kernen maximaal geklokt op 2 Ghz. Je krijgt hierbij 4 GB aan werkgeheugen en 128 GB opslagruimte. De smartphone heeft ook nog ruimte voor een microSD kaart als dat nodig is. Een flinke 4.000 mAh accu biedt een uitstekende accuduur en je kunt de Motorola One Zoom weer snel opladen via quick charge. Een van de grote pluspunten is natuurlijk het Android One besturingssysteem. Het is gebruiksvriendelijk en de smartphone wordt daardoor eerder voorzien van nieuwe updates.

Motorola One Zoom abonnement

Ultieme budget camera telefoon

Motorola is al jaren HET merk voor het middensegment. Die eer wil de fabrikant behouden en met de Motorola One Zoom lukt dat prima. Het toestel is misschien wel de beste camera telefoon in dit segment. De camera specificaties zijn indrukwekkend en gaan zelfs een stap verder dan die van de Motorola One Vision.

De primaire hoofdcamera is een 48 megapixel camera met f/1.7 diafragma. Daarnaast ligt een 8 megapixel camera met 3x optische zoom. Beide camera’s zijn optisch gestabiliseerd voor haarscherpe foto’s. Die optie vind je eigenlijk alleen bij premium telefoons. Naast dit tweetal ligt een 16 megapixel ultra groothoek lens en de vierde camera is een 5 megapixel diepte sensor.

De Motorola Moto Zoom is vanaf vandaag te koop voor € 429.

Nokia 7.2

De Nokia 7.2 is bijna 100 euro goedkoper dan de Zoom. Het Finse toestel volgt de populaire Nokia 7.1 op. Ook dit jaar maakt Nokia gretig gebruik van de samenwerking met Carl Zeiss. Het nieuwe toestel is voorzien van drie Carl Zeiss lenzen. De ronde cameraheuvel valt op en hiermee neemt Nokia afscheidt van de langwerpige ovale cameraheuvels. De nieuwe Nokia heeft een strak ontwerp en een stel uitstekende camera’s. De krachtbron is de wat oudere Snapdragon 660 processor van Qualcomm. Maar met 6 GB aan werkgeheugen en 128 GB opslagruimte kun je hier nog jaren mee vooruit.

Nokia 7.2 abonnement

Goedkope camera smartphone

Op het gebied van camera’s is de Nokia 7.2 een slimme keuze. Het toestel heeft een 20 megapixel front camera in de druppelvormige notch. Draai je de Nokia telefoon om dan glimlachen drie Carl Zeiss lenzen naar je. Het drietal bestaat uit een 48 megapixel f/1.8 camera met 8 megapixel ultra breedhoek camera en 5 megapixel diepte lens.

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner