Oplossing microfoonprobleem Samsung Galaxy S8 blijkt simpel

Sinds een paar dagen rapporteren een hoop gebruikers van zowel de Samsung Galaxy S8 als Samsung Galaxy S8 Plus dat zij problemen ervaren met hun microfoon. Wanneer zij bijvoorbeeld proberen te bellen, zijn ze niet verstaanbaar voor de andere kant van de lijn. De oplossing lijkt simpeler dan gedacht: eventjes blazen in de oplaadpoort en klaar is Kees. De oplossing werkt echter niet voor iedereen.

Dat blijkt uit het officiële forum van Samsung waar gedupeerden zich hebben verzameld om hun onvrede en eventuele tips te delen.

De Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus zijn inmiddels sinds enkele maanden te verkrijgen. Na de presentatie in eind maart duurde het tot april voordat geïnteresseerden hun handen op de nieuwe Samsung vlaggenschepen konden leggen. De reacties op beide toestellen zijn sindsdien grotendeels positief. Voornamelijk het fraaie Infinity Display in combinatie met snelle prestaties en uitstekende fotokwaliteit worden geroemd. Het blijven echter hoogwaardige technologische producten, en daar gaat weleens iets stuk aan. Zo ondervonden een opmerkelijk hoog aantal gebruikers van beide toestellen de afgelopen weken hinder van hun microfoon. Of beter gezegd: juist geen hinder. De microfoon deed het bij deze mensen namelijk simpelweg niet.

Oplossing blijkt simpel

Heel vervelend voor wanneer je een telefoontje moet plegen. Ook in combinatie met Bixby kwamen stemcommando’s niet door. Daarbij kreeg ook de Google assistent app de spraakberichten niet door. Daar waar een reparatie doorgaans noodzakelijk is om dergelijke problemen te verhelpen, lijkt de oplossing dit keer een stuk meer voor de hand te liggen. Op het forum van Samsung melden tientallen ‘gedupeerden’ namelijk dat zij het probleem hebben opgelost door simpelweg in de oplaadpoort te blazen. Ook hielp blazen in de koptelefooningang bij sommigen. Mocht je hinder ondervinden van bovenstaand probleem, zijn deze opties dus zeker weten de moeite waard. Wel is het zo dat deze ‘oplossing’ geen 100 procent succesgarantie heeft.

Over de Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 heeft dé trend gezet in de telefoonindustrie als het gaat om vrijwel randloze beeldschermen. Het topmodel van Samsung beschikt over een Infinity Display met haarscherpe resolutie die maar liefst 83 procent van de gehele voorzijde beslaat. Op deze manier heb je meer ruimte voor al je apps, films en games. Deze processen spelen daarnaast razendsnel af vanwege de zeer krachtige interne Exynos 8895 chipset. Ook voor uitstekende fotokwaliteit ben je bij de Samsung Galaxy S8 aan het juiste adres. De hoofdcamera heeft een 12 megapixelresolutie en maakt schitterende plaatjes met heldere kleuren, fraaie contrasten en gave scherptediepte-effecten.

Samsung Galaxy S24
Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner