Google reviews: 4.5 uit 5 sterren
Thuiswinkel Business Partner

Overleeft de Nokia 3310 dé ultieme weerbaarheidstest?

De Nokia 3310 doorstaat de beruchte weerbaarheidstest van Zack Nelson met glans en glorie. Nelson runt een beroemd YouTube kanaal waarin hij telefoons onderwerpt aan een serie van tests om zo de sterkte van de behuizing te testen.

De Nokia 3310 is nu sinds enkele weken te verkrijgen en de ontvangst is goed te noemen. Zowel pers, consumenten als winkeliers omarmen de nieuwe retro topper massaal. Klanten beoordelen het toestel over het algemeen met een goed rapportcijfer, winkeliers overleggen uitstekende verkoopresultaten en de pers raakt maar niet uitgeschreven. De Nokia 3310 is uiteraard geen compleet nieuwe telefoon, maar eerder een upgrade. Het originele toestel is immers al vele jaren geleden gemaakt. Hoog tijd voor een update dus, zo moet ook HMD Global hebben gedacht. HMD is een Chinees bedrijf dat sinds enkele jaren het exclusieve recht heeft om Nokia telefoons op de markt te mogen brengen.

Grote schoenen om te vullen

Aangezien Nokia een naam van enorme proporties heeft binnen de telefoonindustrie, moet HMD wel met iets goeds op de proppen komen. De retro Nokia modellen staan bijvoorbeeld bekend om hun indrukwekkende bouwkwaliteit, waarover dan ook vaak grapjes worden gemaakt. Zo stellen sommigen dat je tijdens het timmeren in plaats van een hamer, ook gewoon een Nokia van weleer kunt gebruiken. Het merk wordt dus altijd direct gekoppeld aan een degelijke bouwkwaliteit. Hoog tijd voor Zack Nelson, van het YouTube kanaal JerryRigEveryting, om de Nokia 3310 aan een test te onderwerpen. Hierbij doorgaat het toestel diverse martelingen om zo te kunnen kijken hoe sterk hij echt is.

Weerbare behuizing

Nelson begint als startpunt het toestel met een Stanleymes te bewerken. Hierbij bekrast het scherm vrijwel direct. Niet zo gek, aangezien dit display van plastic gemaakt is. Ook de kunststof behuizing weet niet zo goed raad met het stanleymes. Tot slot moet ook de cameralens eraan geloven. Daarna gaat Nelson door met het verhitten van het scherm. Deze test doorstaat de Nokia 3310 glansrijk: het scherm functioneert nog opperbest. Traditiegetrouw voltooit de YouTuber zijn ritueel met de beruchte buigtest. Hierbij oefent hij druk uit op de boven- en onderkant. Ook deze test doorstaat de retro telefoon uitstekend. De Nokia 3310 laat hiermee zien een waardige opvolger van het originele toestel te zijn.

Over de Nokia 3310

De Nokia 3310 is een toestel voor liefhebbers van een retro design in combinatie met een betrouwbaar karakter. Het toestel beschikt over een compact kleurenscherm, een fysiek toetsenbord, camera aan de achterkant, forse accu en de mogelijkheid om twee simkaarten tegelijkertijd te gebruiken. Bovendien bezit de telefoon een FM-radio ontvanger en wordt hij geleverd inclusief vooraf geïnstalleerde versie van het bekende spelletje Snake. Het toestel is in diverse kleurrijke versies beschikbaar en heeft een adviesprijs van 59 euro.

Nokia G21
Nokia G21

Bekijk alle informatie over de Nokia G21

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner