Google reviews: 4.5 uit 5 sterren
Thuiswinkel Business Partner

Is de Samsung Galaxy S21 lancering op 6 januari?

Safe the data Samsung Galaxy S21

Een uitnodigende boodschap van Samsung Nederland laat ons 6 januari reserveren in de agenda’s. In tegenstelling tot de verwachtingen, kan de Samsung Galaxy S21 wel eens aan het begin van januari 2021 worden gelanceerd. Daarmee trapt het Koreaanse merk 2021 met een spetterend vlaggenschip af.

Waarom niet! De Xiaomi Mi 11 is het eerste vlaggenschip met de gloednieuwe premium Snapdragon 888 processor dus de belangrijkste krachtbron is al aanwezig. Als Nederlander hoef je echter niet op de Snapdragon te rekenen. Traditiegetrouw krijgt Nederland de Exynos aangedreven Samsung vlaggenschepen. Een lancering op 6 januari lijkt dus waarschijnlijk. Wat mag je verwachten van de Samsung Galaxy S21 lijn? Je leest het hier.

Samsung Galaxy S21 op 6 januari.

Wordt de Samsung Galaxy S21 op 6 januari gepresenteerd?

Ieder jaar presenteert Samsung haar nieuwe S vlaggenschepen in het eerste kwartaal van het jaar. Afgelopen jaar waren de vlaggenschepen iets later, maar dit jaar lijkt de Samsung Galaxy S21 al op 6 januari te worden gepresenteerd. Op de Nederlandse website van de Zuid-Koreaanse providers is een aankondiging om 6 januari te reserveren in je agenda voor iets speciaals. Wat is er specialer dan de nieuwe Samsung Galaxy S21, S21+ en ultieme camera telefoon de Samsung Galaxy S21 Ultra. Nieuwsgierig naar welke smartphones Samsung in 2020 lanceerde? Dit zijn alle Samsung telefoons van 2020.

Is het aannemelijk dat Samsung op 6 januari al haar nieuwe premium telefoons presenteert? Jazeker, want afgelopen week werd de Xiaomi Mi 11 met de nieuwste premium processor gepresenteerd. Daarmee is de beschikbaarheid van de Snapdragon 888 processors een feit en mogen we aannemen dat Samsung de eigen Exynos 2100 ook klaar heeft.

Een andere reden om het vlaggenschip zo vroeg mogelijk te lanceren is de nieuwe Amerikaanse president. Die zou nog wel eens de handelsoorlog met China kunnen versoepelen. Daarmee worden de teugels van het getergde Huawei afgehaald en kan de nummer twee smartphone fabrikant weer vrijelijk opereren. Daarnaast zag GSMArena al dat je de Samsung Galaxy S21 kunt reserveren in Amerika. Je krijgt het vlaggenschip dan als eerste in huis met 50 dollar bestedingstegoed voor je nieuwe S21 accessoires.

Samsung Galaxy S21 bestellen

Wat verwachten wij van de Samsung Galaxy S21?

In 2021 verwachten wij weer drie krachtige premium telefoons. De opvolgers van de Samsung Galaxy S20 lijn is nog sneller, heeft een stijlvoller ontwerp en beschikt over verbeterde camera’s. Je bent verzekert van razend snelle specificaties en een flinke prijs. Al is de prijs van de Samsung Galaxy S21 vlaggenschepen vermoedelijk goedkoper dan hun voorgangers.

In Nederland vind je de snelle Exynos 2100 processor in alle drie de vlaggenschepen. Het basis model krijgt een haarscherp 6,3 inch beeldscherm met Full HD+ resolutie. Daarmee is de resolutie van dit scherm lager dan dat van de S20. We verwachten HDR+ en 120 Hz ververs snelheid voor dit scherm. Aan de linker bovenkant vind je een gaatje voor de front camera. Ook dit jaar is dat een 10 megapixel camera met dual pixel Phase detection autofocus. De achterzijde is voorzien van de bekende combinatie van 12 megapixel camera met 64 megapixel tele camera en 12 megapixel breedhoek lens. Een flinke 4.500 mAh accu verzorgt de stroom en het vlaggenschip draait op Android 11.

Samsung Galaxy S21 Plus specificities

Grotendeels is de Samsung Galaxy S21 Plus vergelijkbaar met zijn kleine broertje. Het vlaggenschip heeft echter een 6,7 inch AMOLED beeldscherm en krijgt daarnaast een grotere 4.800 mAh accu. Dit toestel is alleen verkrijgbaar met 12 GB aan werkgeheugen.

Samsung Galaxy S21 Ultra het topmodel

De beste specificaties vind je in de Samsung Galaxy S21 Ultra. Het grote vlaggenschip is nog rijker uitgerust en beschikt over meer camera’s en is een flinke upgrade ten opzichte van de Samsung Galaxy S20 Ultra. De nieuwe S21 Ultra is voorzien van een prachtig 6,8 inch AMOLED beeldscherm met WQHD+ resolutie. In het scherm vind je dezelfde front camera als bij de ander twee. Achterop is een groot verschil te zien. Hier tref je niet drie maar wel vier krachtige Samsung camera’s. Aan de basis ligt de 108 megapixel camera van Samsung. De nieuwe camera is op verschillende fronten verbeterd en je maakt hiermee nog mooiere foto’s. Je kunt inzoomen tot ver voorbij je buren. De Samsung Galaxy S21 Ultra vermoedelijk twee telelenzen. De eerste verzorgt 3x optische zoom terwijl de andere nog verder in kan zoomen. Men verwacht een 5x telelens met maximaal 50x zoom. Zoals je gewend bent wordt het viertal compleet gemaakt met een uitstekende breedhoek camera.

In tegenstelling tot de kleinere S21 broers kun je de Samsung Galaxy S21 Ultra met 12 of 16 GB aan werkgeheugen kopen. Echter, men verwacht dat het model met 16 GB niet naar Nederland wordt verscheept. Er is nog een groot verschil tussen de S21 Ultra en de rest. Want in het gaatje midden in het mooie 6,8 inch scherm vind je geen 10 megapixel camera, maar een indrukwekkende 40 megapixel lens.

Lanceert Samsung de Samsung Galaxy S21 al op 6 januari dan kun je er zeker van zijn dat ze aan het einde van die maand al naar Nederland worden verscheept. In Amerika verwacht men al een levering rond 29 januari. Hier vind je iedere dag de beste acties en laagste prijs voor je Samsung Galaxy S21 Ultra of Galaxy S21 broertjes.

Bron: Samsung NL / 2

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner