Samsung Galaxy S20 FE vs Galaxy S20 Plus: de verschillen

Beste 5G telefoon Samsung Galaxy S20 FE

Sta je op het punt om de Samsung Galaxy S20 FE of Samsung Galaxy S20 Plus te kopen? Dan vind je hier interessante info. We hebben de belangrijkste verschillen tussen de Samsung Galaxy S20 FE 5G en de Samsung Galaxy S20 Plus even op een rij gezet.

Aan het begin van 2020 was Samsung de eerste fabrikant met een nieuwe vlaggenschip line-up. Het voordeel voor jou als koper is dat deze lijn al flink in prijs verlaagd is. Afgelopen maand presenteerde Samsung ook de Samsung Galaxy S20 Fan Edition, FE. Een smartphone die net even tussen de S20 en zijn grote Plus broer in valt. Hier vind je alles over de verschillen tussen de S20 Plus 5G en S20 FE 5G.

Verschillen Samsung Galaxy S20 FE vs Galaxy S20 Plus

  • Galaxy S20 Plus heeft een groter 6,7 inch scherm dan de Galaxy S20 FE.
  • Galaxy S20 FE heeft 6 GB/128 GB versus 12 GB/128 GB van de Galaxy S20+
  • Galaxy S20 FE heeft drie hoofdcamera’s
  • Samsung Galaxy S20 Plus heeft vier hoofdcamera’s
  • 32 MP selfie camera S20 FE versus 10 MP van de Galaxy S20 Plus
  • Behuizing van Samsung Galaxy S20 Plus is luxer
  • Prijs van Samsung Galaxy S20 FE is lager

Belangrijkste verschillen Samsung Galaxy S20 Plus versus Samsung Galaxy S20 FE

Naast Apple heeft ook Samsung dit jaar meer vlaggenschepen gepresenteerd dan ooit te voren. De S20 Lijn bestaat uit drie krachtige telefoons en de Note 20 lijn heeft er twee. Daarnaast kun je ook nog de vouwbare Samsung Galaxy Z Fold 2 kopen. Stuk voor stuk uitstekende 5G telefoons waarmee je nog jaren vooruit kunt. De voordeligste in de hele 2020 premium Galaxy lijn is de Samsung Galaxy S20 FE. Een uitstekend vlaggenschip met alle premium specificaties maar met een aantrekkelijke prijs. Je koopt de Samsung Galaxy S20 FE 5G al voor 699 euro. Heb je honderd euro meer over, dan is de Samsung Galaxy S20 Plus al voor jou in de minst populaire kleur. We hebben de verschillen even op een rij gezet.

Het belangrijkste verschil vind je aan de achterkant, daar zijn drie camera’s geplaatst als je voor de Galaxy S20 FE kiest. Er zijn vier camera’s te vinden op de Samsung Galaxy S20 Plus. Een ander voordeel van de Samsung Galaxy S20 Plus is de sensor grootte van de belangrijkste 12 megapixel camera. Die is veel groter en daardoor vang je nog meer licht en kun je mooiere foto’s maken. Een ander groot verschil is de processor. Daarin komt de Samsung Galaxy S20 FE beter uit de bus. Want het vlaggenschip heeft een Snapdragon 865 processor en die is wat sneller en vooral energie zuiniger dan de Exynos 990 processor in de Samsung Galaxy S20 Plus.

Samsung Galaxy S20 Plus kopen

Camera verschillen tussen Galaxy S20 FE en Galaxy S20 Plus

Naast een verschil in processor en werkgeheugen is het belangrijkste verschil tussen beide Samsung telefoons de camera setup. De Samsung Galaxy S20 FE beschikt over een iets lichtere setup. Maar vergis je niet hiermee maak je ook prachtige foto’s en de Snapdragon processor is weer net iets beter in het verwerken van de foto’s.

Het grootste verschil is natuurlijk aantal. Want de S20 Plus heeft niet alleen een premium, tele en breedhoek lens. De + is ook uitgerust met een time of flight sensor voor 3D diepte effecten. De bokeh portret foto’s zijn dankzij deze speciale camera ook iets beter. Maar zowel de Plus als FE maken schitterende portret foto’s met bokeh effect. Op het oog heeft de Samsung Galaxy S20 FE en zwaardere selfie camera, maar megapixels zeggen helaas niet alles. De 32 megapixel front camera van de FE is goed, maar de 10 megapixel front camera van de Samsung Galaxy S20 Plus behoort tot de absolute top. De camera heeft een extra grote lens en luxe dual Pixel phase detection autofocus zodat je selfies nog mooier worden. Hoewel de telelens van de S20 Plus veel meer megapixels heeft, kun je net zo ver inzoomen met de Samsung Galaxy S20 FE.

Samsung Galaxy S20 FE abonnement

Dagelijks gebruik verschillen S20 FE versus S20+

In het dagelijks gebruik verschillende de Samsung Galaxy S20 FE en de Samsung Galaxy S20 Plus helemaal niet zoveel. Je zult merken dat je met beide telefoons prachtige foto’s maakt. De behuizing van beide vlaggenschepen is waterdicht al heeft de Plus een luxere glazen achterkant. Er is meer werkgeheugen beschikbaar in de Galaxy S20 Plus waardoor zware games misschien iets beter draaien. Daar staat tegenover dat de Samsung Galaxy S20 FE weer een iets betere processor heeft. Voor de gemiddelde gebruiker is er dan ook weinig verschilt. De Samsung Galaxy S20 FE is daarmee een fractie beter als het gaat om prijs/kwaliteitsverhouding.

Je kunt de Samsung Galaxy S20 FE 5G nu kopen vanaf 698 euro. Voor de Samsung Galaxy S20 Plus ben je op dit moment 799 euro kwijt voor de versie in het lichtblauw.

Samsung Galaxy S20 FE
Samsung Galaxy S20 Plus
Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner