Prijsverschil nieuwste Apple of Samsung nog nooit zo klein

iPhone 11 vs Galaxy S20 kopen

Het verschil in de prijs voor de nieuwste Apple of nieuwste Samsung was nog nooit eerder zo klein. Sterker nog het basis model van Apple is tegenwoordig goedkoper dan die van de nummer één fabrikant Samsung. Hipsters die met het duurste van het duurste willen pronken, zullen over moeten stappen naar Samsung.

Apple gebruikers zullen niet snel overstappen naar Android en andersom ook niet. Veelal voor het gebruikersgemak maar ook vanwege de prestige van het dure merk. Die prestige staat onder druk, want iOS is nog nooit zo goedkoop geweest ten opzichte van Android. Met de nieuwe Samsung Galaxy S20 lijn is een Android vlaggenschip duurder dan een Apple telefoon. Het basis model en het topmodel van de nieuwe S20 lijn zijn namelijk duurder dan de iPhone 11 telefoons. Hippen juppen die het duurste van het duurste willen, moeten hun visie op Samsung gaan bijschaven. Apple is niet langer meer het duurst.

Belangrijkste Apple pro’s

  • iOS
  • A13 processor
  • Compact
  • Goedkoper!

iPhone 11

Belangrijkste Samsung pro’s

  • 5G ready
  • Punch hole Infinity scherm
  • Zoom van camera’s
  • Meer camera’s

Samsung Galaxy S20 telefoon abonnementen vergelijken

Prijsverschil Apple iPhone 11 versus Samsung Galaxy S20

Je kunt de iPhone 11 het beste vergelijken met de Samsung Galaxy S20. Beide zijn het basis model van de nieuwe lijn en hebben een camera minder dan hun dure broers. Ze zijn ongeveer even groot met respectievelijk een 6,1 inch en 6,2 inch beeldscherm. Aan de achterkant heeft de S20 een camera meer, een breedhoek camera. Beide camera systemen behoren tot de top in de smartphone markt.

In de keuze tussen deze twee telefoons is vooral het besturingssysteem bepalend. Apple heeft haar eigen iOS en Samsung gebruikt Android. De hardware van beide vlaggenschepen hebben veel overeenkomsten. Het zijn stuk voor stuk razend snelle telefoons. Bij Samsung springt vooral het beeldscherm in kwaliteit uit en bij Apple vooral het gebruiksvriendelijke iOS besturingssysteem. Je koopt in elk geval een van de nieuwste telefoons met een razend snelle processor.

De iPhone 11 kun je al kopen vanaf 795 euro. De Samsung Galaxy S20 is iets duurder en kun je kopen vanaf 899 euro.

Apple iPhone 11 Pro versus Samsung Galaxy S20 Plus

Met de Apple iPhone 11 Pro koop je het kleine topmodel van Apple en met de Galaxy S20 Plus koop je misschien wel de beste optie in de S20 lijn. De razend snelle iPhone is het kleinste toestel van deze zes premium vlaggenschepen. Het vlaggenschip heeft een 5,8 inch beeldscherm ten opzichte van het 6,7 inch scherm van de S20+. Beide zijn uitgerust met de snelste processor van het moment. Apple gebruikt de ongenaakbare A13 processor en in de Samsung vind je de Exynos 990 processor. Er is een groot verschil in werkgeheugen, 4 GB ten opzichte van 12 GB aan werkgeheugen. In de praktijk merk je hiervan weinig. Behalve dat je bij de S20 Plus vermoedelijk iets meer apps tegelijkertijd kunt draaien.

De Samsung Galaxy S20 Plus biedt misschien wat minder zoom dan het topmodel de S20 Ultra. Toch maak je schitterende foto’s met de nieuwe 12 megapixel primaire camera en de 64 megapixel telelens schiet onwaarschijnlijk mooie foto’s. Een van de experts op het gebied van Samsung meent zelfs dat het verschil met de Ultra klein is.

Ga je voor Apple? Dan kun je de iPhone 11 Pro kopen vanaf 1.133 euro. De luxe Samsung Galaxy S20 Plus is te koop vanaf 1.099 euro.

Apple iPhone 11 Pro Max versus Samsung Galaxy S20 Ultra

De absolute top telefoons van Apple en Samsung zijn de iPhone 11 Pro Max en de Samsung Galaxy S20 Ultra. Het topmodel van S20 lijn is voor het eerst duurder dan het topmodel Apple. De iPhone 11 Pro Max is voor 1.249 euro van jou terwijl je de Galaxy S20 Ultra kunt kopen vanaf 1.349 euro.

Met de Apple iPhone 11 Pro Max krijg je een premium Apple met een 6,5 inch beeldscherm. De snelle A13 processor is razend snel en alles draait soepel op dit premium vlaggenschip. Daar zorgt ook het gebruiksvriendelijke iOS 13 voor. Aan de achterkant vind je een flinke cameraheuvel voor drie krachtige camera’s. In elke situatie schiet je hiermee schitterende foto’s.

De Samsung Galaxy S20 Ultra is groter, heeft meer camera’s en ondersteunt 5G. De Ultra is uitgerust met een 6,9 inch beeldscherm. Midden in dit scherm ligt de 40 megapixel front camera. De vierhoekige cameraheuvel aan de achterkant herbergt vier krachtige camera’s met meer megapixels dan ooit. De primaire 108 megapixel camera schiet onwaarschijnlijk mooie foto’s. Je kunt verder inzoomen dan met alle andere telefoons. De S20 Ultra biedt namelijk 100x zoom.

Samsung Galaxy S23 Ultra
Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner