Beste telefoons voor ouderen

Gebruiksgemak, daar draait het om bij seniorentelefoons. Wij hebben de drie beste telefoons voor ouderen op een rijtje gezet. Ze zijn gerangschikt op basis van goed afleesbare beeldschermen, duidelijke menu's en grote fysieke knoppen. Ook is gelet op audiokwaliteit, zodat slechthorenden duidelijk de beltoon kunnen horen.

De iPhone 8 Plus beschikt over een lekker groot beeldscherm 5.5" beeldscherm, oftewel bijna 14 centimeter in diagonaal. Dankzij het grote schermoppervlak worden programma’s en menu’s duidelijk en helder weergeven. Ook kunt u duidelijk de toetsen aflezen tijdens het invullen van een telefoonnummer. De geluidsspeakers kunnen lekker hard waardoor u altijd de beltoon hoort: waar in het huis u ook bent. Bovendien zit de telefoon intuïtief in elkaar, waaraan u snel gewend raakt. Kers op de taart is de vingerafdrukscanner aan de voorkant. Zodoende kunt u met het profiel van uw vinger het beeldscherm van de telefoon ontgrendelen, simpelweg door even de vinger op de scanner te leggen. En met dit toestel ben je ook nog eens heel erg hip bij je kleinkinderen.

Heeft u geen behoefte aan een smartphone? Dan is de Nokia 3310 wellicht een interessant toestel. Deze heruitgave van het iconische eerste model uit 2000 beschikt over alles dat je van een telefoon mag verwachten. Hij kan bellen, foto’s maken en sms’jes versturen. Ook kunt u enkele vooraf geïnstalleerde spelletjes spelen, zoals Snake. In tegenstelling tot de andere twee telefoons is het niet mogelijk om apps te downloaden. Zodoende kunt u bijvoorbeeld geen Facebook of WhatsApp downloaden. Dit heeft echter wel als gevolg dat de accu veel langer meegaat: hij hoeft immers minder stroom te leveren. De Nokia 3310 houdt het in tegenstelling tot smartphones met gemak een week uit op één lading.  

De Huawei P20 Lite is een betaalbare krachtpatser uit 2018 en heeft een aangenaam 5.8" scherm, maar is qua formaat niet veel groter dan zijn voorganger. Daardoor past hij nog altijd gemakkelijk in je broekzak en ook met 1 hand bedienen is geen enkel probleem. In tegenstelling tot de hiervoor besproken iPhone, zit de vingerafdrukscanner bij de Huawei P20 Lite aan de achterkant. Deze is tactisch geplaatst, waardoor uw vinger automatisch op de scanner komt te rusten wanneer u het toestel uit de broekzak pakt. De Huawei P20 Lite zit daarbij eveneens simpel en handig in elkaar, waarbij menu’s logisch zijn ingedeeld. Bovendien kunt u in de standaard geïnstalleerde Google Play Store miljoenen apps, films en spelletjes downloaden.

Bekijk alle senioren telefoons

Apple smartphonesSamsung smartphonesHuawei smartphonesHTC smartphonesSony smartphonesLG smartphonesHonor smartphonesMotorola smartphones

Welke senioren telefoon is het beste?

Vroeger dacht je bij een seniorentelefoon aan een lomp apparaat met grote knoppen. Tegenwoordig kun je als oudere met de populaire smartphone merken ook goed vooruit. Naast Doro en Fysic zijn er verschillende telefoons van Samsung, Apple of Huawei die uitstekend dienst doen als senioren smartphone.

Wil je gezellig in contact blijven met je familie en vrienden dan is een telefoon wel zo prettig. De moderne smartphones zijn ook voor ouderen zeer gebruiksvriendelijk. Er zijn degelijke senioren telefoons van bijvoorbeeld Doro, maar vandaag de dag kun je zonder problemen een Huawei of Samsung telefoon kopen. Wist je bijvoorbeeld al dat de Apple iPhone XS of XR in combinatie met de Airpods gehoorondersteuning geeft? De nieuwe telefoons zijn van alle gemakken voorzien en dienen als uitstekende senioren smartphone. Dit is waar je op moet letten.

Beeld en tekst groter maken voor beter zicht

Een belangrijke eis voor een senioren telefoon is gebruiksgemak en natuurlijk zicht. Ouderen willen daarom graag een telefoon met een groot beeldscherm. Telefoons die apps en tekst extra groot kunnen weergeven. Voor slechtziende zijn er dan ook verschillende moderne telefoons beschikbaar. Wanneer je een telefoon uitzoekt voor iemand die slechtziend is kun je het beste kijken vanaf 6 inch. Tegenwoordig zijn deze telefoons niet eens meer zo groot. Het voordeel voor senioren is dat tekens en apps lekker groot weergegeven worden. Hierdoor kunnen zij eenvoudig hun vrienden of familie bellen.

Trilfunctie bij smartphone helpt senioren

Hoewel je speciale merken hebt met ouderentelefoons zijn ook de populaire telefoons uitstekend uitgerust voor senioren. Zelfs voor slechthorende senioren zijn telefoons van Huawei, Samsung of Apple een uitstekend alternatief. De meest gebruikte functies zijn namelijk eenvoudig en hebben ouderen dan ook snel onder de knie. Dankzij de luide speakers kan je het geluid extra hard zetten en bij elk bericht of notificatie kun je de smartphone laten trillen of oplichten. Ouderen die niet zo’n goed gehoor hebben voelen of zien dan dat ze een bericht hebben.

Top 10 veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen
Besparen

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoud

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Aanbiedingen

Vergelijk 2.534.464 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.