Top 3 populairste telefoons voor ouderen

Gebruiksgemak, daar draait het om bij seniorentelefoons. Wij hebben de drie beste telefoons voor ouderen op een rijtje gezet. Ze zijn gerangschikt op basis van goed afleesbare beeldschermen, duidelijke menu's en grote fysieke knoppen. Ook is gelet op audiokwaliteit, zodat slechthorenden duidelijk de beltoon kunnen horen.

De iPhone 8 Plus beschikt over een lekker groot beeldscherm 5.5" beeldscherm, oftewel bijna 14 centimeter in diagonaal. Dankzij het grote schermoppervlak worden programma’s en menu’s duidelijk en helder weergeven. Ook kunt u duidelijk de toetsen aflezen tijdens het invullen van een telefoonnummer. De geluidsspeakers kunnen lekker hard waardoor u altijd de beltoon hoort: waar in het huis u ook bent. Bovendien zit de telefoon intuïtief in elkaar, waaraan u snel gewend raakt. Kers op de taart is de vingerafdrukscanner aan de voorkant. Zodoende kunt u met het profiel van uw vinger het beeldscherm van de telefoon ontgrendelen, simpelweg door even de vinger op de scanner te leggen. En met dit toestel ben je ook nog eens heel erg hip bij je kleinkinderen.

De Huawei P10 Lite komt uit 2017 en heeft een aangenaam 5.2" scherm, oftewel 13.2 centimeter in diagonaal. Dankzij dit formaat past hij gemakkelijk in iedere broekzak en ook met 1 hand bedienen is geen enkel probleem. In tegenstelling tot de hiervoor besproken iPhone 6S Plus, zit de vingerafdrukscanner bij de Huawei P10 Lite aan de achterkant. Deze is tactisch geplaatst, waardoor uw vinger automatisch op de scanner komt te rusten wanneer u het toestel uit de broekzak pakt. De Huawei P10 Lite zit daarbij eveneens simpel en handig in elkaar, waarbij menu’s logisch zijn ingedeeld. Bovendien kunt u in de standaard geïnstalleerde Google Play Store miljoenen apps, films en spelletjes downloaden.

Heeft u geen behoefte aan een smartphone? Dan is de Nokia 3310 wellicht een interessant toestel. Deze heruitgave van het iconische eerste model uit 2000 beschikt over alles dat je van een telefoon mag verwachten. Hij kan bellen, foto’s maken en sms’jes versturen. Ook kunt u enkele vooraf geïnstalleerde spelletjes spelen, zoals Snake. In tegenstelling tot de andere twee telefoons is het niet mogelijk om apps te downloaden. Zodoende kunt u bijvoorbeeld geen Facebook of WhatsApp downloaden. Dit heeft echter wel als gevolg dat de accu veel langer meegaat: hij hoeft immers minder stroom te leveren. De Nokia 3310 houdt het in tegenstelling tot smartphones met gemak een week uit op één lading.  

Bekijk alle senioren telefoons

Informatie over senioren telefoons

Alle telefoons op deze pagina beschikken over een slechtziendenstand, waarbij het contrast van de telefoon automatisch wordt bijgesteld. Zo is alles duidelijk afleesbaar. Er is hierbij onderscheid gemaakt tussen Android en Apple telefoons. Android is het besturingssysteem van onder meer LG, HTC, Samsung en Sony telefoons. Apple kennen we van de iPhones. Beide besturingssystemen beschikken over de mogelijkheid om apps (programma's) te downloaden. Zo kan je bijvoorbeeld films en spelletjes downloaden, of bijvoorbeeld WhatsApp om contact met uw (klein)kinderen en vrienden te onderhouden. Ook videobellen, waarbij je via beeld ziet wat de ander aan het doen is, behoort tot de mogelijkheden.

Top 10 veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen
Besparen

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoud

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Aanbiedingen

Vergelijk 2.022.763 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.