Apple iPhone 8 doorstaat beruchte buigtest

De Apple iPhone 8 en diens grotere broer, de Apple iPhone 8 Plus, zijn inmiddels te verkrijgen. Benieuwd hoe de bouwkwaliteit van deze toestellen is? Bekijk dan vooral even de onderstaande video. Zack Nelson van het beroemde (en bij sommigen beruchte) YouTube-kanaal JerryRigEverything heeft de nieuwste Apple topper namelijk aan een serie testen onderworpen.

Het lange wachten is over. Vanaf vandaag kun je namelijk naar de winkel rennen (of surfen) en de nieuwe Apple iPhone 8 en Apple iPhone 8 Plus in huis halen. Deze toestellen, die twee weken geleden gepresenteerd werden, zijn op diverse vlakken aangepast en verbeterd ten opzichte van diens voorgangers. Geheel volgens traditie wordt ook de iPhone 8 onderworpen aan een serie weerbaarheidstesten. Dader in kwestie is Zack Nelson van het YouTube-kanaal JerryRigEverything. Dit kanaal staat bekend om zijn satanistische testen waaraan het telefoons onderwerpt. Toestellen worden onder meer onder handen genomen met een stanleymes, verbogen door druk uit te oefenen op het frame of letterlijk in lichterlaaie gezet.

Glas krast tóch

Ook de nieuwste toevoeging aan de Apple familie kan er niet aan ontkomen. In de video, die hierboven valt te bekijken, is te zien hoe het toestel zich dapper door alle onderdelen van de routine heen beukt. Hij overleeft hierbij het geheel, alhoewel hij het er niet op alle fronten even goed vanaf brengt. Zo blijft van de belofte dat het toestel over het meest krasbestendige glas ooit beschikt, niet veel over. In realiteit krast het scherm net zo snel als dat het deed bij diens voorganger, de Apple iPhone 7. Daarbij blijkt ook dat het saffierglas dat rondom de camera aan de achterkant zit relatief snel krast. Toegegeven, in het echt zul je je telefoon natuurlijk niet met een stanleymes gaan bewerken, maar goed. Beloftes zijn beloftes en die weet het toestel niet compleet in te willigen.

Apple iPhone 8 doorstaat buigtest

Er is echter ook zeer positief nieuws te melden. Zo doorstaat de Apple iPhone 8 de beruchte buigtest met volle glorie. Apple heeft immers aandacht besteedt aan het in elkaar zetten van een betrouwbaar frame, en dat blijkt. Dit komt met name door het materiaalgebruik van het toestel. De behuizing is immers opgebouwd uit metaal en glas. Je treft metaal aan op de doorgaans zwakste plekjes van een telefoon, waaronder de fysieke knoppen aan de zijkant. Bovendien meldt Nelson in de video dat het toestel een stuk steviger in de hand ligt dan diens voorganger. Zodoende glipt hij niet zomaar uit je hand. Tot slot wordt het toestel nog in lichterlaaie gezet. Ook deze test weet het toestel te overleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iPhone 8
iPhone 8

Bekijk alle informatie over de iPhone 8

    Beste deal
    Apple smartphonesSamsung smartphonesHuawei smartphonesSony smartphonesLG smartphonesHonor smartphonesMotorola smartphonesNokia smartphones