‘Apple iPhone X productie loopt vertraging op’

Opmerkelijk bericht vandaag. Volgens een gerespecteerd analist is de productie van de Apple iPhone X namelijk nog niet eens begonnen. Dankzij dit gegeven gaat de gehele productie vermoedelijk vertraging oplopen. Of het nieuwe vlaggenschip van Apple daarom daadwerkelijk te koop is vanaf 3 november, valt nog maar te bezien.

Het gaat de afgelopen weken nergens anders meer over. Apple heeft op diens afgelopen presentatie maar liefst drie nieuwe telefoons gepresenteerd: de Apple iPhone 8, Apple iPhone 8 Plus en Apple iPhone X. Meeste aandacht gaat echter uiteraard naar het nieuwe vlaggenschip: de X. Hierbij verwijst deze letter naar het Romeinse cijfer ’10’, ter ere van het tienjarig bestaan van de merknaam. Volgens de meest recente informatie is de Apple iPhone X vanaf 27 oktober alvast te bestellen, waarna hij op 3 november officieel in de (digitale) schappen zal komen te liggen. Een gerenommeerd analist stelt echter dat Apple deze datum niet gaat halen. Volgens hem is het bedrijf namelijk nog niet eens begonnen aan de grootschalige productie.

‘Apple kampt met productieproblemen’

Christopher Caso, analist bij Raymond James (een grote financiële instelling in de VS), doet deze uitspraken op basis van diverse verklaringen van telecominsiders. Caso heeft de afgelopen tijd veel door Azië gereisd en meerdere fabrieken bezocht die doorgaans verantwoordelijk zijn voor de productie van nieuwe iPhones. Volgens hem zijn deze fabrieken nog niet begonnen aan grootschalige productie. Hierdoor gaat Apple nooit in staat zijn om het toestel vanaf 3 november in de winkels te hebben liggen. Een verschijningsdatum in december lijkt realistischer. Dat, en meer schrijft Caso in een gelekte memo naar klanten van de financiële instelling. Of de analist het hierbij bij het juiste eind heeft, moet de tijd uitwijzen. In het verleden is er echter vaker gesuggereerd dat Apple te kampen zou hebben met productieproblemen. Veelal bleek dit echter niet het geval.

Over de Apple iPhone X

De Apple iPhone X is compleet opnieuw ontworpen ten opzichte van zijn voorganger. Dit heeft geresulteerd in een futuristisch ogend toestel met een glazen behuizing en voorzien van de beste specificaties en meest recente innovaties. De glazen behuizing is gemaakt van het meest weerbare materiaal van het moment en barst dus niet snel. Bovendien zorgt de transparantie van het glas voor een accu die draadloos op te laden valt. Onder de motorkap wordt het toestel aangestuurd door een A11 Bionic chipset: de snelste processor in een smartphone tot nog toe. Ook qua innovaties heeft Apple niet stil gezeten. Zo kun je de iPhone X ontgrendelen door even in je camera te kijken. De Touch ID sensor is verleden tijd. Voor het instapmodel dien je 1159 euro op tafel te leggen. Voor de uitgebreidere versie met 256 GB interne opslag ben je 1329 euro kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons
Apple smartphonesSamsung smartphonesHuawei smartphonesSony smartphonesLG smartphonesHonor smartphonesMotorola smartphonesNokia smartphones