Apple stopt volgend jaar met LCD beeldscherm

einde LCD hallo toekomst iPhone X

Apple heeft besloten om vanaf volgend jaar alleen nog OLED beeldschermen te gebruiken voor de iPhones. Dat melden meerdere bronnen deze week. Hiermee neemt de onderneming na ruim tien jaar afscheid van Retina LCD beeldschermen.

ET News citeert deze week verschillende bronnen die bevestigen dat Apple is begonnen met de plannen voor de iPhone lijn van volgend jaar. Volgens die bronnen is het zeer waarschijnlijk het bedrijf uit Californië geen OLED beeldschermen zal gebruiken voor alle drie de nieuwe modellen. Daarmee lijkt het einde voor de LCD panelen in de iPhone modellen nabij.

iPhone modellen 2019 zonder LCD beeldscherm

Apple is als een van de laatste premium fabrikanten over gestapt naar OLED. Afgelopen jaar werd de eerste iPhone met een AMOLED beeldscherm gelanceerd, de iPhone X. Beide iPhone 8 modellen zijn nog altijd voorzien van een Retina LCD beeldscherm. Voor dit jaar meent men dat er ook een OLED model samen met twee LCD iPhone modellen verschijnen.

ET News citeerde deze week verschillende bronnen die menen dat Apple voor 2019 volledig over gaat op de duurdere OLED panelen.

Apple heeft besloten om alleen OLED panelen te gebruiken voor de iPhone volgend jaar. Ze zijn tevreden over het OLED-scherm van de iPhone X dat het LCD-scherm overtreft in termen van beeldkwaliteit en functies,” zegt de anonieme bron. Een andere bron bevestigt dit verhaal: “Mogelijk is er een LCD-model als Apple de opstelling uitbreidt. Maar als het vasthoudt aan de huidige opstelling met drie modellen, dan zullen alle nieuwe iPhones alleen worden geleverd met een OLED-scherm”, vertelt hij tegen ET News.

iPhone X met OLED

De iPhone X is het eerste premium toestel van Apple met een AMOLED beeldscherm. De OLED technologie staat hoger aangeschreven dan LCD. De OLED panelen geven een rijkere kleur en bestaan uit afzonderlijke pixels. Dankzij de afzonderlijke pixels kun je meldingen ontvangen zonder dat hiervoor het volledige scherm aan moet.

Dit jaar is Apple van plan om drie nieuwe iPhone modellen te lanceren. Een daarvan wordt uitgerust met een AMOLED beeldscherm. De andere twee modellen krijgen waarschijnlijk een groot LCD beeldscherm. Alle drie de iPhones in 2018 krijgen waarschijnlijk de looks van een iPhone X en zijn voorzien van een groot beeldscherm met hogere beeldverhouding dan 16:9

Eén reactie op “Apple stopt volgend jaar met LCD beeldscherm”

  1. Jan schreef:

    Betekend dat nog hogere prijzen voor de nieuwe iPhone’s?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons
Apple smartphonesSamsung smartphonesHuawei smartphonesSony smartphonesLG smartphonesHonor smartphonesMotorola smartphonesNokia smartphones