Belangrijkste premium telefoons met verrassende budget koop

Samsung Galaxy S20 kopen Premium telefoon

Nog een maandje en we hebben de helft van 2020 achter ons. In die eerste helft zagen we een groot aantal nieuwe premium telefoons. Samsung trakteerde ons op drie krachtpatsers en een OnePlus telefoon werd duurder dan ooit. Apple verraste vriend en vijand met de goedkope iPhone SE 2020.

Nieuwsgierig naar het aanbod in het topsegment van 2020? Vrijwel alle merken hebben hun troeven voor de eerste helft van 2020 uitgespeeld. Hier vind je een compleet overzicht. De nieuwe premium telefoon is 5G ready, heeft een schitterend beeldscherm en veel camera’s met nog meer megapixels dan vroeger. Dit zijn de belangrijkste premium telefoons van het moment.

Premium Samsung telefoons

De nieuwe S20 lijn is luxer dan ooit. De Samsung Galaxy S20 is een volwaardig vlaggenschip met prachtig 6,2 inch beeldscherm en 64 megapixel triple camera’s. Daarnaast lanceerde de Koreaanse fabrikant een Galaxy S20 Plus en de S20 Ultra. Het drietal is uitgerust met de snelle Exynos 990 processor van Samsung. Het basis model de S20 is het kleinst. Daarna de S20 Plus met een 6,7 inch scherm en dan de Ultra met een 6,9 inch beeldscherm. De selfie camera vind je midden in dit scherm. Je maakt prachtige foto’s met deze 10 megapixel front camera. Prijs bewuste mensen kiezen voor de Samsung Galaxy S20. Je krijgt de snelste Android processor, een drietal krachtige camera’s en een flinke accu. Wil je alle features en opties? Dan moet je bij de Ultra zijn.

De Samsung Galaxy S20 Ultra heeft een groot 6,9 inch beeldscherm. De achterzijde is uitgerust met vier krachtige camera’s. De belangrijkste camera heeft 108 megapixels en hiermee schiet je onwaarschijnlijk detailrijke foto’s. Daarnaast ligt een 48 megapixel telelens met 4x optische zoom waarmee je tot 100x kunt inzoomen. Je krijgt extra veel in beeld met de 12 megapixel breedhoek lens. Een time of flight camera verzorgt diepte effecten. De krachtpatser heeft ook nog eens een 5.000 mAh accu waarmee je zonder zorgen meerdere dagen op pad kunt.

Premium Huawei vlaggenschepen

Na Samsung verkocht Huawei afgelopen jaren de meeste smartphones. Tegenwoordig kun je de nieuwe Huawei telefoons alleen kopen als je wat meer kennis hebt van Apps installeren. Want Google Apps worden niet allemaal ondersteunt. Ben je niet vies van wat extra speurwerk, dan is de nieuwe Huawei P40 lijn echt iets voor jou. De krachtpatsers zijn stuk voor stuk uitgerust met de nieuwste technieken en krachtige Leica camera’s. Op dit moment zijn de P40 en P40 Pro in Nederland te koopt.

Het goedkoopste vlaggenschip is de Huawei P40. Dit toestel is uitgerust met de snelle Kirin 990 processor en 5G ready. Je krijgt een compact 6,1 inch beeldscherm met dual selfie camera’s in het scherm. De luxe behuizing is strak ontworpen en ook hier vind je een vierhoekige cameraheuvel. Daarin liggen drie krachtige Leica camera’s. Je maakt prachtige foto’s met de belangrijkste 50 megapixel hoofdcamera. Naast de primaire camera vind je een 8 megapixel telelens waarmee je probleemloos tot 30x kunt inzoomen en een 16 megapixel breedhoek camera. De Huawei P40 is spatwaterdicht.

Huawei P40 kopen Nederland

Beste camera telefoon: Huawei P40 Pro

De beste camera telefoon van dit moment volgens DxO Mark is de Huawei P40 Pro. Het krachtige vlaggenschip is voorzien van een groot 6,58 inch beeldscherm met ovaal gaatje voor de dual selfie camera’s. Het scherm heeft een hoge 90 Hz ververs snelheid en dit vlaggenschip is daarom ook zeer geschikt voor gaming. De krachtige Kirin 990 processor is gekoeld en krijgt 8 GB aan werkgeheugen.

De viervoudige Leica hoofdcamera van dit vlaggenschip bestaat uit een 50 megapixel hoofdcamera inclusief 12 megapixel periscoop camera voor 50x zoom, een 40 megapixel breedhoek camera en een time of flight camera voor 3D effecten. Je hebt de juiste camera bij je voor iedere situatie.

Goedkope Apple iPhone

Apple verraste iedereen met de iPhone SE 2020. Want een goedkopere iPhone vind je bijna niet. De nieuwe SE is niet zo compact als de oude iPhone SE. De budget iPhone lijkt vooral veel op de iPhone 8. Het ontwerp is vrijwel gelijk. Je krijgt in 2020 wel een nieuwe processor en een flink verbeterde hoofdcamera. De iPhone SE 2020 heeft een traditioneel 4,7 inch beeldscherm en een glazen behuizing. Het toestel is IP68 gecertificeerd en te koop in verschillende hippe kleuren. De A13 Bionic processor zorgt er voor dat apps vloeiend draaien en de compacte smartphone ook geschikt is voor zware gaming of multi-tasken. Je hebt keuze uit 64 GB, 128 GB of 256 GB aan opslagruimte. Foto’s maak je met de 12 megapixel hoofdcamera die wordt geholpen door de razend snelle A13 processor. De kwaliteit van de foto’s is erg goed. De iPhone heeft een goede accuduur en is lekker goedkoop. Je koopt al een iPhone SE 2020 vanaf 489 euro.

iPhone SE 2020 met abonnement kopen

OnePlus meer premium en duurder

OnePlus lanceerde dit jaar het duurste OnePlus vlaggenschip ooit. De OnePlus 8 Pro is sneller, luxer en heeft meer camera’s dan zijn voorgangers. Het duurste model tikt nog net niet de 1.000 euro aan.

De nieuwe 8 serie bestaat uit de aantrekkelijke OnePlus 8 en zijn premium broer de OnePlus 8 Pro. De krachtbron van beide telefoons is natuurlijk de razend snelle Snapdragon 865 processor van Qualcomm. Het basis model is voorzien van een 6,55 inch beeldscherm met 90 Hz ververs snelheid en een 16 megapixels selfie camera. Er zijn drie krachtige hoofdcamera’s waarmee je prachtige foto’s maakt.

Voor de ultieme gamers heeft de Chinese fabrikant de ultieme camera telefoon gemaakt. De OnePlus 8 Pro heeft een mega 6,78 inch beeldscherm in een slanke behuizing. Het scherm heeft een 120 Hz ververs snelheid en punch hole selfie camera. Dit is de eerste waterdichte IP68 smartphone van OnePlus. Je kunt de krachtige smartphone met 8 GB of 12 GB aan werkgeheugen kopen. Aan de achterkant vind je wel vier camera’s. De primaire 48 megapixel hoofdcamera is voorzien van luxe camera technieken zodat je perfecte foto’s kunt maken. Er is een 8 megapixel telelens met 30x zoom en een 48 megapixel breedhoek camera met luxe phase detection autofocus. De vierde camera verzorgt prachtige diepte effecten.

OnePlus 8 Pro camera telefoon kopen

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner