eSIM bij steeds meer providers: de voordelen

eSim telefoons

Fabrikanten verwerken steeds meer technieken in hun telefoons waardoor ze steeds meer ruimte nodig hebben. De ingebouwde simkaart of eSIM is een nieuwe techniek waarbij de traditionele simkaart wordt vervangen door een ingebouwd kaartje. Dit kaartje neemt veel minder ruimte in. Er zijn verschillende voordelen aan de eSIM techniek. Lees verder.

Android gebruikers kunnen al jaren genieten van dualSIM. Apple heeft er al die tijd voor gekozen om maar één simkaart te gebruiken. Vanaf 2018 kwam daar verandering in. Toen lanceerde Apple de eerste iPhone Xs lichting met eSIM ondersteuning naast de traditionele Simkaart. Echter de Nederlandse providers boden op dat moment nog geen eSIM ondersteuning. Nu, zijn er al drie providers waarbij Apple gebruikers optimaal gebruik kunnen maken van deze nieuwe techniek.

Welke providers ondersteunen eSIM in Nederland

In Nederland was T-Mobile als eerste met de eSIM ondersteuning. Op dit moment ondersteunen naast T-Mobile alleen Simyo en Vodafone de embedded simkaart. Heb je een sim only abonnement via één van deze providers dan kun je via je mijnVodafone/mijnT-mobile app de eSIM aanvragen. Afhankelijk van de provider worden hier kosten voor in rekening gebracht. Koop je een nieuwe smartphone, dan kun je direct kiezen voor eSIM.

Het installeren van eSIM is zeer eenvoudig. Je krijgt van je provider een voucher met daarin alle stappen die je moet nemen. De eSIM krijgt een speciale code waardoor je provider jouw telefoon herkent en precies weet welk 06 nummer hierbij hoort.

Wat zijn de voordelen van de embedded simkaart

De belangrijkste voordelen van de embedded simkaart, (eSIM) is ruimte. Dankzij de nieuwe kaart hoeft een fabrikant minder ruimte in de telefoon op te offeren. Er is daardoor meer ruimte voor bijvoorbeeld capaciteit voor de accu of andere technieken. Bij Apple is er nog een groot voordeel. Want de iPhone telefoons vanaf 2018 zijn uitgerust met eSIM en nanoSIM. Nu steeds meer providers eSIM ondersteunen kunnen iPhone gebruikers van twee verschillende telefoonnummers gebruikmaken. Je kunt nu met je iPhone Xs of iPhone 11 bereikbaar zijn op je zakelijke telefoonnummer en tegelijkertijd op je privé nummer.

Telefoons met eSIM

Sinds 2018 zijn er steeds meer telefoon met eSIM. De laatste twee Apple lijnen zijn stuk voor stuk uitgerust met deze nieuwe simkaart techniek. Het betreft gebruikers van de iPhone Xs en iPhone 11 modellen. Ook de voordelige iPhone SE 2020 is uitgerust met eSIM. Samsung is later begonnen met de nieuwe techniek. Je kunt eSIM gebruiken op de Samsung Galaxy S20 modellen. Motorola heeft een telefoon ontworpen die alleen eSIM ondersteunt. De vouwbare Motorola RAZR is een hyper moderne vouwbare smartphone met goede specificaties. Je kunt dit toestel alleen gebruiken op de netwerken van T-Mobile, Vodafone of Simyo.

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner