Geekbench Meizu Pro 7 toont verrassing

Na maanden van speculaties was het vorige maand dan eindelijk zover. Het eerste MediaTek Helio X30 aangedreven vlaggenschip verscheen. En wat voor een, de dual screen Meizu Pro 7 en Pro 7 Plus. Maar wat schets onze verbazing als we het Meizu vlaggenschip vandaag voor het eerst tegenkomen op Geekbench. De Snapdragon 835 processor van Qualcomm!

De Meizu vlaggenschepen waren misschien wel net zo lang aanwezig in de geruchtenmolen. Het mysterieuze vlaggenschip zou de enige keer wel en de andere keer niet met de nieuwe 10nm Helio X30 processor van MediaTek verschijnen. Vandaag zien we dan ook eindelijke wat de processor kan! Of toch niet… De eerste Geekbench score van de Meizu Pro 7 is namelijk een score van een smartphone aangedreven door de MSM8998 processor. Juist het is de interne naam voor de Snapdragon 835.

Eerste Meizu Pro 7 score met Snapdragon 835

De Meizu Pro 7 en Pro 7 Plus werden eind vorige maand gelanceerd met de MediaTek Helio P25 en Helio X30 als krachtbron. Na veel speculatie over de beschikbaarheid van de MediaTek Helio X30 leek het dan toch echt te gebeuren. De nieuwste 10nm processor van MediaTek ging de strijdt aan met de 10nm Snapdragon 835 van Qualcomm en de Exynos 8895 van Samsung. De processors die je kent van de Samsung Galaxy S8 vlaggenschepen. Tot onze grote verrassing is de eerste Geekbench score van de Meizu Pro 7 met 10nm waardige score niet van de Helio X30.

Vandaag verschijnt er een Meizu Pro 7 vlaggenschip dat wordt aangedreven door de Snapdragon 835 processor van Qualcomm met 6 GB aan werkgeheugen. Het snelle toestel scoort beter dan alle Meizu Pro 6 vlaggenschepen met de Exynos 8890 van vorig jaar. Zoals je in de onderstaande Geekbench score kunt zien zijn er verschillende indicatoren van de Snapdragon 835. Het toestel heeft een octa core processor waarvan de laagste kern op 1,9 GHz is geklokt. De naam van het moederbord verklapt de MSM8998 en dat is de modelnaam van de Snapdragon 835.

Problemen bij de MediaTek Helio X30 massaproductie

De Meizu Pro 7 stond afgelopen maanden veelvuldig onder de aandacht. De voornaamste reden hiervan was het dual scherm karakter van de smartphone. Een andere reden was het mysterie rond de uiteindelijk processor van het vlaggenschip. Al vrij vroeg zei men dat het de MediaTek Helio X30 zou zijn. Toch ondervond MediaTek nogal wat moeilijkheden met de fabricage van de 10nm processor. De producent van nieuwe 10nm processor is namelijk Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, TSMC, en dat is ook de onderneming die de A11 processor voor het grote Apple gaat maken (of al aan het maken is).

Is het verschijnen van een Snapdragon 835 aangedreven Meizu Pro 7 een eenmalige test? Of is het een teken dat MediaTek de massaproductie van de Helio X30 niet op orde heeft. Het gevolg voor Meizu is dan dat de Chinese fabrikant wel moet kiezen voor de Qualcomm Snapdragon 835 processors.

Wij houden je op de hoogte van deze verrassende Meizu Pro 7 wending!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons