De Google Pixel 4 en wat je moet weten

Google Pixel 4 vergelijken

Het tweede deel van ieder jaar is een spannende periode geworden voor smartphone fans. Naast Samsung, OnePlus en Apple presenteert Google in het tweede deel van elk jaar haar nieuwe telefoons. Dit jaar zijn dat de Google Pixel 4 modellen. Dit moet je weten over de nieuwe smartphones Made by Google.

Nadat Google de lichte Google Pixel 3a modellen heeft gepresenteerd is het nu tijd voor pure kracht. De Google Pixel 4 en 4 XL zijn premium vlaggenschepen met de beste specificaties en een zware Snapdragon 855 processor. In tegenstelling tot de Pixel 3 heeft het nieuwe vlaggenschip twee hoofdcamera’s in een Apple achtige vierkante cameraheuvel. Het basis model is weer lekker compact en de XL doet mee met de grote boys van Samsung en Apple. Voor gamers is de nieuwe Pixel extra interessant want de nieuwe smartphones hebben een 90 Hz beeldscherm.

Meet de Google Pixel 4

De nieuwe Google Pixel 4 is een luxe smartphone met veel geheugen, een schitterend beeldscherm en nog meer camera’s. Het ontwerp van de Pixel 4 is stijlvol en strak. In tegenstelling tot de zacht kleuren van vorig jaar is de Pixel 4 beschikbaar in de hippe kleur oranje. Het basis model heeft een haarscherp 5,7 inch OLED beeldscherm. De Pixel 4 XL is uitgerust met een groter 6,3 inch beeldscherm. Het verschil tussen beide schermen is ook merkbaar in de resolutie. Het basis model heeft een Full HD+ resolutie tegen een Quad HD+ resolutie bij de XL. Tegenwoordig zijn beeldschermen met een snelle ververs snelheid hot en Google doet mee. Beide Pixel telefoon hebben een 90 Hz ververs snelheid. Al staat 60 Hz standaard aan. De body van beide telefoons is waterdicht, IP68, tot 1,5 meter voor 30 minuten lang.

Belangrijkste kenmerken Google Pixel 4

In de basis hebben de Google Pixel 4 telefoons dezelfde specificaties. Het verschil zit hem in de grootte van het beeldscherm, 5,7 / 6,3, de resolutie en natuurlijk de omvang van de accu. Als krachtbron vind je de Snapdragon 855 processor van Qualcomm. De snelle processor krijgt 6 GB aan werkgeheugen en daarmee gaat Google mee in de wensen van haar klanten. De Pixel 3 had namelijk maar 4 GB en daar liepen verschillende gebruikers tegenaan. Er is 64 GB aan opslagruimte en ook een model met 128 GB. Je kunt de hoeveelheid opslagruimte niet uitbreiden. Het basis model heeft een bescheiden 2.800 mAh accu en de XL heeft 3.700 mAh. De accuduur van beide telefoons is hierdoor niet te vergelijken met die van de laatste Huawei of Samsung telefoons.

Voordelen Google Pixel 4

Waar het bij de Google Pixel 4 natuurlijk om gaat vind je aan de achterzijde, de hoofdcamera’s. Veel expert zweren bij de capaciteiten van de Google Pixel camera’s. En dit jaar heeft de Pixel 4 er wel twee. In de flinke cameraheuvel vind je een 12,2 megapixel primaire camera met optische beeldstabilisatie en een f/1.7 diafragma. Daarnaast ligt een 16 megapixel telecamera met optische beeldstabilisatie en 2x optische zoom. Je maakt hiermee werkelijk schitterende foto’s.

Google Pixel 4 camera

De Google Pixel 4 is binnenkort leverbaar. Je kunt het basis model kopen voor 779 euro. De Google Pixel 4 XL is voor 919 euro te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons
Apple smartphonesSamsung smartphonesHuawei smartphonesSony smartphonesLG smartphonesHonor smartphonesMotorola smartphonesNokia smartphones