Honor V30 en Honor V30 Pro officieel

Honor V30 en V30 Pro

Vandaag zijn de Honor V30 en Honor V30 Pro officieel bekend gemaakt. De nieuwe vlaggenschepen van het Huawei dochtermerk ondersteunen 5G en worden verscheept met de snelle Kirin 990 en vijf camera’s.

Helaas voor Nederland zijn zowel de Honor V30 en Honor V30 Pro nog niet leverbaar. De krachtige telefoons hebben namelijk geen officiële Google ondersteuning en dat is in Nederland wel wenselijk. Hopelijk krijgt Huawei weer snel volledige Google ondersteuning zodat wij de krachtige telefoons ook in Nederland zien. Beide V30 modellen hebben een groot 6,57 inch beeldscherm met een ovaal gat. Hierin vind je twee krachtige selfie camera’s. Het ontwerp van beide toestellen heeft wat weg van de aankomende Samsung Galaxy S11 telefoons. Aan de achterkant zien we een vierhoekige cameraheuvel met drie krachtige camera’s.

Honor V30 vergelijken

Honor V30 en V30 Pro specificaties

De Honor V30 en V30 Pro zijn vandaag in China gepresenteerd. Vermoedelijk verschijnen beide modellen in de andere delen van de wereld als View 30. Beide vlaggenschepen hebben een 6,57 inch LCD beeldscherm met een gat. Het scherm heeft een Full HD+ resolutie en in het scherm vind je een ovaal gat voor twee front camera’s. De vingerafdrukscanner is in de zijkant verwerkt. Aan de achterkant vind je een grote cameraheuvel met drie hoofdcamera’s.

We wisten natuurlijk al dat de Honor V30 zou draaien op de Kirin 990. De ondersteuning van 5G is nieuw. Beide V30’s hebben een modem die het nieuwe netwerk ondersteunt. Je kunt kiezen uit verschillende modellen met 6 GB of 8 GB werkgeheugen en keuze uit 128 GB of 256 GB opslag. Zoals je mag verwachten van een Honor telefoon hebben beide telefoons een uitstekende accuduur. De basis versie heeft een 4.200 mAh accu en ultrasnel 40W Honor SuperCharge. De Honor V30 Pro heeft een kleinere 4.100 mAh accu maar ondersteunt ook nog eens 27W Super Wireless Charge.

Honor V30 camera specificaties

Beide Honor V30 modellen hebben een 40 megapixel camera in combinatie met en 8 megapixel telelens en breedhoek camera. De 40 megapixel van de basis versie heeft een Sony IMX600 sensor met F/1.8 diafragma. De Honor V30 Pro heeft dezelfde 40 sensor maar dan met een F/1.6 diafragma. Je maakt haarscherpe foto’s dankzij OIS en laser autofocus. De telecamera zorgt voor 3X optische zoom en wordt ook optisch gestabiliseerd. Het basis model krijgt daarnaast een 8 megapixel breedhoek camera terwijl de Honor V30 Pro een 12 megapixel breedhoek camera heeft. Aan de voorkant vind je twee camera’s. De primaire 32 megapixel front camera kennen we van de Huawei P30 Pro. De verbeterde lens heeft een Super Night modus. Daarnaast vind je een 8 megapixel ultrabreedhoek camera met een 105 graden blik.

Honor telefoon vergelijken

In China kun je de Honor V30 in de preorder bestellen voor 5 december en de verkoop begint zeven dagen later. De prijs van het nieuwe vlaggenschip begint bij 3.299 yen (omgerekend 425 euro) voor de Honor V30 met 6 GB RAM en 128 GB geheugen. De luxere Honor V30 Pro start met 8 GB en 128 GB op 3.899 yen, 500 euro. Beide telefoons zijn hier niet te koop. In Nederland kun je kiezen uit de Honor 20 en Honor 20 Pro. Dit tweetal draait op de snelle Kirin 980 processor net als de Huawei P30 Pro.

Bron: Honor

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner