Internationale Nokia X6 met Snapdragon 636 processor

Nokia X6 Snapdragon 636

Vandaag hebben we de Nokia X6 gespot op Geekbench. Het toestel zet een nette score neer onder modelnummer HMD Global Nokia X6. De krachtbron is de fonkelnieuwe Snapdragon 636 processor met 6 GB aan werkgeheugen.

De komst van de Nokia X werd al enige tijd geleden aangekondigd door Nokia zelf via een mega Nokia X container in China. Vandaag zien we het aankomende mid-range toestel op Geekbench. HMD Global lanceert de smartphone internationaal onder de naam Nokia X6. De internationale Nokia zet vandaag een goede score neer op Geekbench. Het toestel scoort 1332 voor single core en 4892 op multi core en is daarmee een van de snelste mid-range smartphones van dit moment.

Nokia 6X geekbench HMD Global

Nokia X6 met Snapdragon 636

Ook Nokia lanceert binnenkort een smartphone met populaire inkeping (Notch) in het beeldscherm. Het snelle toestel voor het middensegment werd vandaag gespot op Geekbench. Daar zien we dat het toestel een goede score neerzet. De HMD Global Nokia 6X wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 636 processor met 6 GB aan werkgeheugen. Android 8.1.0 is het besturingssysteem en aangezien HMD Global dit jaar alleen met Android One werkt kunnen we aannemen dat de Nokia X6 ook op Android One draait. Het toestel scoort 1332 voor single core en 4892 bij multi core. In single core ligt de telefoon nu net iets onder de Snapdragon 660 en voor multi core scoort de telefoon zelfs beter dan de Snapdragon 821 aangedreven OnePlus 3T.

Snapdragon 636 versus Snapdragon 630

Vandaag zien we dat de Snapdragon 636 een nette stap maakt in vergelijking tot de Snapdragon 630. De Nokia 6X is voorzien van de nieuwe Qualcomm processor en de Nokia 6 2018 is aangedreven door de Snapdragon 630. Wanneer we naar Geekbench kijken dan zie je dat de nieuwe Snapdragon 636 op single en multi core beter scoort. De Nokia 6 2018 zet maximaal een score neer van 897/4355. Met de nieuwe Nokia X6 blijkt dat de Snapdragon 636 vooral op single core een grote verbetering is.

Specificaties Nokia X6

Chinese keuringsinstantie TENAA lekte eerder al de specificaties van de Nokia X6. De nieuwe mid-range telefoon zal een groot 5,84 inch beeldscherm hebben met notch. De resolutie van het beeldscherm is 2280 x 1080 pixels. De krachtbron is vandaag bevestigd, het is de nieuwe Snapdragon 636 processor van Qualcomm. Een snelle 1,8 GHz octa core processor met 4 GB of 6 GB aan werkgeheugen. Daar krijg je respectievelijk 32 GB of 64 GB aan opslagruimte bij met de mogelijkheid tot een Micro SD.

Op cameragebied mag je een 16 megapixel selfie camera verwachten en een dual hoofdcamera opstelling bestaande uit een 16 megapixel camera met onbekende camera. TENAA meldt helaas niet de grootte van de tweede hoofdcamera lens. In tegenstelling tot de Nokia 7 Plus en Nokia 8 Sirocco zien we geen Zeiss staan naast de camera’s. Het lijkt er daarom op dat Nokia voor de Nokia X6 geen Zeiss camera’s gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons