iPhone 12 en iPhone 12 Pro modellen officieel

iPhone 12 Pro gold kopen

Vanavond heeft Apple de nieuwe iPhone 12 serie onthuld. De krachtige vlaggenschepen zijn nog sneller, gaan langer mee, zijn rijker uitgerust en kunnen nog beter tegen water. De topmodellen zijn voorzien van meer geheugen, meer camera’s en nauwkeurige LiDAR dieptebepaling. Terwijl Rutte vandaag versoberde verrijkt Apple ons land met niet drie, maar wel vier krachtige Apple iPhones. Nieuwsgierig? Dit moet je weten over de iPhone 12 line-up.

Uiteraard wisten we vrijwel alles al over de nieuwe Apple vlaggenschepen. Enkele weken voor de lancering werd bekend dat er een iPhone 12 mini kwam. Het gigantische 6,7 inch beeldscherm van de grootste iPhone ooit was al bekend en dankzij MacRumors wisten we de verschillende formaten al lang. Toch blijft alles onzeker tot dat Apple het doek over de nieuwe iPhone haalt. Dit jaar zijn het er daadwerkelijk vier. Ze ondersteunen ook nog eens 5G en zijn daarmee helemaal klaar voor de toekomst.

iPhone 12 Mini en de basis 12

De goedkoopste iPhone is er dit jaar niet een, maar het zijn er twee. Je kunt kiezen tussen de kleine 5,4 inch iPhone 12 Mini of de iets grotere iPhone 12 met 6,1 inch Retina beeldscherm. Het ontwerp van beide is gelijk op het formaat na. Aan de voorkant lijken ze als twee druppels water op de iPhone 11. De achterzijde is ook vrijwel gelijk met de krachtige dual hoofdcamera setup in een vierkante cameraheuvel. Waarin de nieuwe iPhones direct te herkennen zijn is de kaarsrechte zijkant. Hiermee gaat het merk een beetje terug naar het verleden. De iPhone 5 had ook zo’n ontwerp. In beide telefoons vind je echter de nieuwste technische hoogstandjes. De dubbele camera’s zijn op alle fronten flink verbeterd. De A14 processor is nog krachtiger en tevens energie zuiniger dan zijn voorganger in de iPhone 11. De accuduur is daarmee weer uitstekend te noemen. Het opladen van de accu gaat dit jaar ook nog eens sneller.

iPhone 12 en iPhone 12 mini kopen

Grootste vernieuwingen iPhone 12

De grootste vernieuwing is natuurlijk 5G ondersteuning. Je kunt straks optimaal genieten van de Nederlandse 5G netwerken met je spiksplinternieuwe iPhone. De netwerken zelf verwachten we echter zelfs iets later dan de Apple telefoons. Een ander groot pluspunt van de nieuwe iPhone 12 is de krachtige 12 megapixel hoofdcamera met een 7 delige lens en f/1.6 diafragma. Daarmee vangt het Apple vlaggenschip meer licht dan ooit en je ziet dat direct terug in schitterende foto’s. De Night modus is nu beschikbaar op alle drie de camera’s. Het beeldscherm van de nieuwe iPhone is ook flink verbeterd. Niet alleen de resolutie is hoger. De iPhone 12 en 12 mini beschikken over een haarscherp Super Retina XDR beeldscherm met OLED technologie. Kleuren zijn hierdoor nog mooier. Het beeldscherm kan 4x beter tegen vallen dankzij de zeer sterke Ceramic Coating. Apple heeft haar nieuwe vlaggenschepen ook meer waterdicht gemaakt dan ooit. Je kunt ze nu meenemen in een duik tot 6 meter diepte voor 30 minuten lang.

Mag Save

Apple is de eerste fabrikant die de Qi Wireless charging mechanisme ook gebruikt voor gadgets. Je kunt je iPhone hoesje nu nog eenvoudiger om je telefoon heen doen dankzij een magneet aan de achterkant. Hier kun je zelfs een wallet op zetten en in de toekomst volgen meer handige gadgets.

mag safe Apple

iPhone 12 Pro lijn groter en beter

De Pro’s komen dit jaar niet tekort. Hoewel het verschil tussen de iPhone 12 en iPhone 12 Pro iets kleiner geworden is met de luxe beeldschermen. De iPhone 12 Pro en 12 Pro Max zijn uitgerust met dezelfde A14 processor met nog een klein beetje meer geheugen. Daarnaast heeft het tweetal een nog scherper beeldscherm. De Pro is voorzien van een 6,1 inch scherm terwijl de iPhone 12 Pro Max een mega 6,7 inch beeldscherm heeft in een behuizing die maar een fractie groter is dan die van de iPhone 11 Pro Max. Beide telefoons hebben het speciale Mag Save magneet systeem en zijn nog meer waterdicht, IP68 tot 6 meter diepte.

Vernieuwingen iPhone 12 Pro modellen

Een van de grootste vernieuwing voor de Pro modellen naast 5G is LiDAR. Naast de drie verbeterde hoofdcamera’s beschikken de iPhone 12 Pro vlaggenschepen over deze nieuwe manier van diepte gegevens genereren. Dankzij LiDAR kan het tweetal nauwkeurig diepte bepalen en kun je eenvoudig je kamer in 3D beeld krijgen. Het systeem werkt ook met de camera’s samen zodat ze nog sneller scherp kunnen stellen ook bij weinig licht. Er is in 2020 iets meer verschil tussen de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max dan tussen hun voorgangers de iPhone 11 Pro en Max. Een marginaal verschil wel te verstaan. Want de iPhone 12 Pro is voorzien van een 4x telelens terwijl de iPhone 12 Pro Max een 2,5x telelens krijgt met een nog grotere sensor. Alle andere specificaties zijn gelijk. Er is meer nieuws. Want de iPhone 12 Pro’s zijn uitgerust met HDR Video recording en Dolby Vision. Daarnaast introduceert Apple de nieuwe feature Apple Pro RAW. Daarmee krijg je de voordelen van de Deep Fusion technologie met de vrijheid en mogelijkheden bij RAW.

Goedkoopste iPhone 12 / iPhone 12 Pro abonnement vanaf wanneer?

Je kunt hier terecht voor de beste acties en laagste prijs voor je nieuwe iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max abonnement. De goedkope iPhone 12 mini kost zelfs minder dan de voordeligste premium Android telefoon. Vergelijk hier het voordeligste iPhone 12 mini abonnement.

De iPhone 12 kun je vanaf 16 oktober om 14:00 uur bestellen. De vlaggenschepen zijn vanaf 23 oktober te koop. Prijs vanaf 909 euro.
De iPhone 12 mini kun je vanaf 6 november bestellen om 14:00 uur. De mini is vanaf 13 november te koop. Prijs vanaf 809 euro.
iPhone 12 Pro kun je vanaf 16 oktober om 14:00 uur bestellen. De vlaggenschepen zijn vanaf 23 oktober te koop. Prijs die begint bij 1.159 euro.
iPhone 12 Pro Max kun vanaf 6 november bestellen om 14:00 uur. De Pro Max is vanaf 13 november te koop. Prijs van minimaal 1.259 euro.

Populairste telefoons van september 2021
iPhone 12
iPhone 12
 • 200 minuten/sms
 • 5 GB internet

Abonnement €12,00/mnd

Toestel €26,50/mnd

€38
50/mnd
Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21
 • 200 minuten/sms
 • 5 GB internet

Abonnement €12,00/mnd

Toestel €26,50/mnd

€38
50/mnd
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro
 • 200 minuten/sms
 • 5 GB internet

Abonnement €12,00/mnd

Toestel €38,00/mnd

€50
00/mnd
iPhone SE 2020
iPhone SE 2020
 • 3500 minuten/sms
 • 3.5 GB internet

Abonnement €8,50/mnd

Toestel €13,00/mnd

€21
50/mnd
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iPhone 12 Mini
iPhone 12 Mini

Bekijk alle informatie over de iPhone 12 Mini

  Beste deal
  Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesLG smartphonesMotorola smartphonesHuawei smartphonesNokia smartphonesSony smartphones