Google reviews: 4.5 uit 5 sterren
Thuiswinkel Business Partner

Je Huawei P30 Pro vervangen / opvolger kiezen

Huawei P30 Pro vervangen opvolger alternatieven

Je kocht de luxe Huawei P30 Pro in 2019 en je mag al bijna verlengen. Wat is de opvolger en waar moet je op letten als je je Huawei P30 Pro abonnement gaat verlengen of het toestel vervangen? Kun je niet beter overstappen naar Samsung of Apple? Welke P30 Pro alternatieven zijn er nog meer?

Met de Huawei P30 Pro bracht Huawei een ware revolutie in smartphone camera’s te weeg. Het uitstekende en gebruiksvriendelijke vlaggenschip was niet alleen razend snel maar beschikte ook nog eens over premium Leica camera’s waarmee je super ver mee kon inzoomen. Ineens werd het mogelijk om met je mobiele telefoon te gluren bij je buren. Inmiddels is er veel gebeurd. Huawei heeft niet stil gezeten en lanceerde de ene premium camera telefoon na de andere met de Huawei Mate 30 Pro, Huawei P40 Pro en Mate 40 Pro. De aankomende Huawei P50 Pro belooft ook weer te excelleren in camera capaciteiten.

MAAR.. Door de handelsoorlog tussen China en Amerika is Huawei onder embargo komen te staan. Google mag niet meer volledig leveren en daardoor mist je belangrijke Google Service ondersteuning in de vlaggenschepen na jouw Huawei P30 Pro. Wat betekent dit en kun je leven zonder Google met je nieuwe Huawei telefoon? Kun je niet beter overstappen naar Samsung of een iPhone? Je leest er hier alles over.

Huawei P30 Pro abonnement loopt af en je wilt het toestel vervangen

Je bent al jaren tevreden met je Huawei P30 Pro en inmiddels loopt je abonnement bijna af. Wat te doen. Huawei staat onder druk en een nieuwe Huawei telefoon kopen is ineens niet meer zo vanzelfsprekend meer. Wat zijn de opties eigenlijk?

De eerste optie is lekker doorgaan met je vertrouwde Huawei telefoon. Je sluit in dat geval een voordelig sim only abonnement af en fotografeert lekker door met je Huawei P30 Pro. Echter in dit geval adviseren wij maximaal een jaar abonnement en misschien zelfs maandelijks opzegbaar.

TIP: behoudt je vrijheid om zo nu en dan om onze website te browsen naar aantrekkelijke acties voor je nieuwe Huawei P30 Pro opvolger. Je sluit die vervolgens direct af als je de juiste hebt gevonden als je sim only abonnement maandelijks opzegbaar is.

Huawei P30 Pro opvolgers en alternatieven

Je Huawei P30 Pro was een duur topmodel met een flinke adviesprijs. In die categorie zijn de telefoons inmiddels wat duurder geworden. Vanaf 860 euro koopt je in 2021 een premium vlaggenschip en de nieuwe modellen van de meeste merken moeten eigenlijk nog komen. De opvolger van de Huawei P40 Pro verwachten wij aan het einde van deze maand. Echter de Huawei P50 Pro lijkt in een zeer beperkte oplage te worden gelanceerd. Vermoedelijk alleen voor China.

Het gevolg hiervan is dat je de nieuwste Huawei Mate 40 Pro niet eens meer inclusief abonnement kunt afsluiten of je betaalt de volle mep. Vervolgens zit je met een telefoon waarbij je alles zelf moet opzoeken om het vervolgens te installeren.

Huawei P40 Pro in gebruik

Zelf gebruik ik de Huawei P40 Pro en hoewel ik erg tevreden ben over deze telefoon weet ik niet of ik het toestel zou adviseren. In de toekomst ben ik zelf namelijk geneigd om te kiezen voor een telefoon met volledige ondersteuning van Google. Op de P40 Pro kun je vrijwel iedere app inden en installeren. Toch is dit vaak minder veilig en ook mis je soms mogelijkheden zoals notificaties. Aangezien er nu zoveel goede alternatieven zijn voor de Huawei telefoons. Is het niet aan te raden je de moeite op de hals te halen. Zelfs Oppo is in Nederland beschikbaar, één van de grootste Huawei concurrenten uit China zelf.

Welke premium telefoons zijn een goed Huawei P30 Pro alternatief

Naast Huawei zijn er nog twee gigantische smartphone merken, Samsung en Apple. Met de moeilijkheden rondom Huawei en Amerika is het een goed moment om eens verder te kijken. Ga je voor Android en een kleine wijziging in gebruikers vrijheid dan is Samsung een slimme keuze.

Samsung Galaxy S21 als alternatief voor de Huawei P30 Pro

Je komt in dat geval bij de Samsung Galaxy S21 terecht of zelfs het topmodel de Samsung Galaxy S21 Ultra. De laatste kan alles wat je met de Huawei P30 Pro al kon, maar dan nog een stukje verder zoomen. De camera’s en cameratechnieken zijn nog beter. De Samsung Galaxy S21 is op alle fronten een uitstekend alternatief voor je P30 Pro. De processor is nog sneller de accuduur is goed en met de camera’s maak je schitterende foto’s.

Samsung Galaxy S21 kopen of S20

Alternatief voor je Huawei P30 Pro: iPhone 12 Pro

Een ander goed alternatief voor je Huawei P30 Pro is de Apple iPhone 12 Pro of 12 Pro Max. Beiden zijn voorzien van de allersnelste processor die je maar kunt vinden. Je gaat even moeten wennen aan het besturingssysteem en dat je verschillende vrijheden niet meer hebt. De voordelen van iOS ten opzichte van Android zijn echter behoorlijk groot. Zo is er veel langer ondersteuning in software en werkt de iPhone 12 Pro echt razend snel en soepel. Het iOS besturingssysteem is gebruiksvriendelijker dan je denkt en er zijn genoeg vrienden die je even op weg kunnen helpen.

iPhone 12 Pro Max IP68

Huawei P30 Pro alternatief: OnePlus 9 Pro

Een uitstekend alternatief voor Huawei is natuurlijk OnePlus. De landgenoot van Huawei stond jarenlang bekend om uitstekende flagship killers, maar in 2020 presenteerde het merk een volwassen topmodel, de OnePlus 8 Pro. Komende week wordt de OnePlus 9 Pro gelanceerd en niet veel later kun je bij ons het voordeligste OnePlus 9 Pro abonnement al vergelijken.

OnePlus 9 Pro

Met de OnePlus 9 Pro koop je een uitstekende vervanger voor je Huawei P30 Pro. OnePlus is uitgegroeid tot een bekende naam en de telefoons zijn zeer goed. Gebruikers blijven vaak merktrouw en de camera kwaliteit van de OnePlus telefoons is net grote stappen vooruit gegaan. De OnePlus 9 Pro belooft zelfs een mega stap te nemen. Wij verwachten dat het merk voor het nieuwe topmodel samenwerkt met de luxe camerafabrikant Hasselblad. De OnePlus 9 Pro draait op de nieuwste Snapdragon 888 processor met veel geheugen. Het vlaggenschip is waterdicht en krijgt een premium 6,78 inch beeldscherm met razend snelle 120 Hz ververs snelheid. De telefoon draait op de nieuwste versie van Android met volledige ondersteuning van Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Huawei P30
Huawei P30

Bekijk alle informatie over de Huawei P30

    Populairste telefoons
    Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

    Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner