Moet je de iPhone 11 of iPhone XR kopen?

iPhone 11 vs iPhone XR

De nieuwe iPhone 11 is uit en de opvolger van de iPhone XR is sneller, heeft meer camera’s en beschikt over een grotere accu. Sta je op het punt om je iPhone 6s te vervangen? Welk vlaggenschip moet je dan kopen, de iPhone 11 of de iPhone XR.

Ieder jaar presenteert Apple in september de nieuwe iPhone lijn. Net zoals vorig jaar verschenen er drie nieuwe Apple iPhones in 2019. Naast de iPhone 11 zagen we de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. In 2018 waren het er ook drie, de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max. Hoewel je natuurlijk voor het duurste van het duurste kunt gaan, zijn de 11 en XR uitstekende alternatieven. Beide toestellen zijn een flinke upgrade ten opzicht van je iPhone 6s.

iPhone XR vs iPhone 11

Vanaf de voorkant lijken de iPhone XR en iPhone 11 als twee druppels water op elkaar. Beide hebben een 6,1 inch Retina beeldscherm met een flinke notch voor Face ID en de selfie camera. Het grootste verschil zie je pas als je beide telefoons omdraait. Dan kijk je naar de enkele hoofdcamera van de XR en de enorme cameraheuvel van de iPhone 11 met dubbele hoofdcamera. Een ander verschil zit hem in de prijs. Want de iPhone XR kun je al kopen vanaf 676 euro en voor de iPhone 11 betaal je 809 euro.

Voordelen iPhone 11

De iPhone 11 is duurder en heeft een paar flinke voordelen. Zo heeft de nieuwste Apple telefoon een grotere accu waarmee je nog langer op pad kunt zonder opladen. De 11 geeft je een uur langer de tijd dan zijn voorganger de XR. Wanneer de accu leeg is, dan is de Apple binnen een halfuurtje weer voor de helft gevuld. Een ander voordeel is natuurlijk de dual hoofdcamera. De iPhone 11 beschikt over een verbeterde 12 megapixel hoofdcamera in combinatie met 12 megapixel breedhoek camera. Het duo verzorgt die mooie bokeh effecten en je krijgt net wat meer in beeld met de nieuwe breedhoek camera. In tegenstelling tot de XR kun je de gave bokeh effecten ook bij objecten gebruiken.

Goedkope iPhone 11 kleuren

Een ander voordeel is natuurlijk de nieuwe A13 processor met meer werkgeheugen. Daarmee is de nieuwe iPhone nog sneller en kun je meer apps tegelijkertijd draaien. In de praktijk zal je merken dat de iPhone 11 net wat sneller is dan zijn voorganger. Al zijn beide natuurlijk veel sneller in gebruik dan je huidige iPhone.

Waarom de iPhone XR kopen?

Aan de ene kant hebben de nieuwste iPhone 11 en aan de andere kant zijn voorganger de iPhone XR. Waarom zou je voor de oudere iPhone XR gaan? Ten eerste bespaar je flink wat geld als je kiest voor de XR. Je bespaart al gauw 133 euro en misschien wel meer als je een abonnement afsluit. Voor 707 euro kun je bijvoorbeeld het model met 128 GB aan opslagruimte kopen. Zo bespaar je 100 euro en krijg je twee keer zoveel opslagruimte.

Met de iPhone XR maak je een betrouwbare keuze en je kunt nog jaren vooruit met dit goedkope Apple vlaggenschip. Je betaalt veel minder geld voor de XR dan voor de iPhone 11.

Koop je een nieuwe iPhone in één keer, dan heeft de iPhone XR een flink voordeel. Ga je voor een abonnement dan krijg je met de iPhone 11 meer waar voor je geld.

iPhone 11
iPhone 11

Bekijk alle informatie over de iPhone 11

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner