Prijs Huawei P40 lager dan voorganger

Huawei P40 Ultra abonnement

Jaarlijks gaat de prijs van een premium vlaggenschip vaak omhoog. De Huawei P40 zal deze trend doorbreken verwacht men. Vanwege de problemen met Amerika en het gemis van Google Play is de prijs van het aankomende vlaggenschip waarschijnlijk lager.

In de afgelopen weken zijn er verschillende beelden van de aankomende Huawei P40 gelekt. We verwachten drie modellen, de P40, P40 Pro en de P40 Ultra. Het basismodel zal beginnen bij 599 euro. Daarmee is de premium Huawei telefoon 150 euro goedkoper dan zijn voorganger, de Huawei P30.

Huawei P40 Ultra abonnement vergelijken

Huawei P40 serie goedkoper

De op twee na grootste smartphone fabrikant in de wereld is niet van plan om op te geven. Huawei staat al sinds 2019 onder druk door de handelsoorlog tussen Amerika en China. In Nederland hebben wij de gevolgen hiervan gemerkt door het gemis van de Huawei Mate 30. De premium smartphone wordt niet geleverd met Google Play en is daardoor minder aantrekkelijk in de Nederlandse markt. Het premium toestel werd erg goed verkocht in China en omstreken. Toch wil Huawei ook haar aanwezigheid op de Europese markt bewaken. Daarom verwachten wij dat de Huawei P40 lijn nog scherper geprijsd word. In tegenstelling tot de duurder wordende telefoons is de prijs van het basis model 150 euro goedkoper dan dat van zijn voorganger.

Huawei P40 specificaties en modellen

De Huawei P40 lijn wordt strak. De drie premium telefoon uit China krijgen een prachtig OLED beeldscherm met een langwerpig gat. Hierin vind je twee selfie camera’s. Het glas loopt aan twee kanten over de rand zodat het lijkt alsof het scherm de gehele voorkant inneemt. De achterzijde wordt versiert met een flinke vierkante cameraheuvel. Daarin vind je vier tot vijf krachtige camera’s van Leica. Als krachtbron gebruik Huawei de Kirin 990 processor. Dat is een razend snelle octa core met een gigantische rekenkracht. We verwachten daarbij minstens 8 GB tot 12 GB aan werkgeheugen en standaard 256 GB opslagruimte.

Huawei P40 Pro

De Huawei P40 is het basis model en dit model krijgt vier Leica camera’s. De P40 Pro krijgt er vijf en ook het topmodel is uitgerust met vijf hoofdcamera’s van Leica. Het is nog niet duidelijk welke camera’s Huawei voor de P40 lijn zal gebruiken. We verwachten dat de basis drie uit een 52 megapixel camera bestaat in combinatie met 40 megapixel breedhoek camera en 8 megapixel telelens. Vanaf de pro verwachten we ook een periscoop camera met tot 10x optische zoom.

Het is onduidelijk of de Huawei P40 ook naar Nederland wordt verscheept. Indien het merk de premium telefoons hier uitbrengt kun je hier het voordeligste Huawei P40 abonnement vergelijken.

 

Bron: Teme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons
Apple smartphonesSamsung smartphonesHuawei smartphonesSony smartphonesLG smartphonesHonor smartphonesMotorola smartphonesNokia smartphones