Ruim 350,000 euro aan iPhone X toestellen gestolen

Opmerkelijk nieuws vandaag. Dieven in San Fransisco, de Verenigde Staten zijn erin geslaagd 313 exemplaren van de Apple iPhone X uit een busje te ontfutselen. De toestellen vertegenwoordigen een winkelwaarde van ruim 350,000 euro. Hoe de diefstal precies heeft kunnen plaatsvinden, is nog niet bekend.

Het lokale Chinese tv-station KSTF maakt melding van het voorval middels een video die hieronder is in te zien.

Vandaag is het zo ver! De Apple iPhone X maakt officieel zijn debuut en ligt vanaf vandaag in de winkelschappen en ook mensen die er snel bij waren online kunnen hun telefoon vandaag verwachten. Hierbij is het echter wel de vraag of jij bij één van de gelukkigen hoort. De Apple winkels in ons land gingen speciaal vandaag al om 8:00 uur open in plaats van het gebruikelijke tijdstip van 10:00 uur. Dit om de drukte voor te zijn. De verwachting is namelijk dat de Apple iPhone X bij release schaars aanwezig is in de fysieke winkels en online. De kans dat jij achter het net vist om een exemplaar te bemachtigen, is dus behoorlijk. Een of meerdere personen in de Amerikaanse San Fransisco hebben hierbij het zekere voor het onzekere genomen en besloten maar liefst 313 exemplaren van het nieuwe Apple vlaggenschip te ontvreemden.

Winkelwaarde van ruim 350,000 euro

De 313 Apple iPhone X toestellen vertegenwoordigen een winkelwaarde van ruim 350,000 en zijn ontfutseld uit een bezorgbusje van UPS. Het busje was tijdens het voorval onderweg naar de plaatselijke Apple-winkel. Deze winkel ontving de lading omdat mensen die het toestel hadden vooruitbesteld (gepreorderd) ervoor hebben gekozen om hun exemplaar deze vrijdag fysiek op te halen, in plaats van thuis te laten bezorgen. Het liep dus echter anders, zo rapporteert het plaatselijke tv-station KSTF. Hoe de diefstal precies heeft plaatsgevonden is niet bekend. Ook is niet bekend of het om een individuele actie gaat, of dat er meerdere dieven bij betrokken zijn. Wel laat de politiewoordvoerder weten dat het onderzoek inmiddels in volle gang is.

Waardeloos bij doorverkoop

Ook laat de politiewoordvoerder weten dat alle klanten die het toestel hadden besteld alsnog vandaag worden voorzien van een exemplaar. Apple heeft vermoedelijk ergens een lading vandaan getoverd. Verder zal het voor de dieven lastig worden om de gestolen waar door te verkopen. Apple weet immers precies welke serienummers en IMEI-nummers de gestolen toestellen bevatten. Deze kunnen op afstand door het bedrijf geblokkeerd worden, waardoor de toestellen in praktijk onbruikbaar worden. Ze kunnen dan immers niet meer geactiveerd worden. Of Apple deze actie gaat uitvoeren, is niet bekend.

Populairste telefoons van oktober 2021
iPhone 13
iPhone 13
 • 200 minuten/sms
 • 5 GB internet

Abonnement €12,00/mnd

Toestel €30,00/mnd

€42
00/mnd
Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21
 • 200 minuten/sms
 • 2 GB internet

Abonnement €10,00/mnd

Toestel €24,50/mnd

€34
50/mnd
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro
 • 200 minuten/sms
 • 5 GB internet

Abonnement €12,00/mnd

Toestel €40,00/mnd

€52
00/mnd
iPhone 13 Mini
iPhone 13 Mini
 • 200 minuten/sms
 • 5 GB internet

Abonnement €12,00/mnd

Toestel €26,00/mnd

€38
00/mnd
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iPhone XS
iPhone XS

Bekijk alle informatie over de iPhone XS

  Beste deal
  Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesLG smartphonesMotorola smartphonesHuawei smartphonesNokia smartphonesSony smartphones