‘Samsung Galaxy S9 krijgt zelfde schermgrootte als Galaxy S8’

De Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus gaan eenzelfde schermformaat krijgen als de huidige Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Dat valt te lezen in een verslag van The Bell. Deze krant sprak verschillende insiders uit de telefoonindustrie en heeft op deze wijze een inzicht gekregen in het productieproces van de nieuwste Samsung telefoon.

De Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus zijn eigenlijk pas net uit, maar dat deert de telefoonindustrie niet om alvast te speculeren over diens opvolger. Volgens een bericht van de Zuid-Koreaanse krant The Bell gaat de Samsung Galaxy S9 qua schermformaat identiek zijn aan die van de Galaxy S8. De krant heeft hiervoor diverse personen werkzaam binnen de telefoonindustrie gesproken. Ze geven de bronnen echter niet zomaar prijs. Volgens de telecom insiders heeft Samsung Display – het onderdeel dat zich puur en alleen bezig houdt met de ontwikkeling van nieuwe displays – recentelijk het management geïnformeerd over het beeldscherm van de nieuwste toevoeging aan de Samsung familie.

Identiek schermformaat

De Samsung Galaxy S9 gaat hierbij dus over een 5.8 inch scherm beschikken. Diens grotere broer, de Samsung Galaxy S9 Plus, gaat het met een 6.2 inch scherm doen: wederom identiek aan de huidige vlaggenschepen. Op zich is dit nieuws naar onze mening niet zo verrassend. Telefoonschermen worden al jaren groter en groter, zonder daarbij echt te innoveren in het beschikbare oppervlak. Zo zagen we tot onlangs dat fabrikanten simpelweg grotere schermen introduceren zonder hierbij echt na te denken over de indeling van het scherm. Hierdoor wordt soms maar een kleine 60 procent van de voorzijde van een telefoon gebruikt door actief scherm.

Nieuwe trend: bezelloos ontwerp

Pas zeer recentelijk zien we hier een tegenbeweging op ontstaan. Tegenwoordig is het een trend onder fabrikanten om een zo groot mogelijk actief gebruikt schermoppervlak te realiseren. Onder meer de Samsung Galaxy S8 beschikt over bijvoorbeeld ruim 83 procent actief gebruikt scherm. Samsung noemt dit Infinity Display: oftewel een vrijwel compleet bezelloos ontwerp. Ook LG gaat mee in deze trend en introduceerde onlangs zijn Q6 line-up. Deze toestellen beschikken over FullVision display. Door deze nieuwe ontwerpstandaard verandert ook de beeldverhouding mee. Waar veel huidige telefoons nog over een 16:9 beeldverhouding beschikken, hebben deze bezelloze telefoons een 18:9 of 2:1 verhouding. Hierdoor heb je als gebruiker een betere kijkervaring.

‘Vingerafdrukscanner onder het scherm’

Dan weer terug naar het bericht uit The Bell. Volgens de krant gaat de Samsung Galaxy S9 wederom over een edge display beschikken waarbij de zijkanten in een vloeiende beweging overgaan in de achterkant. Hierdoor krijg je een esthetisch mooi effect en ligt het toestel ook nog lekker in je hand. De Samsung Galaxy S7 Edge introduceerde dit design. Verder valt in het artikel te lezen dat de S9 niet over een thuisknop gaat beschikken. Deze functie zit vermoedelijk verwerkt in het scherm en ook de vingerafdrukscanner vinden we hier. Het gerucht ging geruime tijd dat de Samsung Galaxy S8 al over deze functie zou beschikken. Het lukte Samsung echter niet om deze functie tijdig gereed te maken. Of bovenstaande informatie klopt, moet uiteraard nog blijken.

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner