Consument zoekt dure smartphone in plaats van voordelige

Samsung Premium smartphone Galaxy Note 8

Uit een intern onderzoek blijkt dat bezoekers van de vergelijkingssite naar dure smartphones zoekt in plaats van voordelige telefoons. De site merkt dat ruim 50% op zoek is naar een high end smartphone. 20% daarvan kiest altijd voor het nieuwste en het beste van dit moment. 30% van de bezoekers kiest voor een high end smartphone van vorig jaar.

Afgelopen maanden heeft deze website een onderzoek gedaan onder 451 bezoekers naar de smartphone wensen. Het onderzoek heeft enkele opmerkelijke resultaten opgeleverd. Zo blijkt dat minder dan 10% van de mensen opzoek is naar een budget telefoon. Terwijl je juist zou verwachten dat vergelijkingssite bezoekers op koopjes jagen. Een vijfde van de bezoekers is opzoek naar een smartphone uit het middensegment. De meeste bezoekers zoeken aantrekkelijke deals voor high end en premium smartphones, 52,4%.

Vergelijkingssite bezoeker zoekt geen voordelige telefoon

Het bezoekersonderzoek geeft enkele opmerkelijke resultaten. Een opvallend resultaat is, dat de gemiddelde vergelijkingssite bezoeker juist niet opzoek is naar een voordelige smartphone. Sinds 2017 is de Wet Financieel Toezicht van toepassing op de telecombranche. Door al die nieuwe regels zou je denken dat voordelige telefoons onder de 250 euro meer in trek zouden zijn. Niets is minder waar blijkt nu.

Vergelijkingssite bezoeker zoekt dure smartphone niet voordelige

Nog geen 10% van de bezoekers geeft aan opzoek te zijn naar een budget telefoon. Binnen het budget segment mag je smartphones rekenen met een prijs van 0 tot 250 euro. Van de bezoekers weet 16% überhaupt nog niet welke smartphone zij wensen te kopen. De resultaten ondersteunen het onderzoek van collega site Telefoonabonnement.nl in december.

Ruim 50% zoekt luxe smartphone

Het bezoekersonderzoek laat zien dat het merendeel op zoek is naar aantrekkelijke deals voor high end smartphones. Bijna 20% is opzoek naar de nieuwste en beste smartphone in de markt. Zij zoeken naar aantrekkelijke deals voor premium toestellen zoals de Samsung Galaxy S8, Huawei Mate 10 Pro of bijvoorbeeld de iPhone 8 modellen. Een derde (33%) van de bezoekers neemt genoegen met een ouder premium toestel zoals de LG G5, Samsung Galaxy S7, iPhone 7 of voordelige high end modellen.

Het middensegment is iets populairder dan premium

Het middensegment is goed vertegenwoordigt onder de bezoekers van de vergelijkingssite. Er zijn meer mensen opzoek naar een telefoon uit het middensegment dan dat er mensen zijn die een nieuwe premium smartphone zoeken. Tegenwoordig zijn de smartphones uit het middensegment ook steeds rijker uitgerust. De laatste Snapdragon 660 processor van Qualcomm doet bijvoorbeeld bijna niet onder voor zijn premium voorganger van een jaar eerder. Smartphones uit het middensegment zijn ook steeds vaker uitgerust met goede camera’s. De smartphone trend van dubbele camera’s is bijvoorbeeld volop vertegenwoordigt in het middensegment met als summum de Huawei Mate 10 Lite met wel vier camera’s.

Populairste telefoons van december 2020
iPhone 12
iPhone 12
 • 200 minuten/sms
 • 1 GB internet

Abonnement €8,00/mnd

Toestel €30,00/mnd

€38
00/mnd
Samsung Galaxy S20
Samsung Galaxy S20
 • 200 minuten/sms
 • 1 GB internet

Abonnement €8,00/mnd

Toestel €22,00/mnd

€30
00/mnd
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro
 • Onbeperkt bellen/sms
 • 5 GB internet

Abonnement €17,50/mnd

Toestel €37,50/mnd

€55
00/mnd
iPhone SE 2020
iPhone SE 2020
 • 200 minuten/sms
 • 1 GB internet

Abonnement €7,00/mnd

Toestel €14,00/mnd

€21
00/mnd

Eén reactie op “Consument zoekt dure smartphone in plaats van voordelige”

 1. Sint Smeding schreef:

  “Door al die nieuwe regels zou je denken dat voordelige telefoons onder de 250 euro meer in trek zouden zijn.”

  Wat zegt het bezoek van een vergelijkingssite over de totale verkoop van producten?
  De kop had ook kunnen zijn “Consumenten die goedkope telefoon overwegen maken minder gebruik van vergelijkingssites”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons
Apple smartphonesSamsung smartphonesHuawei smartphonesSony smartphonesLG smartphonesHonor smartphonesMotorola smartphonesNokia smartphones