Welke 5G telefoons kun je nu kopen?

Top 5G telefoon 2020

De eerste stappen naar het 5G netwerk zijn inmiddels genomen en de grote merken hebben de vijfde generatie netwerken geactiveerd. Eind juni veilde de Nederlandse overheid belangrijkste 5G frequenties. De grote drie providers hebben ieder hun aandeel opgekocht en beginnen aan de uitrol van de vijfde generatie netwerken. Welke telefoons kun je nu al kopen met 5G ondersteuning?

Het Nederlandse 4G netwerk behoort tot de wereldtop. De vijfde generatie netwerken wordt nog veel sneller. Wil je daarvan genieten dan heb je een smartphone nodig met 5G ondersteuning. Die zijn er sinds 2020 genoeg en voor een verschillend budget Hier vind je ze allemaal op een rij. Helaas voor de iPhone fans. Er zijn nog geen iPhone telefoons met 5G ondersteuning.

Top 5 5G telefoons in elk segment

1. 5G beest: Samsung Galaxy Note 20 Ultra
2. Ultieme 5G budget telefoon: OnePlus Nord
3. Prijs topper: OnePlus 8 Pro
4. 5G camera topper: Huawei P40 Pro
5. Middenklasser met stijl: LG Velvet

5G smartphones in het middensegment

Je hoeft je portemonnee echt niet leeg te trekken voor een 5G telefoon. In het middensegment tot 600 euro zijn er verschillende smartphones waarmee je razend snel over het vijfde netwerk surft.

De goedkoopste zijn de Xiaomi Mi 10 Lite, Motorola Moto G 5G Plus, OnePlus Nord, Motorola Edge, Huawei P40, Oppo Find X2 Lite, LG Velvet en Nokia 8.3. Je scoort al een 5G telefoon voor net iets meer dan 300 euro. De Xiaomi Mi 10 Lite is een uitstekend toestel met snelle specificaties en een stel goede camera’s. Vind je selfies belangrijk? Dan kun je misschien beter een paar tientjes meer uitgeven voor de selfie koning, de Motorola Moto G 5G Plus. Ook OnePlus heeft weer een flagship killer gelanceerd in de vorm van de OnePlus Nord. De specificaties van de Nord zijn vergelijkbaar met die van de Motorola telefoon. In het segment rond 500 euro kom je bij de premium Huawei P40. De krachtige Huawei telefoon is een uitstekende camera telefoon maar je krijgt geen Google Services. Heb je honderd euro meer te besteden? Dan kun je de LG Velvet kopen met een premium ontwerp met dual screen hoesje.

Goedkoopste OnePlus NOrd abonnement

Premium 5G telefoons

Het premium segment is de laatste jaren steeds duurder geworden. Zelfs het topmodel van OnePlus is tegenwoordig bijna 1.000 euro waard. Daarentegen is de prijs van het basis model in de nieuwste Samsung Galaxy Note 20 al 1.049 euro. Waarom zou je twee keer zoveel geld betalen voor je 5G telefoon? De absolute top van smartphones hebben verschillende kenmerkende eigenschappen waardoor ze toppers zijn. Zo is een premium telefoon natuurlijk waterdicht, IP68. Daarnaast krijgen de premium 5G smartphones nog snellere processors en hebben ze een betere camera setup.

In het begin van augustus 2020 begint het topsegment bij 840 euro. Voor dat bedrag koop je het basis model van de OnePlus 8 Pro. OnePlus maakt al jaren indruk vanwege de uitmuntende prijs/kwaliteitsverhouding en het zeer gebruiksvriendelijke besturingssysteem. Een uitstekende keuze dus. Daarna volgen twee cameratoppers, de Huawei P40 Pro en Xiaomi Mi 10 Pro. Beide zijn uitgerust met meer camera’s dan je nodig hebt en je maakt hiermee de meest bijzondere foto’s. Vervolgens is er keuze uit vijf krachtige Samsung telefoons, de Samsung Galaxy S20 lijn en de nieuwe Note 20 met zijn grote broer. In tegenstelling tot vorig jaar bestaat de gloednieuwe Note lijn uit een basis model en een topmodel voorzien van betere specs.

Beste 5G telefoon van nu

De koning van 5G op dit moment is de Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Het gloednieuwe vlaggenschip kost een paar duiten, maar daar krijg je de laatste technische hoogstandjes voor. De nieuwe Note heeft een 6,9 inch AMOLED beeldscherm met 120 Hz ververs snelheid. Hiermee lonkt het vlaggenschip niet alleen naar zakenmensen maar ook gamers. Het grote scherm, snelle ververs snelheid met krachtige processor is voor de gamer een ideale combinatie. De resolutie is lekker hoog en onder het scherm is de vingerafdrukscanner geplaatst. Door de randen aan de zijkant lijkt het scherm de gehele voorkant in te nemen. In een gaatje midden in het AMOLED scherm is een 10 megapixel front camera geplaatst.

De achterzijde is strak vormgegeven. Hier vind je een grote cameraheuvel vergelijkbaar met die van de Galaxy S20 lijn. De camera setup is vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S20 Ultra. Een 108 megapixel camera in combinatie met 12 megapixel periscoop camera, breedhoek lens en time of flight sensor. Reken maar dat je veel foto’s gaat maken en delen met dit krachtige viertal. In de luxe behuizing van de Note 20 Ultra vind je een vernieuwde S Pen.

Heeft een 5G abonnement afsluiten al nut?

Jazeker, een 5G abonnement afsluiten heeft zin. De grote drie providers in Nederland, Vodafone, T-Mobile en KPN, hebben hun 5G netwerk aangezet. Je kunt nu al sneller over het wereldwijde web surfen. De snelheid is nog niet optimaal en de netwerken zijn nog niet landelijk dekkend. We verwachten dat T-Mobile tegen het einde van 2020 een landelijk dekkend netwerk heeft. Vodafone en KPN volgen niet veel later in 2021. Is een 5G abonnement duurder vraag je jezelf af? Niet altijd. KPN levert standaard 5G terwijl Vodafone alleen bij de RED abonnementen gratis 5G biedt. Wil je bij de start abonnement ook genieten van 5G dan betaal je wat extra. T-Mobile heeft alleen 5G voor de Unlimited abonnementen.

Populairste telefoons van december 2020
iPhone 12
iPhone 12
  • 200 minuten/sms
  • 1 GB internet

Abonnement €8,00/mnd

Toestel €30,00/mnd

€38
00/mnd
Samsung Galaxy S20
Samsung Galaxy S20
  • 200 minuten/sms
  • 1 GB internet

Abonnement €8,00/mnd

Toestel €22,00/mnd

€30
00/mnd
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro
  • Onbeperkt bellen/sms
  • 5 GB internet

Abonnement €17,50/mnd

Toestel €37,50/mnd

€55
00/mnd
iPhone SE 2020
iPhone SE 2020
  • 200 minuten/sms
  • 1 GB internet

Abonnement €7,00/mnd

Toestel €14,00/mnd

€21
00/mnd
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons
Apple smartphonesSamsung smartphonesHuawei smartphonesSony smartphonesLG smartphonesHonor smartphonesMotorola smartphonesNokia smartphones