Xiaomi Mi CC9 Pro met 108 MP vijfvoudige camera officieel

Xiaomi camera telefoon vergelijken

De geruchtenmolen draaide al maanden op volle toeren met nieuws over de aankomende Xiaomi telefoon met vijf camera’s en de indrukwekkende 108 megapixel primaire camera. De Xiaomi Mi CC9 Pro is nu eindelijk officieel gepresenteerd en vermoedelijk ook onderweg naar Nederland.

De Xiaomi Mi CC9 Pro is een flinke smartphone met wel vijf hoofdcamera’s. Het is niet de eerste telefoon met vijf lenzen, dat was de Nokia 9 PureView. Het is wel de eerste commerciële smartphone met de indrukwekkende 108 megapixels ISOCELL camera van Samsung. Deze camera maakt zeer gedetailleerde foto’s en de enorme censor zorgt voor prachtige foto’s ook bij weinig licht. In aanloop naar de lancering heeft Xiaomi bijna geen dag voorbij laten gaan zonder nieuws over deze mega camera.

Xiaomi Mi CC9 Pro

Dit moet je weten over de Xiaomi Mi CC9 Pro

De Xiaomi Mi CC9 Pro is niet alleen gemaakt voor de smartphone fotograaf. De flinke smartphone is ook gemaakt voor de gamers onder ons. Door de hippe kleuren en hoge prijs/kwaliteitsverhouding van het toestel is het ook een aantrekkelijke smartphone voor de jeugd. Kun je niet wachten en wil je iets minder geld kwijt zijn? Dan is de Xiaomi Mi 9T Pro een uitstekend alternatief.

Xiaomi Mi CC9 Pro specificaties

De nieuwe Xiaomi telefoon is uitgerust met een groot 6,47 inch Super AMOLED beeldscherm met een waterdruppel notch. Het kleurrijke scherm heeft een Full HD+ resolutie en een hoge beeldverhouding van 19,5:9. Die verhouding maakt de telefoon iets langwerpig en de verhouding is zeer geschikt voor gaming en het bekijken van films. Het scherm loopt gebogen over in het metalen frame. De krachtbron van de Mi CC9 Pro is een snelle Snapdragon 730G. De Snapdragon 730G is een processor voor het hogere middensegment die speciaal gemaakt is voor gaming, vandaar de G. De processor is maximaal geklokt op 2,2 GHz.

Je kunt urenlang gamen en multi-tasken met de Xiaomi Mi CC9 Pro. De gigantische 5.260 mAh accu lijkt niet leeg te kunnen. Wanneer je stroom op dreigt te raken kun je de accu weer in rap tempo opladen. De accu is namelijk in 30 minuten weer 30 procent opgeladen en met 65 minuten weer helemaal gevuld. De veelzijdige smartphone draait op Android 9 Pie met de eigen MIUI 11 software skin. Je kunt de Xiaomi Mi CC9 Pro kopen in de hippe kleuren Aurora Green, Glacier White en Midnight Black.

Ultieme camera telefoon

Je kunt de Xiaomi Mi CC9 Pro de ultieme camera telefoon van dit moment noemen. Er is geen smartphone met camera specificaties zoals deze. In de druppelvormige notch vind je een flinke 32 megapixel camera waarmee je schitterende selfies maakt. Waar het natuurlijk om gaat bij deze krachtpatser is de vijfvoudige hoofdcamera met quad LED flitsers aan de achterkant.

De reden waarom je de Xiaomi Mi CC9 Pro wilt kopen is de 108 megapixel primaire hoofdcamera. Het is de eerste smartphone met deze grote camera die Samsung in samenwerking met Xiaomi heeft ontwikkeld. De 108 MP camera maakt gebruik van Samsung’s ISOCELL Bright HMX-sensor. Xiaomi heeft de camera voorzien van een flink f/1.7 diafragma en 8P-lens (deze lens is alleen beschikbaar in de duurdere Premium-editie). De camera heeft een 1/1,33 inch sensor en die belooft super gedetailleerde foto’s en indrukwekkend mooie foto’s in weinig licht.

Xiaomi Mi CC9 Pro vijfvoudige camera telefoon

Naast de primaire camera heeft de Xiaomi Mi CC9 Pro ook een telelenscamera met OIS. De telelens biedt 5x optische zoomlens en je kunt hiermee tot 50x inzoomen. Alleen de Huawei P30 Pro biedt evenveel zoom. Omdat je met de 5x zoom ineens heel dichtbij je onderwerp bent, is de Xiaomi telefoon ook uitgerust met een traditionele 2x telelens van 12 megapixels. Naast deze zoomcamera’s ligt een ultragroothoek camera met 20 megapixel sensor. Deze camera heeft een extra groot gezichtsveld van 117 graden. De kleinste camera van de vijfvoudige hoofdcamera maakt het mogelijk om heel dichtbij te komen. Je maakt hiermee macro foto’s vanaf 1,5 cm afstand.

Xiaomi Mi CC9 Pro kopen en prijs

Xiaomi Mi CC9 Pro is gepresenteerd in drie aantrekkelijke modellen. Je kunt kiezen voor het model met 6 GB werkgeheugen en 128 GB aan opslag of de CC9 Pro met 8 GB en 256 GB opslag. Prijzen zijn respectievelijk € 360 en € 400. Onduidelijk is of dit ook de prijs wordt in Nederland. Er is ook een Premium Edition beschikbaar met de 8P-lens. Dit model kost € 450. BelSimpel heeft al een pagina aangemaakt voor de indrukwekkende camera telefoon en wij verwachten de Xiaomi daarom dit jaar nog.

Bron: Xiaomi

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner