Google reviews: 4.5 uit 5 sterren
Thuiswinkel Business Partner

Nokia smartphone verkopen bijna 800 procent om hoog

okia 7 Plus Nokia cijfers Q2 2018

Vanuit het niets wist Nokia vorig jaar de smartphone markt te betreden. HMD Global lanceerde een volledige lijn Android telefoons. De Nokia toestellen gaan als warme broodjes over de toonbank blijkt. Want de onderneming ziet haar verkopen stijgen met 782 procent.

Uit de laatste gegevens van Counterpoint blijkt dat de Nokia smartphone verkopen bijna 8 keer over de kop zijn gegaan. HMD Global verkocht dit kwartaal 782 procent meer telefoons dan in hetzelfde kwartaal van 2017. Uiteraard moet je hierin meenemen dat het eerste kwartaal van vorig jaar natuurlijk het eerste kwartaal van beschikbare Nokia telefoons is. Toch zijn deze cijfers tekenend voor het succes van Nokia.

Zoals gewoonlijk is Samsung de nummer één. Huawei gaat Apple voorbij in smartphone verkopen en ook de nummer vier en vijf positie worden door Chinese fabrikanten ingenomen.

Global Smartphone sales Q2 2018

Indrukwekkende groei Nokia

Vorig jaar presenteerde HMD Global de nieuwe Nokia’s. De nieuwe Nokia’s zijn robuuste Android telefoons met aantrekkelijke specificaties en een nette prijs. Na het succes van vorig jaar gaat de onderneming hierin verder. Het bedrijf kiest er daarnaast voor om alle toestellen uit te rusten met Android One. Dit One programma van Google verzekert je van de laatste software en beveiligingsupdates. Een succesvolle keuze zo blijkt. Want in het tweede kwartaal van 2017 verkocht Nokia zo’n 500 duizend telefoons terwijl het bedrijf afgelopen kwartaal 4,5 miljoen smartphones verkocht wereldwijd! Een stijging van bijna 800 procent!

In 2018 verscheen HMD Global tijdens MWC 2018 met een compleet nieuwe smartphone lijn. De uitblinker is misschien wel een van de beste mid-range smartphones van 2018 en wordt door sommigen zelfs een ‘flagship killer’ genoemd. De Nokia 7 Plus is namelijk een razend snel mid-rang toestel met krachtige Snapdragon 660 processor en 4 GB aan werkgeheugen. Het toestel heeft een moderne look, mega accu en kenmerkende Nokia achterkant. Daar tref je in de ovale cameraheuvel een dual camera in samenwerking met het bekende Carl Zeiss. Je maakt hiermee prachtige foto’s. De smartphone is te koop vanaf 336 euro.

Nokia strategie van 2018

Na een goed 2017 groeit HMD Global door. Het bedrijf heeft duidelijk gekozen voor Android One en daarmee een nadruk op software. Een van de grote voordelen van Android One is natuurlijk dat je altijd up-to-date bent. Vooral in het segment van de mid-range en goedkopere toestellen is dat een big deal. Want veel fabrikanten bieden weinig tot geen updates nadat je een smartphone gekocht hebt. De Nokia line-up van 2018 voldoet daarnaast aan alle hedendaagse eisen. De toestellen hebben een groot beeldscherm dat bijna de volledige voorkant inneemt. Ze zijn uitgerust met relatief goede camera’s en snelle Snapdragon processors.

In de komende maand verwachten we nog meer nieuws van Nokia. Tijdens de IFA 2018 beurs in Berlijn is de onderneming zeker aanwezig. Waarschijnlijk presenteert de onderneming daar de Nokia 5.1 Plus en een krachtige Nokia vlaggenschip.

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner