Test Samsung de Galaxy S8 mini met Snapdragon 840?

Geekbench toont ons vandaag een mysterieuze smartphone met misschien wel nog mysterieuze processor. Samsung test namelijk de SM-G9600 aangedreven door een SDM840 quad core processor. Zijn dit de eerste tekenen van leven voor de Galaxy S8 Mini?

Update: Zojuist hebben we een nieuwe benchmark gevonden met typenummer SM-G9650. De benaming van deze benchmark past beter bij een mogelijke S8 Mini versie. Tevens is de processor niet meer de SD840 maar SDM845. Het lijkt er steeds meer op dat Samsung een nieuwe smartphone aan het testen is. Gaat het hier om de S8 Mini of mogelijk een andere variant van Samsung? In elk geval een nieuw toestel met een nieuwe type processor.

Samsung heeft vandaag drie keer de SM-G9600 getest op Geekbench. De testen zijn interessant omdat ze melding maken van een nieuwe Snapdragon processor en misschien wel de Galaxy S8 Mini. Het blijft echter een mysterieus toestel omdat we verschillende tegenstrijdige gegevens zien. De benchmark suggereert namelijk dat een gloed nieuwe Snapdragon 840 de krachtbron is, SDM840. Het modelnummer van de smartphone verwijst weer naar de Galaxy S5 uit 2014. Terwijl de scores toch echt van nu zijn. Zien we de eerste benchmark scores van de 5,3 inch Samsung Galaxy S8 Mini?

Mysterieuze Samsung SM-G9600

Vandaag treffen we drie scores van een gloed nieuw Samsung toestel op Geekbench. Tenminste zo lijkt het, wat de modelnaam komt volledig overeen met die van de Samsung Galaxy S5. De score en de vermoedelijke processor zijn echter 100% van deze tijd. Daarnaast zijn de gegevens omtrent de Qualcomm processor ook nog eens tegenstrijdig. We kunnen dan ook alleen maar gissen wat hier gebeurt.Samsung S8 Mini benchmark

Geekbench laat ons de onderstaande scores zien. De Samsung SM-G9600 scoort tot wel 1.785 bij single core en maximaal 4.409 met meerdere kernen. De smartphone wordt aangedreven door een niet aangekondigde SDM840 processor van Qualcomm. Een quad core processor geklokt op 1,77 GHz met 4 GB aan werkgeheugen. Het legt de prestaties van de smartphone volgens Geekbench ongeveer ter hoogte van de top OnePlus 3 scores. Let wel, de OnePlus had daar 6 GB RAM bij nodig.

Samsung Galaxy S8 Mini

Krijgen we dan toch een Galaxy S8 Mini? Het modelnummer van dit mysterieuze toestel verwijst in ieder geval naar de Galaxy S5. De eerste Galaxy met een mini model. Daarnaast bevestigt de Geekbench scores een lichtere Snapdragon processor. Het is alleen geen Snapdragon 821. De scores van de Snapdragon 840 geven echter een vergelijkbare processor aan. Volgens de laatste geruchten zou er een kleiner model komen van de Galaxy S8. Een zogenoemde Galaxy S8 Mini voorzien van een 5,3 inch Infinity beeldscherm met de Snapdragon 821. Men verwacht 4 GB en 32 GB aan opslaggeheugen. De SM-G9600 heeft een vergelijkbare Snapdragon 840 quad core processor met 4 GB aan werkgeheugen, zou het dus echt?

Nieuwe Snapdragon 840 processor

De Geekbench score van de mysterieuze Samsung en mogelijk Galaxy S8 Mini suggereert een Snapdragon 840 processor. Het moederbord verklapt namelijk het modelnummer van de processor en daar staat in dit geval sdm840. De Snapdragon 840 is nog niet aangekondigd door Qualcomm. Uitgaande van de score is het een variant of een upgrade van de Snapdragon 821. De snelle processor heeft alleen een lagere kloksnelheid, 1,77 GHz in plaats van 2,188 GHz.

Het blijft echter giswerk wat wij vandaag precies aantreffen. Een getunede Samsung Galaxy S5 lijkt uitgesloten. De processor suggereert namelijk een fonkel nieuwe Snapdragon 840 en de scores zijn volledig van deze tijd. Het is dus niet gek om te concluderen dat de Zuid Koreaanse grootmacht hier een Samsung Galaxy S8 Mini test.

Samsung Galaxy S24
Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner