HTC

HTC telefoons

Heb je nu een HTC telefoon en ben je van plan om een nieuwe te kopen? Wij laten je graag zien uit welke smartphones je kunt kiezen. Wil je een voordelig low-budget toestel? Of liever een wat duurdere middenklasser? De prijzen van HTC telefoons zijn te vergelijken met smartphones van Huawei, Sony, Motorola en Nokia. HTC is in elke markt thuis. Ook in het duurste segment. Jaarlijks brengt HTC verschillende nieuwe vlaggenschepen op de markt. Op deze pagina vind je een compleet overzicht van alle toestellen die HTC op dit moment verkoopt. Heb je jouw gewenste smartphone gevonden? Klik dan door naar de volgende pagina om de prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken.

Welke HTC telefoon kan ik het beste kopen?

HTC is een populaire smartphone fabrikant uit Taiwan en is vooral bekend door de HTC Desire-serie en HTC One-serie. De laatstgenoemde wordt tegenwoordig niet meer zo genoemd, maar bevatte oorspronkelijk de vlaggenschepen van HTC. Jaarlijks brengt HTC enkele tientallen nieuwe telefoons op de markt voor iedere doelgroep. Of je nu op zoek bent naar een voordelige smartphone van HTC tot honderd euro of een echte high-end smartphone in het duurste prijssegment. HTC bestaat al sinds 1997 en is met meer dan 16000 werknemers één van de grootste fabrikanten ter wereld. In 2011 werd HTC nog verkozen tot telecom fabrikant van het jaar. Door de populariteit van de merken Apple en Samsung is het marktaandeel van HTC de afgelopen jaren behoorlijk gedaald. Echter zijn ze met hun nieuwe serie van de HTC, genaamd HTC U niet meer weg te slaan uit ons straatbeeld. De prachtige aluminium behuizing, krachtige hardware, moderne jasje en goede prijs/kwaliteitsverhouding maken HTC één van de betere merken van dit moment.

htcEen goede telefoon voor ieder budget

HTC is een betrouwbare aanbieder van mobiele telefoons en brengt ieder jaar meerdere toestellen op de markt. Je slaagt bij de Taiwanese fabrikant gegarandeerd, wat je budget ook is. Zo biedt men budgettoestellen aan voor rond de 100 euro, maar ook vlaggenschepen die de concurrentie aan gaan met blikvangers van onder meer LG, Samsung en Sony. HTC heeft diverse productlijnen in diens assortiment. De Desire telefoon is te plaatsen in het lagere segment en beschikken over prima specificaties in een degelijke behuizing. Deze telefoons zijn verkrijgbaar voor maximaal 300 euro en zijn met name geschikt voor mensen die simpelweg een goed toestel zoeken, zonder al te veel poespas. Desire telefoons doen wat ze moeten doen en zijn uitstekend geschikt om mee te bellen, appen, games te spelen en films op te kijken. Dit alles doet een toestel uit de collectie op redelijke snelheid. Ga je een treetje hoger qua verwachtingen (en budget), dan kom je uit bij de One-toestellen. De One-lijn was tot 2016 dé vlaggenschip collectie van de fabrikant, maar die plek is nu ingenomen. HTC heeft grootse successen geboekt met de One-collectie: de One M7 uit 2013 werd bijvoorbeeld bekroond tot beste telefoon van het jaar. Ook andere smartphonefabrikanten haakten in op dit succes en kopieerden het toestel tot in bepaalde mate. Zo was de HTC One M7 de eerste telefoon waarbij de antennelijnen aan de achterkant zichtbaar waren, maar niet storend. HTC had het namelijk fraai geaccentueerd met een kleurtje waardoor het niet lelijk was, maar juist tof oogde. Onder meer Apple heeft met de iPhone 6 dit designelement overgenomen en dat heeft de fabrikant zeker geen windeieren gelegd. Sinds 2016 bestaat de nieuwe topcollectie van HTC echter niet meer uit de One-serie, maar uit de U-collectie. Deze telefoons zijn tot op de tanden gewapend met de beste specificaties, camera’s en voorzien van een ontzettend fraai uiterlijk.

Wanneer kiezen voor een HTC toestel?

Dus, wanneer moet je nou voor een HTC-telefoon gaan? Hierop hebben wij wel een antwoord, al is die een beetje saai: HTC biedt betrouwbaarheid in combinatie met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het bedrijf mag het dan de afgelopen jaren zwaar hebben qua verkoopcijfers, aan de telefoons kan dit absoluut niet liggen. Sterker nog, wij durven er onze handen voor in het vuur te steken door te stellen dat HTC wellicht wel de beste telefoons van het moment maakt. HTC-telefoons zijn altijd voorzien van een degelijke behuizing en kunnen derhalve tegen een stootje. Ook zijn de telefoons altijd voorzien van goede specificaties waardoor een subtiele gebruikerservaring gegarandeerd is. Ook zijn de toestellen altijd uitgerust met scherpe camera’s en beeldschermen. De prijs is bovendien veelal eerlijk en daarom biedt een doorsnee HTC-toestel waar voor zijn geld. Ook op het gebied van software ondersteuning doen de Taiwanezen het goed. Daar waar Samsung zijn toestellen veelal maar twee jaar blijft voorzien van updates, kun je bij HTC op een termijn tot wel drie jaar rekenen. Zo ben je slim en voordelig uit: je kunt immers jaren met je telefoon vooruit.

HTC U: snel, slim en scherp geprijsd

We noemden het al eventjes: de nieuwe HTC U-collectie welke in 2016 op de markt werd gebracht. Niet alleen bieden deze toestellen snelle prestaties, een fraai jasje en uitstekende fotokwaliteit, ook op het gebied van innovatieve, nieuwe functies hebben ze een streepje voor op de concurrentie. Het vlaggenschip van 2017, de HTC U11, is bijvoorbeeld uitgerust met een aanraakgevoelige zijkant. Men noemt deze functie Edge Sense en blijkt in de praktijk absoluut meerwaarde te hebben. Zo kun je de camera openen door simpelweg eventjes in je telefoon te ‘knijpen’: handig en efficiënt!

Overgenomen door Google

In 2017 kwam het nieuws naar buiten dat HTC gedeeltelijk is overgenomen door Google. Google is hierbij vooral van plan om gebruik te maken van het hoogopgeleide personeelsbestand van de Taiwanezen. We noemden de innovatieve Edge Sense functie zojuist al als levend bewijs van de hoge mate van intelligentie onder de medewerkers van HTC. Na de overname is het niet ondenkbaar dat HTC steeds meer gaat betekenen voor Google op het gebied van telefonie, tablets en smarthome-applicaties.

Nog even verder kijken? Wij helpen je met je keuze!

Alle telefoon abonnementen vergelijken
Alle telefoons vergelijken
Alle sim only abonnementen vergelijken
Alle onbeperkte telefoon abonnementen

Besparen op de kosten van je telefoon

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoudig telefoons vergelijken

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Alle telefoon aanbiedingen

Vergelijk 2.817.565 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk vergelijken

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner