Top 3 populairste telefoons voor kinderen

Of je nu jong, oud, man of vrouw bent. Vandaag de dag heeft vrijwel iedereen in ons land een telefoon. Ook kinderen lopen er steeds vaker (en jonger) mee rond. Alhoewel de meningen uiteenlopen, heeft het geven van een telefoon aan je kind enkele duidelijke voordelen. Desondanks kleven er ook enkele mogelijke nadelen aan. Heb je de knoop doorgehakt en besloten je kind een telefoon cadeau te geven, sta je ook nog eens voor de vraag welke het dan moet worden. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

De nummer 1 in deze lijst is de Motorola Moto E5. Een zeer betaalbare smartphone waar je kind wel even zoet mee is. Niet alleen kan hij of zij hier al zijn favoriete apps, en games op spelen. Maar het zorgt er ook voor dat je kind dag en nacht bereikbaar is. En dankzij de accu met grote capaciteit hoeft het toestel niet snel aan de lader. Dat is wel zo prettig. En veilig.

De Samsung Galaxy J3 2017 is één van de compactste telefoons van het moment en heeft een gedeeltelijk metalen behuizing. Hierdoor kan hij tegen een stootje. Bovendien schiet hij prima selfies. Ook kun je de 'Eye Protection App' installeren waarin jouw kind geleerd wordt op welke afstand de telefoon gehouden moet worden, om zaken als oogschade en hoofdpijn te voorkomen.

Wie zegt dat je kind per se een smartphone nodig heeft? Wanneer je simpelweg wilt dat je kind jou kan bereiken wanneer het nodig is, dan moet je bij de Nokia 3310 wezen. Deze heruitgave van het iconische model uit 2000 kan bellen, foto’s schieten en sms’en: niets meer, niets minder. Je kunt er geen YouTube-video’s mee kijken, Facebook door scrollen of WhatsApp-berichten op lezen. Wel kun je Snake spelen: het bekende spelletje van weleer. Als kers op de taart is de Nokia 3310 behoorlijk robuust en gaat de accu met gemak vijf dagen mee op één lading.

Bekijk alle telefoons voor kinderen

Informatie over telefoons voor kinderen

Op deze pagina geven we jou advies waar je op moet letten wanneer je een telefoon voor je kind gaat aanschaffen, en of dit überhaupt wel nodig is. Besluit je dat dit het geval is, presenteren wij een lijst van 5 telefoons die geschikt zijn voor kinderen. Deze lopen uiteen qua kenmerken en functies, maar komen op enkele voorwaarden overeen. Onze top drie is zodoende samengesteld op basis van de volgende kenmerken.

Houd hier rekening mee wanneer je een telefoon voor je kind aanschaft
Compact formaat

Telefoons vandaag de dag worden steeds groter. Alhoewel dit voor volwassenen soms al iets te forse vormen aanneemt, is een grote telefoon voor kinderen een regelrechte ramp. Ze kunnen telefoons immers simpelweg minder goed vasthouden en grote telefoons zijn bovendien vaak zwaarder dan kleinere toestellen. De telefoons uit de top vijf zijn zodoende zo compact mogelijk.

Houd de touwtjes in handen

Uiteraard wil je weten wat je kinderen uitspoken. Je vertrouwt ze wel, maar een beetje extra toezicht kan geen kwaad. Bovendien: je wilt niet dat je kind ineens voor honderden euro's aan apps heeft aangeschaft. Gelukkig beschikken alle hieronder genoemde telefoons over allerhande beveiligingsmaatregelen.

Stevigheid

Inkoppertje natuurlijk: als ouder weet je maar al te goed dat kinderen niet altijd even netjes met hun telefoons omgaan. De toekomstige telefoon moet dus op z’n minst tegen een stootje kunnen.

Selfies

Weleens gehoord van apps als Musical.ly, Instagram of Snapchat? Allen communicatieapps die grotendeels draaien om selfies. Een beetje degelijke voorcamera is dus wel zo handig.

Top 10 veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen
Besparen

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoud

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Aanbiedingen

Vergelijk 2.022.763 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.