De belangrijkste OnePlus 9 Pro specificaties op een rij

OnePlus 9 kopen

Naast de Apple iPhone 12 lijn en Samsung Galaxy S21 vlaggenschepen zijn er natuurlijk meer premium telefoons. Zo wacht de smartphonewereld met spanning op de nieuwe OnePlus 9. Hier vind je alvast alle informatie over de nieuwe OnePlus vlaggenschepen. Hoeveel verwachten wij er en zijn ze goed?

Vroeger was OnePlus het merk van de voordelige vlaggenschepen. In 2020 betrad het merk het podium van de premium vlaggenschepen met de luxe OnePlus 8 Pro. Daarnaast konden fans natuurlijk ook kiezen voor de razend snelle OnePlus 8 met iets lichtere setup. Dit jaar beloven de vlaggenschepen nog beter te worden. Naast de OnePlus 9 verschijnt er een luxe OnePlus 9 Pro en misschien zelfs een goedkope OnePlus 9 Lite. Het hippe merkt presenteert de nieuwe lichting vermoedelijk al in maart.

Wat kun je verwachten van de OnePlus 9

De basis versie van de OnePlus 9 lijn is een luxe smartphone met een aantrekkelijke prijs. Het budget vlaggenschip krijgt een 6,55 inch Full HD+ beeldscherm net zoals de OnePlus 8. Het AMOLED scherm is haarscherp en razend snel dankzij de 120 Hz ververs snelheid. Het scherm zelf is plat en aan de bovenkant vind je een gaatje voor de front camera. Vermoedelijk vind je hier een verbeterde 16 megapixel front camera. De achterzijde is voorzien van een grote cameraheuvel. Hierin tref je drie krachtige camera’s. De verdeling van dit drietal is nog niet duidelijk. Wij verwachten een 48 megapixel hoofdcamera in combinatie met 12 megapixel breedhoek lens en 5 megapixel macro camera.

In de hippe behuizing vind je de gloednieuwe Snapdragon 888 processor van Qualcomm. Dit is de snelste Android processor van het moment en met 8 GB aan werkgeheugen is er geen taak te waar. Je kunt verschillende games en apps moeiteloos tegelijkertijd draaien. Je hebt 128 GB aan opslagruimte en waarschijnlijk is er ook een model met 256 GB. Zowel de basis OnePlus 9 als de Pro krijgen een grote 4.500 mAh accu. Je komt vrijwel nooit meer zonder stroom te zitten dankzij de lange accuduur en de vliegensvlugge 65 W oplader.

OnePlus 9 Pro

OnePlus 9 Pro specificaties en geheimen

Er gonst een gerucht in de smartphone markt over de samenwerking van OnePlus met luxe cameramaker Hasselblad. Volgt OnePlus het voorbeeld van landgenoot Huawei en Sony? Wordt de OnePlus 9 Pro de ultieme camera telefoon van 2021? We komen het in maart te weten. We verwachten de volgende specificaties te vinden in de aankomende OnePlus 9 Pro.

Ook dit jaar is de OnePlus 9 Pro rijker uitgerust en een volwaardige premium telefoon. Men verwacht op nieuw een waterdicht, IP68, vlaggenschip met de nieuwste technieken. In de luxe behuizing vind je dezelfde Snapdragon 888 processor maar dan met 12 GB aan werkgeheugen. De Pro is hiermee nog rapper. Het grote 6,78 inch AMOLED beeldscherm heeft een hogere Quad HD+ resolutie. Het topmodel heeft ook een scherm met 120 Hz ververs snelheid. Het is nog onduidelijk of je de 16 megapixel front camera in het gaatje van het beeldscherm vindt of een luxer exemplaar zoals bij de Samsung Galaxy S21 Ultra.

OnePlus 9 Pro Hasselblad camera telefoon

Hasselblad is een luxe camera merk waar je vermoedelijk nog nooit van gehoord hebt. De fabrikant maakt schitterende camera’s met een flinke prijs. Voor een camera betaal je al gauw vijfduizend euro en dan heb je nog geen eens een lens. Er gaat een gerucht rond dat de luxe camera fabrikant gaat samenwerken met OnePlus voor de OnePlus 9 Pro. Het mogelijke resultaat zien we in de onderstaande foto.

De camerasetup van de OnePlus 9 Pro belooft veel goeds. We zien vier camerarondingen en een vlak voor de laserfocus en andere camera technieken. De belangrijkste camera is vermoedelijk een 48 megapixel camera met Hasselblad lenzen. Daarnaast verwachten wij een 12 megapixel 3x telelens, 48 megapixel breedhoek camera en een 5 megapixel macro camera. We verwachten geen periscoop camera voor de nieuwe OnePlus vlaggenschepen. Met de 3x telelens kun je vermoedelijk al tot 30x inzoomen.

Na de lancering in maart vind je hier de laagste prijs voor je OnePlus 9 Pro abonnement.

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner