Beste kleine telefoons

Baal jij ervan dat de schermen van telefoons met de dag groter en groter worden? Vroeger was het voor fabrikanten een sport om mobiele telefoons zo klein mogelijk te maken. De Motorola V-serie was zo'n type telefoon die alsmaar kleiner werd. Hoe kleiner de telefoon, hoe duurder. Je betaalde toen tot wel 1200 gulden voor een telefoon dat kleiner was dan de palm van je hand. Tegenwoordig betalen we juist 1200 euro voor een smartphone dat niet eens op je hele hand past. Het scherm moet groter, fraaier, scherper en dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Op deze pagina vind je een overzicht van de beste compacte smartphones.

Handige pagina's:

Alle telefoons vergelijken - Beste telefoons - Nieuwste telefoons - Telefoons met abonnement - Unlimited data abonnementen - Sim-only abonnementen - Sim only met onbeperkt internet

Bekijk alle kleine telefoons

Nokia 2660 Flip abonnement
Abonnement:
€8,75/mnd
Nokia 8210 abonnement
Abonnement:
€8,75/mnd
iPhone SE 2022 abonnement
Abonnement:
€23,50/mnd
iPhone 13 Mini abonnement
Abonnement:
€40,00/mnd
iPhone SE 2020 abonnement
Abonnement:
€17,00/mnd
Motorola Razr 50 Ultra abonnement
Abonnement:
€57,50/mnd
Samsung Galaxy Z Flip 3 abonnement
Abonnement:
€25,00/mnd
Google Pixel Fold abonnement
Abonnement:
bekijk deals
iPhone 12 Mini abonnement
Abonnement:
€31,50/mnd
Motorola Razr abonnement
Abonnement:
€45,00/mnd
Welk merk telefoon zoek je?
Apple smartphonesSamsung smartphonesOnePlus smartphonesGoogle smartphonesXiaomi smartphonesMotorola smartphonesNokia smartphonesHonor smartphones

Welke compacte smartphone is het beste? En waar moet je op letten bij de aankoop?

Dat je een telefoon met een kleiner scherm zoekt is duidelijk, maar welke telefoons zijn dan het beste en hoe weet je nou dat je scherm wel groot genoeg is om alles goed op af te lezen? Allereerst: alle smartphones van dit moment beschikken over een scherm dat goed leesbaar is en waarbij de grootte van de lettertypen kan worden bijgesteld, mocht je het toch niet goed kunnen lezen. De telefoons van nu draaien namelijk allemaal op het besturingssysteem Android of iOS. Deze systemen zijn gebruiksvriendelijk en bevatten een hoop functionaliteiten om de leesbaarheid te verbeteren. Zo kan je naast een grotere lettertype ook kiezen voor grotere iconen van de apps of juist minder apps tonen zodat je scherm overzichtelijker wordt ingedeeld. Op een scherm van 4 inch groot kan je dus ook prima alles lezen.

Natuurlijk heeft een groot scherm ook voordelen. Je kunt bijvoorbeeld op sommige telefoons schermen naast elkaar zetten en dus twee applicaties tegelijkertijd gebruiken. Maar ben jij iemand die helemaal geen behoefte heeft aan al die technische snufjes en gewoon een toestel zoekt waarmee je bereikbaar bent, dan is een kleiner scherm een uitkomst.

Welke telefoons hebben een klein scherm?

Tegenwoordig vind je bij de meeste fabrikanten ook smartphones met een schermformaat van rond de 4 inch. Omdat de meeste vraag naar grotere schermen is, wordt dit aanbod wel steeds kleiner. Maar merken als Apple, Samsung, Nokia en Motorola bieden ze nog steeds aan.

Welk schermformaat is het beste voor een compacte telefoon

Toen we deze pagina bouwde kwamen we erachter dat schermformaat iets uit het verleden is. Tegenwoordig zijn smartphones namelijk niet langer voorzien van een grote rand om de scherm. Een schermformaat van 5,3 inch lijkt misschien erg groot, maar kan een prima formaat zijn voor een compacte telefoon als je te maken hebt met een full screen scherm. De iPhone 13 Mini is wat ons betreft een uitstekend voorbeeld van de beste kleine telefoon van 2022. Het toestel heeft een schermformaat van maar liefst 5,4 inch maar heeft een lengte van slechts 131 mm. Wat ons betreft is de compacte smartphone niet groter dan 140 mm.

Hulp nodig? Dit zijn de top 5 populairste smartphone merken van dit moment:

  1. Bekijk alle iPhones
  2. Bekijk alle Samsung telefoons
  3. Bekijk alle Motorola telefoons
  4. Bekijk alle Sony telefoons
  5. Bekijk alle Xiaomi telefoons

Besparen op de kosten van je telefoon

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoudig telefoons vergelijken

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Alle telefoon aanbiedingen

Vergelijk 2.839.088 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk vergelijken

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner