Beste smartphones met fysiek toetsenbord

De laatste jaren zijn telefoons met fysieke toetsenborden steeds minder in trek. Jammer eigenlijk, aangezien velen typen op een fysiek toetsenbord de voorkeur geven boven de digitale variant. Opvallend genoeg is dit een redelijk recente ontwikkeling. Rond 2010, aan het begin van het smartphonetijdperk, liep vrijwel iedereen nog met de BlackBerry's van weleer rond. Maar ook met minder keuze in dergelijke smartphones heb je nog steeds genoeg mogelijkheden.

Bekijk alle telefoons met toetsenbord

BlackBerry Key2
Nog geen reviews
Abonnement: €30,50/mnd
Los toestel: €569,00
BlackBerry Key 2 LE
Nog geen reviews
Abonnement: €21,50/mnd
Los toestel: €365,00
Apple smartphonesSamsung smartphonesHuawei smartphonesSony smartphonesLG smartphonesHonor smartphonesMotorola smartphonesNokia smartphones

Welke smartphone met fysiek toetsenbord is het beste?

Vroeger waren er verschillende telefoons met een fysiek qwerty toetsenbord. Tegenwoordig is dit een niche markt geworden. Eigenlijk maakt alleen BlackBerry nog zakelijke telefoons met een fysiek toetsenbord. Hier vind je de beste qwerty smartphones.

De moderne smartphone heeft alleen een groot beeldscherm dat een handig toetsenbord toont wanneer je een mail typt of sms stuurt. Als je wel toetsen wilt voelen dan zit er eigenlijk maar een ding op. Dat is een BlackBerry telefoon kopen. Het merk maakt krachtige Android telefoons met een fysiek toetsenbord.

Telefoon met fysiek toetsenbord of qwerty toetsenbord

Een fysiek toetsenbord wordt ook wel een qwerty toetsenbord genoemd. Het fysieke toetsenbord van een mobiele telefoon telt natuurlijk niet zo veel toetsen als een computer toetsenbord. Je vindt het hele alfabet terug met de belangrijkste knoppen zoals de spatie en tab.

Het voordeel van deze compacte toetsenborden is dat je beter voelt wat je typt. Je kunt zo lekker snel e-mails of Whatsapp berichten typen en verzenden. Een ander voordeel is dat je bij een qwerty smartphone een grote hoeveelheid aan snelkoppelingen krijgt. Het grootste nadeel van een telefoon met fysiek toetsenbord is dat het beeldscherm plaats heeft moeten maken voor toetsen. Deze smartphones hebben daardoor een compacter beeldscherm.

Smartphone met fysiek toetsenbord

Nadat Apple de eerste iPhone presenteerde veranderde de mobiele telefoon drastisch. De smartphone van nu heeft namelijk alleen nog maar een beeldscherm en op de volume- en power toets na geen fysieke knoppen meer. Het kleine fysieke toetsenbord dat we vroeger geregeld zagen in handig BlackBerry of Nokia telefoons is er bijna niet meer. Enkele jaren geleden dreigde het qwerty toetsenbord helemaal te verdwijnen toen BlackBerry stopte met de fabricage van telefoons. Gelukkig voor de fans van toetsen is het merk helemaal terug met snelle Android telefoons met fysiek toetsenbord.

Toetsenbord en touch screen

De nieuwe Android BlackBerry smartphones met fysiek toetsenbord bieden je het beste van twee werelden. Enerzijds hebben ze een qwerty toetsenbord en anderzijds hebben ze ook een handig touch beeldscherm. Het touchscreen neemt zelfs het grootste deel van de voorkant in.

Op deze pagina vind je de beste telefoons met een fysiek toetsenbord.

Hulp nodig? Wij helpen je graag.

Alle telefoon abonnementen vergelijken
Alle telefoons vergelijken
Alle onbeperkte telefoon abonnementen
Alle sim only abonnementen vergelijken

Besparen op de kosten van je telefoon

Vergelijk en bespaar op je telefoonkosten.

Eenvoudig telefoons vergelijken

Thuis op de bank. Je hoeft de deur niet uit.

Alle telefoon aanbiedingen

Vergelijk 2.370.873 telefoon aanbiedingen.

Onafhankelijk vergelijken

Voordelig bellen:
voor iedereen bereikbaar.