Google reviews: 4.5 uit 5 sterren
Thuiswinkel Business Partner

Premium Nokia A1P vlaggenschip in de maak

Nokia A1P Nokia vlaggenschip

De Finse smartphone fabrikant HMD Global zal binnenkort een nieuwe high end Nokia vlaggenschip te lanceren. Het toestel met codenaam Nokia A1P krijgt een Snapdragon 845 processor en vingerafdrukscanner onder het beeldscherm.

Winfuture.de heeft documenten in handen gekregen van een HMD Global hardware leverancier. Uit deze documenten blijkt dat HMD Global een nieuwe Android smartphone ontwikkelt met verschillende modelnummers: A1 Plus, A1P of AOP. Nadat de smartphone wereld al geruime tijd op de Nokia 9 rekent volgt er dan toch een vlaggenschip. Uitgaande van de voorgaande modelnummers kan het nieuwe toestel de opvolger zijn van de Nokia 8 Sirocco. De Sirocco werd namelijk Nokia ‘A1N’ genoemd.

Nieuw Nokia A1P vlaggenschip

Onze Duitse collega’s hebben deze week interne documenten van HMD Global in handen gekregen. Uit de documentatie van HMD Global blijkt dat de Finse onderneming een nieuw vlaggenschip ontwikkelt met modelnummer Nokia A1P. Volgens de documenten wordt de nieuwe telefoon aangedreven door de premium Snapdragon 845 processor van Qualcomm. Het is de snelle processor die je in 2018 in alle premium smartphones terugvind.

Naast de snelle Snapdragon 845 processor blijkt uit de documentatie ook dat de nieuwe Nokia een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm zal krijgen. Uit de documenten blijkt dat Nokia aanvankelijk tegen wat problemen aan liep om deze vingerafdruklezer onder het beeldscherm op een betrouwbare manier te gebruiken. Uiteindelijk is het HMD Global gelukt. De Nokia A1P krijgt vermoedelijk een OLED beeldscherm dat geleverd wordt door LG Display. Het is onduidelijk of de A1P tijdens de lancering gepresenteerd wordt als Nokia 9.

Beschikbaarheid Nokia vlaggenschip

Het nieuwe Nokia A1P vlaggenschip zal zeer waarschijnlijk uitgerust worden met een groot beeldscherm dat vrijwel de volledige voorkant inneemt. Het is vermoedelijk een OLED paneel aangezien die techniek beter werkt in verband met een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm. Als gevolg van de vingerafdrukscanner zal het ontwerp van de achterkant van de telefoon nog strakker zijn. In die strakke behuizing verwachten we een ovale camera heuvel met twee of zelfs drie hoofdcamera’s. De smartphone wordt aangedreven door de snelle Snapdragon 845 processor van Qualcomm met minstens 6 GB aan werkgeheugen. Het besturingssysteem is Android 9.0 P vanuit het Android One programma.

Volgens de informatie van Winfuture.de zal het toestel officieel worden gelanceerd in augustus of september. Waarschijnlijk presenteert Nokia de Nokia 9 of Nokia A1P voor het eerst tijdens IFA 2018.

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner