Hoe kan ik mijn browser geschiedenis wissen?

 

Wanneer je dezelfde telefoon gedurende een langere tijd gebruikt ga je merken dat hij wat trager wordt in het dagelijks gebruik. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer je de browser van het toestel gebruikt. Waarschijnlijk wordt deze traagheid (voor een groot gedeelte) verklaard door je browsergeschiedenis. Van iedere website die jij namelijk bezoekt worden gegevens opgeslagen. Denk hierbij aan adressen, zogenoemde cachegeheugen en bijvoorbeeld cookies of wachtwoorden. Het kan zodoende helemaal geen kwaad om af en toe je browsergeschiedenis een opfrisbeurt te geven. Weet je niet precies hoe dit moet? Volg dan onderstaande stappen.

Heb je een iPhone?

Volg dan onderstaande stappen. We gaan er hierbij vanuit dat je iPhone draait op de meest recente versie van iOS, het besturingssysteem.

 • Open de Safari browser en tik op de 'Bladwijzer'-knop, rechtsonder in het scherm.
 • Hier zie je rechtsboven een klokicoon staan, achter deze knop zit de browsergeschiedenis verscholen.
 • Druk vervolgens op de knop aan de onderkant van het scherm waarmee je de geschiedenis kunt wissen. Vervolgens kun je kiezen of je enkel de geschiedenis van het afgelopen uur, van de gehele dag, van gisteren en vandaag of van altijd wil wissen.
 • Bevestig je opdracht en klaar is Kees.

Het is overigens ook mogelijk om je browsergeschiedenis te wissen in het instellingenmenu. Scrol hiervoor naar de knop Safari in de lijst en scrol naar beneden. Hier tref je de knop 'Wis geschiedenis en websitegegevens'. Vervolgens dien je de opdracht te bevestigen. Ook nu begin je weer met een schone lei.

Ben je in het bezit van een Android-telefoon, zoals een toestel van LG, Huawei of Samsung?

Volg dan onderstaande stappen. Het principe is hierbij hetzelfde als bij iOS-toestellen, met hier en daar een kleine afwijking.

 • De meeste Android-telefoons van tegenwoordig beschikken standaard over de Chrome-browser, gemaakt door Google. Indien je gebruikmaakt van een andere browser, gaan onderstaande stappen in principe eveneens op maar kunnen aanduidingen af en toe verschillen.
 • Open de Chrome-browser en tik op de drie stipjes rechtsboven in het scherm. Hiermee open je een aantal snelkoppelingen, kies voor de optie 'Instellingen'.
 • Vervolgens selecteer je onder het kopje ‘Geavanceerd’ de optie 'Privacy'.
 • Hier kun je allerhande instellingen aanpassen met betrekking tot het volgen en registreren van jouw activiteiten.
 • Scrol helemaal naar beneden en druk op de optie 'Browsegegevens wissen'.
 • Vervolgens selecteer je welke gegevens je precies wilt wissen en kun je een tijdslot aangeven. Hierbij zijn er verschillende opties waaronder het afgelopen uur, afgelopen 7 dagen en altijd. Ook is het mogelijk om in het tabblad 'Geavanceerd' rechtsboven precies te kijken wat je allemaal kunt wissen.
 • Bevestig vervolgens je opdracht door rechtsonder op 'Gegevens wissen' te klikken.
 • Klaar ben je!

Tip: Wist je dat er steeds meer smartphones te koop zijn, die betaalbaar zijn en beschikken over het razendsnelle 5G netwerk? Vergelijk telefoons op Telefoon.nl en bespaar tientallen euro's op je aanschafprijs.

Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesLG smartphonesMotorola smartphonesHuawei smartphonesNokia smartphonesSony smartphones