Hoe kan ik mijn telefoonabonnement opzeggen?

 

Loop je tegen het einde van je abonnement of heb je per ongeluk een verkeerd telefoon abonnement afgesloten? Hoe moet je het mobiele abonnement opzeggen? Hier zijn enkele simpele tips zodat je zonder problemen je abonnement kunt opzeggen.

Wil je jouw abonnement opzeggen maar heb je geen zin in dat gesprek met die lastige verkoper die jou direct weer overhaalt? Dan zijn er een aantal prettige online hulpmiddelen die je gratis helpen opzeggen. Online kun je namelijk verschillende opzegbrieven vinden die je naar de provider kunt sturen. Er zijn helaas wel enkele dingen waarmee je rekening moet houden bij opzeggen.

Wanneer mag ik opzeggen?

Onlangs zijn de voorwaarden voor consumenten voor het opzeggen van een mobiel abonnement versoepelt. Standaard is het opzegtermijn voor consumenten een maand. Providers bieden echter aantrekkelijke aanbiedingen voor mensen die een jaar of tweejarig abonnement afsluiten. Vroeger moest je namelijk goed opletten want je zat zomaar weer vast aan een abonnement van twee jaar. Nu eindigen deze abonnementen na de looptijd en wordt het mobiel abonnement automatisch maandelijks verlengd. LET OP, hierdoor kunnen de kosten wel hoger zijn.

Wanneer je een telefoonabonnement hebt afsloten van twee jaar, dan kun je die pas opzeggen na twee jaar. Na twee jaar wordt dit abonnement automatisch maandelijks verlengt en moet je rekening houden met een opzegtermijn van één maand.

Opzeggen en nummer meenemen

Wil je opzeggen maar wel je nummer behouden? Dan noemt men dat nummerbehoud. In dit geval hoef je zelf niet op te zeggen. Je kunt bij vrijwel iedere provider nummerbehoud aanvragen 60 dagen voor het einde van je huidige telefoonabonnement. Hierdoor wordt opzeggen nog eenvoudiger en blijf je bereikbaar op je eigen nummer.

Nieuwsgierig naar de eindtijd van je contract? Die kun je eenvoudig raadplegen op de website van je provider of in de eigen app van je provider.

Automatisch een brief maken voor het opzeggen

Er zijn verschillende sites die je helpen om op te zeggen. Via Opzeggen.nl kun je bijvoorbeeld eenvoudig een brief maken om je telefoonabonnement op te zeggen. De site werkt erg simpel en is reuze handig. Je hoeft zelf niets meer uit te zoeken en maakt zo eenvoudig een brief voor je provider. De site biedt je zelfs aan om de brief te versturen tegen kosten.

Tip: Wist je dat er steeds meer smartphones te koop zijn, die betaalbaar zijn en beschikken over het razendsnelle 5G netwerk? Vergelijk telefoons op Telefoon.nl en bespaar tientallen euro's op je aanschafprijs.

Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesLG smartphonesMotorola smartphonesHuawei smartphonesNokia smartphonesSony smartphones