Wanneer kan ik mijn telefoon abonnement verlengen?

 

Wil je bij je huidige provider blijven en is je contract bijna afgelopen? Dan kun je verlengen. Verlengen heeft een paar grote voordelen ten opzichte van het door laten lopen van je abonnement. Hier lees je alle over contractverlenging.

Voor veel mensen is het moment dat zij mogen verlengen een feestje. Vaak zoeken zij een nieuwe smartphone uit of kiezen een goedkoper sim only abonnement. Nog voordat je contract afgelopen is kun je al verlengen. Naderhand natuurlijk ook. Waarom zou je verlengen en wat zijn de voordelen van contractverlenging.

Bij contractverlenging zijn er twee keuzes mogelijk. Je verlengt je abonnement op basis van sim only als je huidige smartphone goed functioneert. Wil je een nieuw toestel dan sluit je een mobiel abonnement af met nieuwe telefoon.

De voordelen

Verlengen van je abonnement betekent dat je bij dezelfde provider een nieuw abonnement afsluit en daarmee de looptijd weer verlengt. Vaak verlengen mensen hun mobiele abonnement met één of twee jaar. Tegenwoordig kun je ook maandelijks verlengen.

Er zijn verschillende voordelen bij contractverlenging. Het grootste voordeel is natuurlijk eenvoud. Je bent namelijk al bekend met je provider en hoeft bijna geen actie te ondernemen. Veel mensen juichen als dit moment weer nadert omdat ze dan een nieuwe telefoon kunnen uitkiezen. Anderen hebben nog een prima smartphone en kiezen bewust voor een goedkoper sim only abonnement. Nog een voordeel van verlengen is de prijs, want veel providers geven tegenwoordig aantrekkelijke kortingen die alleen gelden tijdens de looptijd van een abonnement. Nadat het abonnement is afgelopen dan wordt de prijs een flink stuk hoger. Sluit je daarop een nieuwe abonnement af? Dan geniet je weer van het maandelijkse voordeel op je abonnement. Een bijkomend voordeel is dat je huidige provider natuurlijk niet de aansluitkosten in rekening brengt die je zou betalen als je overstapt.

Verlengen betekent ook dat je weer alle keuze hebt uit de beschikbare abonnementen van je provider. Je kunt dus kiezen uit sim only of neemt een dure nieuwe telefoon met een telefoonabonnement. Uiteraard staan alle data en belbundels tot je beschikking.

Hoe lang van tevoren mag ik verlengen

Verlengen is voor veel mensen een feest maar wanneer begint dat feest? Je kunt pas verlengen als het einde van je huidige contract nadert. Vrijwel iedere provider heeft deze periode tegenwoordig naar voren gehaald. Vanaf vier maanden (120 dagen) voor het einde van je looptijd mag je verlengen. Dan krijg je van je provider al aantrekkelijke verlengaanbiedingen. Is je telefoon abonnement al enige tijd geleden afgelopen? Dan kun je natuurlijk op ieder moment verlengen.

Tip: Wist je dat er steeds meer smartphones te koop zijn, die betaalbaar zijn en beschikken over het razendsnelle 5G netwerk? Vergelijk telefoons op Telefoon.nl en bespaar tientallen euro's op je aanschafprijs.

Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesLG smartphonesMotorola smartphonesHuawei smartphonesNokia smartphonesSony smartphones