Wat is een refurbished telefoon?

 

Een refurbished smartphone is een telefoon die gebruikt is en opnieuw wordt verkocht. De nieuwe verkoper heeft het toestel eerst volledig terug gezet naar fabrieksinstellingen en nauwkeurig gecontroleerd of de smartphone goed werkt. Tijdens deze controle worden onderdelen gerepareerd of vervangen. Hierna is de refurbished telefoon bijna weer zoals nieuw en klaar voor de verkoop.

Grote voordeel van refurbished

Het grote voordeel van het kopen van een refurbished telefoon is de prijs. Het toestel kan soms wel honderden euro’s goedkoper is dan de originele smartphone. Je koopt geen nieuwe telefoon maar een meer betaalbaar tweedehands toestel. Toch is de refurbished telefoon bijna niet van de originele te onderscheiden en je betaalt veel minder. De meeste refurbished toestellen hebben natuurlijk wel gebruikssporen van hun vorige leven. De gebruikssporen zijn echter minimaal en hierin zijn verschillende gradaties aangegeven. Wil je geld besparen en maakt het uiterlijk je niet veel uit? Dan is een refurbished telefoon een goed alternatief.

Welke merken kun je refurbished kopen?

Binnen de refurbished telefoons zijn vooral iPhones zeer populair. De prijs van Apple producten blijft traditioneel gesproken erg lang hoog. Dat is ook niet zo vreemd want Apple apparaten hebben ook een indrukwekkende levensduur. Dankzij het snelle en gebruiksvriendelijk iOS besturingssysteem blijven Apple apparaten lang snel en soepel in gebruik. Zo kun je bijvoorbeeld in 2018 nog prima vooruit met een iPhone 6 uit 2014. De duurzaamheid en hoge prijs van de iPhone heeft ervoor gezorgd dat er tegenwoordig veel refurbished iPhone telefoons te koop zijn. De prijs van een refurbished iPhone is veel scherper dan de originele prijs. Naast Apple kun je ook topmodellen kopen van fabrikanten als Samsung. De premium vlaggenschepen van Samsung kosten al snel 800 euro terwijl je ze rond de 600 euro als refurbished variant op de kop kan tikken. Jij wilt toch ook een betaalbare iPhone 12 kopen?

Hoe bepaal ik de kwaliteit van een refurbished telefoon?

Aanbieders van refurbished smartphones werken bijna altijd met kwaliteitslabels. Afhankelijk van de aanbieder zie je sterren of kruisjes die de kwaliteit van de behuizing aangeven. De exacte betekenis verschilt per aanbieder maar je kunt er vanuit gaan dat de iPhone met vijf sterren er zo goed als nieuw uit ziet. Terwijl een refurbished iPhone met drie sterren wel wat zichtbare gebruikssporen heeft. Een kwaliteitslabel wordt altijd op de site van de aanbieder uitgelegd.

Hoe zit het met de oude onderdelen zoals batterij en beeldscherm? Daarvan mag je als refurbished smartphone koper op rekenen dat die onderdelen goed zijn. De verkoper moet namelijk beschadigde, haperende of kapotte delen vervangen. Meestal gebruikt de verkoper hiervoor originele onderdelen van de smartphone fabrikant zelf. Wij raden je altijd aan om te controleren hoe de refurbished aanbieder zijn refurbished smartphones prepareert voor een tweede leven.

De refurbished smartphone is duurzaam

Een bijkomend voordeel van de voordelige refurbished telefoon is dat je het milieu bespaart. In plaats van een oud toestel weg te gooien en een nieuwe telefoon te kopen geef je namelijk een oude smartphone een tweede leven. Je voorkomt hiermee dat een goed werkend toestel op de schroothoop word gegooid.

Tip: Wist je dat er steeds meer smartphones te koop zijn, die betaalbaar zijn en beschikken over het razendsnelle 5G netwerk? Vergelijk telefoons op Telefoon.nl en bespaar tientallen euro's op je aanschafprijs.

Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesLG smartphonesMotorola smartphonesHuawei smartphonesNokia smartphonesSony smartphones