Wat is het verschil tussen regulier, micro en nanosimkaart?

 

Het verschil tussen de reguliere simkaart, de micro- en nanosimkaart ligt in het formaat. Er zijn drie verschillende kaart formaten. De standaard sim is de grootste en de nanosimkaart het kleinst. Iedere sim heeft dezelfde werking, je hoeft het kaartje alleen maar in je telefoon te plaatsen en het werkt.

Voor ieder 06 nummer heb je een simkaart nodig. Je ontvangt er een wanneer je een prepaid kaart koopt, nieuwe telefoonabonnement of sim only abonnement afsluit. Er zijn ondertussen drie type simkaarten in de markt. De basis kaart is het grootste en in deze kaart zit een microsimkaart en een nanosimkaart. Tegenwoordig bestaan die simkaarten standaard uit drie delen, dus bij een nieuwe abonnement past de kaart altijd.

Drie type simkaarten

Simkaarten zijn in de afgelopen jaren steeds kleiner geworden. Hierdoor is er meer ruimte voor andere onderdelen in de smartphones. Koop je een nieuwe telefoon, dan moet je natuurlijk wel weten welk type kaart past. Er zijn drie type simkaarten, de normale, micro en nano kaart. De simkaarten werken allemaal exact hetzelfde en plaats je in je telefoon. Onderling verschillen deze kaarten behalve het formaat. Oude telefoons van voor 2016 hebben vaak een standaard sim. De microsimkaart vind je terug in oudere en goedkopere hedendaagse telefoons. Moderne telefoons hebben vrijwel altijd een nanosim.

Welk formaat simkaart past in mijn telefoon?

Omdat er verschillende simkaarten zijn is het wel zo slim om te weten welk type er in jouw smartphone pas. Sluit je nu een nieuw abonnement af, dan krijg je standaard een 3-in-1 simkaart. Die past dus in iedere telefoon. Heb je een oude sim en koop je een nieuwe telefoon? Controleer het formaat door de simkaart uit de oude telefoon te halen.

Zo herken je de juiste sim

Een simkaart werkt doormiddel van een metalen chip die contact maakt met je telefoon. De normale kaart is het grootst en herken je aan behoorlijk veel plastic rondom de metalen chip. De hoeveelheid plastic rond de chip is al kleiner bij de micro simkaart en als je een nano kaart hebt dan zie je bijna geen plastic meer rondom de chip.

Tip: Wist je dat er steeds meer smartphones te koop zijn, die betaalbaar zijn en beschikken over het razendsnelle 5G netwerk? Vergelijk telefoons op Telefoon.nl en bespaar tientallen euro's op je aanschafprijs.

Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesLG smartphonesMotorola smartphonesHuawei smartphonesNokia smartphonesSony smartphones